Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 160 397
  • 777
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 779
Щушулче, понеже съм фен на кокоса и белтъците ,ето две тортички от мен, които са страхотни и без жълтъци:

1.Малко шоколадова http://www.mycookingbookblog.com/torta-shokoladovo-kokosova-nirvana/
2. http://sunshineskitchen.com/coconut-rainbow-cake/ - може да не оцветяваш блатовете. На мен крема с подсладено мляко ми е много млечен и съм решила следващия път да го модифицирам.

И двете торти съм правила за много хора и двете се харесаха много.

# 121
  • Мнения: 44
Меичка Аз ако имам отворен прозорец веднага се навлажняват , или ако са в кухнята и готвя от изпаренията също ми се навлажняват .Обикновено ги слагам на плота над парното в спалнята или хола.


Donika Dineva  много ми харесват фигурите на Маша и мечока!!!

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 14:50 от vilana

# 122
  • Мнения: 431
vilana, благодаря! Ще пробвам и по този начин. В крайна сметка ги сложих обратно в кутия, но снощи се бях паникьосала в интерес на истината. Embarassed Сигурно неволно съм създала по-влажна среда. Rolling Eyes Като се замисля пекох тиква Embarassed Извинявам се за разводняването на темата!

# 123
  • Мнения: 790
http://hitrini.com/product/2064/vizyon-byal-fondan-1-kg.html някой ползвал ли е този фондан?трябва ми за фигурки и не знам дали е ок.

# 124
  • Мнения: 277
добро утро, дами

хулиганка, моливите са правени на ръка в горната им част и с екструдер с шестоъгълен накрайник в долната. играчка си е и не съм супер доволна как станаха

вилана, може и да си права, разликата в етажите е около 6см, мислех тогава, че е достатъчно

доника, бодличките са от тел за цветя в кафяво. не се сетих с какво друго, а пък едва намерих кафява тел....
мечока ти много ми харесва, играла си с боите. маша не ми е симпатична и от филмчето, но мисля, че си се доближила много до модела, който според мен не е лесен. единствено не ми харесва това твърде зелено в тортата, там, където са фигурките е добре, но цветът на чаршафа леко ми дразни окото. но поздравления за фигурите, мисля много ти се отдават, не разбрах зашо го отчиташ като минус

марчела, ефектен борд на тортата, отгоре ми е малко гола обаче

# 125
  • Пазарджик
  • Мнения: 169
http://hitrini.com/product/2064/vizyon-byal-fondan-1-kg.html някой ползвал ли е този фондан?трябва ми за фигурки и не знам дали е ок.


Аз лично съм много доволна от този фондан,лесно се работи и не се къса.Тортата ми за Хелоуин е правена с него,но във фигурките слагах и по малко тайлоза.

# 126
  • Мнения: 5 173
Щушулче, понеже съм фен на кокоса и белтъците ,ето две тортички от мен, които са страхотни и без жълтъци:

1.Малко шоколадова http://www.mycookingbookblog.com/torta-shokoladovo-kokosova-nirvana/
2. http://sunshineskitchen.com/coconut-rainbow-cake/ - може да не оцветяваш блатовете. На мен крема с подсладено мляко ми е много млечен и съм решила следващия път да го модифицирам.

И двете торти съм правила за много хора и двете се харесаха много.
Изключително много ти благодаря за предложенията, и двете звучат чудесно Hug. А толкова елементарно се обяснени, че и с картинки, бе, страхотни постове  bouquet. Само да попитам:
- от тавичка с диаметър 24 см, колко парчета ще излезнат. (купих си форма от ЛИДЛ, та тя е 24 см, ако ли не - ще се наложи спешно да търся друга);
- четох, че е хубаво заготовките да отлежат поне 1 ден и едва след това да се сглобяват. Става ли да опека блатовете и да направя крема в четвъртък, в петък да сглобя и в събота да се консумира?

# 127
  • Мнения: 44
Мегало извинявай ,неправилно съм се изразила.Имах впредвид, че самия етаж е с малка площ и за фигурите няма много пространство ,но и така си изглежда много добре!!!Завиждам ти за търпението за моливите - доста са !Но си заслужава усилията !

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 10:56 от vilana

# 128
  • Мнения: 277
а, напълно си права. драконът ми е стана доста голям, даже сравнен с черната дъска, а от друга страна, се наложи да дялкам малко етажа, че нямам ринг да стяга такъв малък диаметър и леко ми беше крив, та го "изправях" Simple Smile

# 129
  • Мнения: 731
При мен пък от известно време отваря по всяко време без проблем-пу-пу да не му е уруки де  Blush
Lora_M най-горния етаж е кутия от бебешко мляко облечена с фондан Mr. Green спонджбопа ти тортата  е стаааахотна,толкова пъстра и така добре направена  Heart Eyes ,а я кажи как толкова красиво си изрисувала др торта,на ръка изцяло ли е рисувано или с шаблон  си си помагала някак?И тя е много  изискана.
мегало снимам в хладилника,защото си имам една малка поразяваща ръчичка в къщи-2 торти ми съсипа докато ги снимах извън хладилника и в такива филми ме беше вкарала  Mr. Green Mr. Green Mr. Green та вече торти не вадя преди да дойдат да си ги вземат
Много ми харесва твоята торта Уоли изпипана от всякъде,а как си правила моливчетата за другата торта?С молд или на ръка,много сполучливи са се получили?
donika_dineva винаги с голямо удоволствие ти гледам тортите,винаги ефектни,изпипани до съвършенство и много много красиви.Много  ми харесват фигурките на маша и мечока,аз сега на малката за рождения ден другата седмица ще правя такава торта,ама моите фигурки са на светлинни години от твоите,особено Машата ми стана по-голямо страшилище в муцуната и от мечока   Mr. Green Mr. Green Mr. Green
mar4eta много ефектен борд  Peace как е правен?
tuty1 много сладка хелоуинска торта   bouquet
Моите бои дето ви питах пристигнаха,много съм щастлива и доволна  Heart Eyes
сега имам 2-3 торти да правя ще ги пробвам да си надръгна крастата  Mr. Green Blush Mr. Green

# 130
  • Мнения: 1 048
Мегало,голичка е Simple Smile
Трябваше да има друга украса,но шоколадовият фондан не се получи.Едвам успях да оправя част от него за борда на тортата.А този с млечен шоколад се топеше и намачкваше.
jiorjita,от тази страничка.Моята не се получи съвсем съвършена,но пък беше вкусна Simple Smile
http://www.wickedgoodies.net/optical-illusion-cake/

# 131
  • Мнения: 277
добро утро,
отново съм аз. преди време бях питала за рецепта за сладки, но чак сега стигнах до тях, първо за рождения ден на детето преди няколко дни, а сега и за тържество в училището. доволна съм като за първи сладки, но КПДто ми е наистина ужасно. не знам дали ще ги продават в училище или ще ги подаряват, но ги опаковах и всяко в отделно пликче с хубава панделка и наистина стана красиво

п.п. снежният човек си е откровено копиране от буболинката







# 132
  • София
  • Мнения: 779
Щушулче, понеже съм фен на кокоса и белтъците ,ето две тортички от мен, които са страхотни и без жълтъци:

1.Малко шоколадова http://www.mycookingbookblog.com/torta-shokoladovo-kokosova-nirvana/
2. http://sunshineskitchen.com/coconut-rainbow-cake/ - може да не оцветяваш блатовете. На мен крема с подсладено мляко ми е много млечен и съм решила следващия път да го модифицирам.

И двете торти съм правила за много хора и двете се харесаха много.
Изключително много ти благодаря за предложенията, и двете звучат чудесно Hug. А толкова елементарно се обяснени, че и с картинки, бе, страхотни постове  bouquet. Само да попитам:
- от тавичка с диаметър 24 см, колко парчета ще излезнат. (купих си форма от ЛИДЛ, та тя е 24 см, ако ли не - ще се наложи спешно да търся друга);
- четох, че е хубаво заготовките да отлежат поне 1 ден и едва след това да се сглобяват. Става ли да опека блатовете и да направя крема в четвъртък, в петък да сглобя и в събота да се консумира?

За парчетата не знам, според мен като е за вкъщи може да импровизираш с размера им и да стигнат за всички. Колко гости плануваш?

И за двете торти не е хубаво да отлежава крема, блатовете може да направиш предварително ден -два, но крема не. Имай предвид, че шоколадовия крем стяга много и като го оставиш в хладилник за една нощ става доста твърд и няма да може да го сложиш на блатовете. Но като направиш тортата според мен е хубаво тя да преседи поне една нощ в хладилника. Успех!

# 133
  • Мнения: 731
ВЪПРОС !!!
Момичетата който измазвате с ганаш,след като изстине разбивате ли го с миксера преди да започнете да измазвате тортата?И с млечен или натурален шоколад го правите?

# 134
  • Мнения: 277
ВЪПРОС !!!
Момичетата който измазвате с ганаш,след като изстине разбивате ли го с миксера преди да започнете да измазвате тортата?И с млечен или натурален шоколад го правите?

аз не разбивам. не го оставям и много да изстива. с натурален шоколад стяга по-бързо. моята пропорция към сметаната е 2:1

Общи условия

Активация на акаунт