Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 160 441
  • 777
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 123
Здравейте! Аз съм абсолютен лаик в правенето на торти. За Коледа съм решила на направя отново опити с  фигурките от фондан, но не мога да намеря приложение на голяма част от пръчиците с накрайници. Сигурно приложението им зависи от въображението, но все пак ....

Ако може линк към някаква таблица кой накрайник за какво може да се ползва?

# 136
  • Мнения: 312
Здравейте.Бихте ли ми дали идея-ще правя торта тип кошница, но няма да имам достатъчно фондан, за да направя плетката.Бихте ли ми дали съвет от какво друго  мога да я направя?
Благодаря ви предварително.

# 137
  • Мнения: 731
Здравейте.Бихте ли ми дали идея-ще правя торта тип кошница, но няма да имам достатъчно фондан, за да направя плетката.Бихте ли ми дали съвет от какво друго  мога да я направя?
Благодаря ви предварително.
https://www.facebook.com/video.php?v=867349969942839&set=vb. … ype=2&theater

# 138
  • Мнения: 13
Тъй като смятам доволно да злоупотребя с доброто желание на мъжа ми да ми подари боички за Коледа, може ли да ми препоръчате какви да си избера? Искам такива, които да оцветяват фондан в хубави, наситени цветове - гелови или прахови и кои марки са най-добрите? Също за дъстване - може би някакви перлени... Аерозолните за еърбръша не са ми приоритет, тях по-нататък ще ги събирам.

jiorjita, аз само две торти имам с ганаш, но го разбивах - по-хубава консистенция ми се получи и беше по-лесно да го измажа. Натурален шоколад ползвам.

# 139
  • Мнения: 731
Тъй като смятам доволно да злоупотребя с доброто желание на мъжа ми да ми подари боички за Коледа, може ли да ми препоръчате какви да си избера? Искам такива, които да оцветяват фондан в хубави, наситени цветове - гелови или прахови и кои марки са най-добрите? Също за дъстване - може би някакви перлени... Аерозолните за еърбръша не са ми приоритет, тях по-нататък ще ги събирам.

jiorjita, аз само две торти имам с ганаш, но го разбивах - по-хубава консистенция ми се получи и беше по-лесно да го измажа. Натурален шоколад ползвам.
Аз си поръчах точно преди броени дни на Wilton гел боите страхотни са.

# 140
  • Мнения: 7 953
*angel08*, ако не държиш да е фонданова, можеш да я шприцоваш от сметана, белтъчен или маслен крем.

Това са от първите ми опити с шприцоването преди доста години, но за съжаление нямам по-нови снимки Blush.
Скрит текст:



# 141
  • Мнения: 44
Мегало успя да ме заредиш с празнично настроение!!!Всички сладки са много красиви !!!Най симпатични са ми мечетата!

# 142
  • Мнения: 660
Момичета, имам нужда от помощ Simple Smile

Направих една бърза торта днес /не съм пипала тортените истории от 5-6 месеца/ и понеже нямах никакво време за покриване на тортата я наплесках с шоколадов ганаш горе-долу в това съотношение: 180 мл сметана, 200 гр шоколад с 70 % какао и около 130 гр млечен шоколад. Отдели се малко мазнина, предполагам от сметаната, че беше пълномаслена, но пък така хубаво се заглади цялата торта още на първото измазване, че ми се иска остана част от него да го замразя. Та питането ми е - може ли да го замразя, че ще правя още една торта тези дни и ми се иска да го използвам, а не да го дам на децата да го изядат, но не знам дали няма да го разваля, ако го бутна във фризера.  newsm78

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 19:28 от Tony_st

# 143
  • Мнения: 13
Аз замразявам. После го топя, разбивам с миксера и е като нов.

# 144
  • Мнения: 660
Благодаря, Lora_M, ще рискувам, пък да видим...

# 145
  • Мнения: 1 902
И защо ти е да го замразяваш?Просто го прибери в хладилника, нищо му няма.Сметаната като замръзне не дава обем.

Скоро не съм се включвала с тортички, ето малко от мен:



# 146
  • Мнения: 5 173
Скрит текст:
Щушулче, понеже съм фен на кокоса и белтъците ,ето две тортички от мен, които са страхотни и без жълтъци:

1.Малко шоколадова http://www.mycookingbookblog.com/torta-shokoladovo-kokosova-nirvana/
2. http://sunshineskitchen.com/coconut-rainbow-cake/ - може да не оцветяваш блатовете. На мен крема с подсладено мляко ми е много млечен и съм решила следващия път да го модифицирам.

И двете торти съм правила за много хора и двете се харесаха много.
Изключително много ти благодаря за предложенията, и двете звучат чудесно Hug. А толкова елементарно се обяснени, че и с картинки, бе, страхотни постове  bouquet. Само да попитам:
- от тавичка с диаметър 24 см, колко парчета ще излезнат. (купих си форма от ЛИДЛ, та тя е 24 см, ако ли не - ще се наложи спешно да търся друга);
- четох, че е хубаво заготовките да отлежат поне 1 ден и едва след това да се сглобяват. Става ли да опека блатовете и да направя крема в четвъртък, в петък да сглобя и в събота да се консумира?

За парчетата не знам, според мен като е за вкъщи може да импровизираш с размера им и да стигнат за всички. Колко гости плануваш?

И за двете торти не е хубаво да отлежава крема, блатовете може да направиш предварително ден -два, но крема не. Имай предвид, че шоколадовия крем стяга много и като го оставиш в хладилник за една нощ става доста твърд и няма да може да го сложиш на блатовете. Но като направиш тортата според мен е хубаво тя да преседи поне една нощ в хладилника. Успех!
Благодаря много за навременните съвети! Направих тортата с кафевия шоколад (ММ нея избра) и обрах овациите. Всички гости мн я харесаха. 2 броя направих, като едната остана за домашно дояждане. Т. к. не съм веща в украсата, нарисувах с помощта на... дръжката на лъжичка за чай 1 патка от бяла сметана отгоре (дъщеря ми е луда по патките) и показвайки ѝ я тя каза... "Аааа, еце" (яйце) Tired. После позна, че това е патка де bowuu. Та, всички са доволни, аз - най-много.

# 147
  • Мнения: 277
добро утро,
замряла е темата, но очаквам коледните ви торти скоро Simple Smile
аз да се включа с една, която исках да ми е последна за тази година, че никак нямам време и съм много изморена. тази специално нямаше никакъв късмет. проектът ми беше доста различен, но заради болести и някои неправилни сметки, се наложи да го поизменя. проектите не са това, което са Simple Smile
горната е династия. исках да питам, как стягате торти с малък диаметър, който рингът не хваща. това ми е голям проблем, все ми стягат накриво
долната е шоко блатове на милена с ягодов мус и ваниловия крем на династията
сега обаче ще трябва да направя и една къща за новодомци, след 1 седмица трябва да се закара на 1200 километра... не знам как ще се справя и в какво състояние ще пристигне. гледах снимки в нет/а, все джинджър бред къщи....
хубав ден на всички



пс. вилана, радвам се. още мечета ще правя, че детето на няколко училища ходи Simple Smile

# 148
  • Мнения: 3 450
мегало аз стягам със стреч фолио.Тортата е много хубава.

# 149
  • Мнения: 277
мерси, мими
то и аз уж с фолио, ама не ми се получава добре и после доста мазане на ганаш се налага да ги "изправям"

още нещо се сетих да питам. някой оставял ли е тестото за меденки на геновеф за един ден в хладилника преди печене. вчера пекох пекох и накрая реших да си легна, но ми остана материал. дали ще става до доопека днес  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт