Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 160 456
  • 777
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 814
мерси, мими
то и аз уж с фолио, ама не ми се получава добре и после доста мазане на ганаш се налага да ги "изправям"

още нещо се сетих да питам. някой оставял ли е тестото за меденки на геновеф за един ден в хладилника преди печене. вчера пекох пекох и накрая реших да си легна, но ми остана материал. дали ще става до доопека днес  newsm78

Да, няма проблем, става перфектно Simple Smile

# 151
  • Мнения: 277
Благодаря ти, Ани  Hug

# 152
  • Мнения: 160
Здравейте момичета. Вярно темата е позамряла  напоследък. Имам няколко направени торти, но не знам кога ще се наканя да ги кача.
Мегало, много ми хареса тортичката ти, а цветето е убийствено. Аз нещо с тая тел не сме се сприятелили Wink Относно стрягащия ринг за малки диаметри скоро четох как някой си беше направил приспособление за по-високи торти от стари рентгенови снимки, които предварително са изчистени със спирт. Самия материал от който се правят снимките е доста пластичен и предполагам ще става и за стрягане на малки торти. Другото което ми идва на ум е подложки за сервиране. Има такива пак пластични, които може да залепиш с тиксо на подходящия размер.

# 153
  • Мнения: 48
Здравейте, момичета! Прегледах темата и се възхищавам на всички ви. Прекрасни торти правите. Поклон! Аз до сега не съм правила, въпреки че 6 години съм била декоратор сладкар. Предстой рождения ден на моя съпруг и съм решила тортата да бъде от мен! Сега обаче идва голeмия проблем. Сина ми е с хранителна алергия и е на строга диета. Това означава, че в тортата не трябва да има-яйца, мляко, сирена, сметани, шоколад, какао, масло, маргарин,бишкоти, бисквити,лешници, банани,якоди и цитроси. Не сме любители и на желираните торти. Ако успеете да ми дадете рецепта, ви признавам за най- великите. Сигурно не сте се сблъсквали с такъв случай Sad

# 154
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
Здравейте, момичета! Прегледах темата и се възхищавам на всички ви. Прекрасни торти правите. Поклон! Аз до сега не съм правила, въпреки че 6 години съм била декоратор сладкар. Предстой рождения ден на моя съпруг и съм решила тортата да бъде от мен! Сега обаче идва голeмия проблем. Сина ми е с хранителна алергия и е на строга диета. Това означава, че в тортата не трябва да има-яйца, мляко, сирена, сметани, шоколад, какао, масло, маргарин,бишкоти, бисквити,лешници, банани,якоди и цитроси. Не сме любители и на желираните торти. Ако успеете да ми дадете рецепта, ви признавам за най- великите. Сигурно не сте се сблъсквали с такъв случай Sad

Привет, съпругът ми се е самопоставил на диета без яйца, млечни, меса и т.н. По тая причина редовно надничам в Дюкянската тема за рецепти , та от там и любимите у нас мъфини, аз не слагам кокоса, използвам най обикновенна газирана вода и се получават страхотни, у нас се изяждат бързо, а и децата си ги поръчват редовно. Мисля че спокойно можеш да изпечеш блат за торта от тези продукти. Можеш да разгледаш и блогът на Ванилка http://vanillka.com/category/recipes/.

Успех Hug

# 155
  • Мнения: 48
Благодаря ти Heart Eyes

# 156
  • София
  • Мнения: 1 324
Здравейте момичета, спешно ми трябва подложка за торта. Ориентирайте ме, моля, къде да търся в София? В големите хранителни вериги продават ли? В Джъмбо? Във Фантастико търсих, но не видях. Благодаря!

# 157
  • София
  • Мнения: 1 623
Здравейте.
Да се разпиша и аз, че темата опустява бавно...както всяка друга тема и то всичко благодарение на Фейсбука...
Мегало- тортата с моливчетата и робота са чудесни-много добре направени. Тортата с божура е много хубава и идейна.
Pimi- тортичките ти са хубави, но имам някой препоръки към тях, ако приемаш разбира се. Аз бих направила надписа с по-малък размер букви и шнура по тънък. Макуина не е много детайле, като набързо направен.
Доника Динева- Маша е едно към едно с героинята от филма,Мечокът също е страхотен само малко по- големичък е трябвало да бъде. Тортата, ако имаше повече цвят-като цветя , ягодки щеше да е още по-хубава.
Марчела- много ефектна торта.Изглежда и много вкусна- аискам рецептата.
Лора М- БОБ Спондж е много сладурска торта, а триетажната торта е много красива.За мен не е важно, че има леки плисенца и  кривеене, важен е замисълът, другото се оправя с времето.
Vesi 21- поздравления за сватбената торта- много е хубава.
Снежинка- чиста изработка, но ми е голяма табелата и цветето, не ми се вързва с цялостната визия.

Сега да Ви покажа последната торта, която правих през октомври месец за моят син. Както повечето ми торти и тази ми беше инфарктна торта, даже една от най -инфарктните...Разполагах с време този път, но се захванах с неща, които до сега не бях правила и времето ми се оказа малко в крайна сметка- 6 дни от 10ч. до 22ч. не ставах от стола, накрая вече се бях изгърбила от седене ooooh!. Както се казва опитах да се предизвикам, но тази лъжица се оказа не много подходяща за моята паница...Темата е Костенурките Нинджа- гледах в нета вдъхновения и реших да направя нещо по-различно от тях.Та ,така реших да има четири костенурки в различни пози и сградите да са в реален размер.То бяха еди чертежи, макети в реален размер-едни изчисления паднаха  и накрая установявам  при сглобяването на тортата, че на стените на сградата на две проскости съм обърнала шарката на тухлата,също така се и бяха  поизвили от съхненето.За да ги напасна според щарката тръгнах да ги подрязвам стените, те почнаха да се трошат, а това се развива в нощта преди ЧРД-то...направо щях да се пръсна от притеснение-нямах време за нови, нямаше кога да съхнат. Twisted Evil Замаскирах някак си нещата, викнах неволята...лепих, мазах, натаманявах...грозна работа...
Костенурките пък ги правих на части, защото нали исках да са в разчупени пози, е после нямаше слепяне, нито глюкоза, нито лепило от тайлоза помагаще,размекнат фондан и накрая в отчаянието си някой от тях ги залепих с каноколит Mr. GreenСтълбата пък 10 пъти ми се разпадаше, пак защото не се слепваше добре. С тортит иначе нямах проблем стаанха идеални и равни. Блатовете бяха кексови ванилени, а кремът беше маскарпоне, сметана и конд.мляко с вкус на дъвка от блога на Ани Д.
Новото също за мен беше пръскането с еърбръш на страниците на сградата-не бях работила до сега с това нещо, нито имах подходящите бои- инпровизирах с налични, но трудна работа...една дама ми даваше съвети, но пръскалката се запушваше всеки две минути от калпавата боя.
Няма да повярвате, но съм ги пръскала около 3ч. тези страници-пръстите ми вече се бяха схванали...
Иначе децата много харесаха тортата-даже искаха допълнително. На гостите разбира се тортата им се видя прекрасна, те не виждат дефектите, които ние си знаем Wink. Синът ми също си я хареса, но аз бях на прага на нервна криза и не бях доволна от случилото се, нито от крайният резултат- всеки иска за детето си най- доброто Sick. В последните минути преди партито бях готова с тортата, заради случилите ми се провали, дори нямам и една хубава снимка в реален цвят, нито пък на костенурките детайлно. :o




http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.34519147
Ninja Turtles cae. by tedi75, on Flickr

Реалните цветове на сградата бяха светли-нещо такова,но по-тъмничко- точно цвят на тухла бяха.
http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.34519355
http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.34519356

Това е тортата за детската му градина-направена за 1ч.30м., пак на бързи обороти, без направата на самата торта.

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 14:31 от stefina

# 158
  • Мнения: 44
 Привет !Темата е доста мудна , няма вече кой да те изкритикува
     Мегало много е хубава тортата !!!
Може ли малко подробности за цветето какъв номер е телта ,цветовете ,които си използвала ?
    Stefina и на мен ми се случва да не мога да закрепя части от фигури.За Ц 200 не се бях сещала.Последно пробвах с малко фондан и подпиране , не съм махнала подпорите,ще пробвам довечера.Чакам снимка на тортата.
Каква марка еърбръш ползва ?Имам желание да си купя ,но май ще трябват и специални бои?

# 159
  • Мнения: 3 450
Вярно е че темата доста замря. Mishoka и тя се загуби.Абе всички ми липсвате тука със съветите.От мен две торти едната е с пластмасова играчка което знам че не е за предпочитане но по добре от това да не прилича на нищо.И една домашна торта.

# 160
  • Мнения: 338
Момичета СТРАХОТНИ торти правите , мога само да се възхищавам и не бих си позволила да си правя забележки, защото не съм дори близо до вашите невероятни умения  bouquet  bouquet  bouquet
Аз преди да почна да правя торта сяам и чета ,чета блогов, рецепти и уж всичко съм си набелязала и винаги минимум по едно нещо се обърква , или блата не става,  или крема е рядък.. Embarassed
Сега имам едно запитване към вас, и ше съм много благодарна, ако ми дадете съвет:
Правя торта за рожденния ден на дядо си и правих блатовете по тази ( http://yoli-www.blogspot.com/2013/03/blog-post_6.html ) рецепта, но без бананите. Винаги до сега са се получавали чудесни твърди блатове, но разбира се този път за мой късмет- станаха ронливи и чупливи , буквално на парчета ги поставях Sad , сега са в ринг с млечен крем , сътринта ги погледнах изглеждаха стегнали малко, но се притеснявам, че като махна ринга и може да се разпадне всичко.
Каква глазура бихте ми препоръчали за да не натежи на тортата и да не почнат да се свличат пърчета от блата:?

# 161
  • Мнения: 790
Може ли малко помощ,трябва ми торта за 40 човека, 2 етажа по 10см височина.А сега помагайте с диаметрите.Долния ми е 26-28,ако горния го направя 20 дали ще стигне и ще изглежда ли добре тортата с тези диаметри?  
P.s. Joy ох то как ще изглежда,зависи кво ще успея да направя,ама все пак пропорциите се чудя дали са ок.
кльомба в Джъмбо има подложки,ако ходиш в това на бул.България се намират на долния етаж някъде на средните рафтове до нещата за еднократна употреба(форми з амъфини и кексове)

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 12:12 от babybu

# 162
  • Пазарджик
  • Мнения: 169
babybu това имам аз

# 163
  • Мнения: 277
здравейте момичета

благодаря за съветите за ринга. явно няма лесна "рецепта"

вилана, стандартно ползвам тел 26 бяла. за стъбло на цвете понякога се налага по/дебела или от друга страна, ако са много финни листенцата, ползвам 30. за този божур, който не трябваше да е 'истинско' цвете, ползвах 26. цветовете са същите като на тортата, но ако те интересуват конкретно, ще трябва да погледна. синъото е някакво на рейнбоу дъст, мисля лилавото също, а розовото е на ПМЕ, всички са блестящи. сребърното ми е течно на рейнбоу дъст

стефина, честит рожденик. много ми харесват нинджите. и цветовете са много хубави, не е лошо да имаш ейрбръш, ако искаш наситени цветове, но трябва да се внимава и да не се пръска твърде много, че при мен веднъж стана мацало. единствено пропорциите не са идеални, но то иначе нинджите трябваше да са по/дребни. казвам го, защото аз снощи се сблъсках със същия проблем с моята торта. не стига, че имах много малко време за подготовка, май тази ми е най/бързата торта напоследък - 3 вечери, но и много ми се спеше снощи. та в един момент осъзнах, че човекът ми е голям колкото 2 етажа на къщата. и се започна едно дялкане на тяло Simple Smile но мисля, че дребни фигурки, въобще фигурки, не са лъжица за моята уста

мими, хубава тортичка е тази без декорацията. мисля ваканцията да пробвам и аз нови рецепти

и така, това е последната ми декорирана торта за годината, обещавам си. днес затварям и сезона на бисквитите и отивам да карам ски да си почина Simple Smile
тортата е за една близка колежка, която все сипе суперлативи. обещах да я правя преди да осъзная, че не е за януари, а за сега, та нямаше много очаквания така или иначе. ще пътува с кола до румъния, около 900км, дано фигурките не са инвалидизират до там
вътре е шоколадови блатове на милена с шоко мус и крем портокал с маскрапоне, по рецепти на ири и лешников блат

# 164
  • Мнения: 644
Здравейте момичета, посъветвайте ме какво да направя. Вчера направих парено тесто - марципан Варна. Оставих го да изстива. Пресях пудрата захар да ми е готова и след това нямах време да се занимавам изобщо с това. Днес взех да омесвам изстиналото тесто с пудрата захар, но не се събира ами става на парцали...
Какво да направя? Чудя се дали да не омеся с малко брашно още, че да се събере...Предварително ви благодаря за съветите!

Общи условия

Активация на акаунт