Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 394
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
мегало , непознати са ми героите и на двете ти тортички, но мисля, че си се справила повече от чудесно  Heart Eyes Ако не беше споменала за счупването на ръцете, аз лично нямаше и да забележа сигурно  Wink Много ми харесват фигурките  Peace А тези моливчета как се правят?  newsm78

# 106
# 107
Привет !Благодаря за мненията за тортата клетка.Прави сте малко по висока стана клетката  ,освен това планирах по - голяма торта но ...
мегало напълно те разбирам ,но си се справила доста добре за времето , с което си разполагала.Много са хубави и двете торти . На тортата с моливите втория етаж според мен е трябвало малко по - голям да бъде .
Lora M много весела тортичка със Спонджибоб (не съм сигурна как е правилно да се пише). Аз също правих една на тази тема много набързо и не ми се получи добре даже не знам дали да ви я покажа.Рисунката на триетажната торта много ми хареса, бебчето е много сладко ,само борда на първия и третия етаж не ми допада (в смисъл самата торта е много нежха и може би някаква лентичка щеше да стои по добре, но това си е мое мнение)

# 108
Абсолютно е така за борда. По план трябваше да е лентичка, но това пусто надипляне, дето се получи долу, се наложи да го замаскирам някак, та така в последната минута го нацвъках това.

# 109
http://hitrini.com/product/1472/komplekt-sladkarski-boi-ot-wilton-8-broya.html
Малко помощ моля....стават ли за оцветяване на фондан тези бои или са само за айсинг?

# 110
http://hitrini.com/product/1472/komplekt-sladkarski-boi-ot-wilton-8-broya.html
Малко помощ моля....стават ли за оцветяване на фондан тези бои или са само за айсинг?

Да, стават  Peace .

# 111
Цамбур при вас с 1 въпрос.
Дъщеря ми има рожден ден в края на месеца и поради ред причини, аз ще правя тортата за домашния РД.
На 2 години ще стане бандитката, обаче е с алергия към жълтъка, а ми се иска да си опита тортата. Сега гледам в тортената библиотека, обаче не мога да видя рецепта за блатове без яйца/жълтъци. Та, съществува ли такова чудо? Няма да слагам фондан или др покривало, защото за първи път ще правя торта, не знам дали това има значение.

# 112
  • Пловдив
Цамбур при вас с 1 въпрос.
Дъщеря ми има рожден ден в края на месеца и поради ред причини, аз ще правя тортата за домашния РД.
На 2 години ще стане бандитката, обаче е с алергия към жълтъка, а ми се иска да си опита тортата. Сега гледам в тортената библиотека, обаче не мога да видя рецепта за блатове без яйца/жълтъци. Та, съществува ли такова чудо? Няма да слагам фондан или др покривало, защото за първи път ще правя торта, не знам дали това има значение.

А белтъци може ли да има???
Ако да, бих ти предложила Династия, но с промени в кремовете. Повече нишесте и масло за сметка на жълтъците.

Или пък торта Павлова

# 113
Да, Пепи, с белтъци може, жълтъкът е проблем. Иска ми се нещо леко, не прекалено сладко, сиропирано, ако има и кокоооос Heart Eyes, предполагам той може да се наръси върху крема Thinking.
Още си спомням и ми се свива сърцето като я видях: бяхме на рд на нейно приятелче в заведение с голям двор и различни атракции. По едно време, след като сервираха тортата, нашето човече зачезна от погледите ни. Последното място, към което погледнах, там я и открих, беше на детската маса, обикаля масата и си избира парче торта, май успя и да я опита. Ама такъв поглед имаше Tired. Далеч съм от мисълта, че ще изяде мн, ама поне да я опита, все пак празник ще има.
Скрит текст:
Иначе тортата беше твоя и мн вкусна Flutter.

# 114
  • Пазарджик
Аз много харесвам рецептата от Ангелските кексчета за блат http://passionscooking.blogspot.com/2012/06/blog-post_07.html,съвсем леко ги сиропирам с прясно мляко,а крема който правя е маскарпоне,крема сирене,сметана и пудра захар

# 115
Шушулче, бих предложила също и тази торта на Йоли - Лека кокосова торта. Предполагам, че би могла да ползваш замразени плодове или да ги замениш с някакви сезонни - киви или банан, но без да ги вариш предварително, а просто да ги сложиш в крема или върху него при сглобяването на тортата.

# 116
Благодаря мн за идеите!
Още не съм се оритентирала, дори форма за печене на блатове нямам... После ще споделя какво съм направила.

# 117
мегало уоли e станал жесток! Много ми хареса. И първата също е готина, интересно ми е бодличките от какво са?
Lora_M Спонджбоб е станала супер, само тези рибки отзад забити така ме дразнят леко. По добре да бяха залепени за някое водорасло....
А триетажната- много ми харесва като цяло и цветово. С какъв инструмент си правиш фитилчетата?
jiorjita най-много ми харесват че всичките ти са едни такива цветни и шарени  Simple Smile точно за деца
Snejinka* има стил в тортата ти, но нещо цветово нямат общо нещата  Wink, цветето отдолу трябваше да е друг цвят.
vesi21 харесва ми като цяло и то много, но си личат неравностите, особенно на най-горния етаж. Предполагам, че допълнително са се получили заради пътуването.

Поизчаках да се понатрупат малко тортички, които да коментирам за да си сложа моята  Wink. Позаиграх се отново с фигурките и това вече го отчитам като мой минус  Crossing Arms

# 118
Здравейте,
Не съм писала отдавна,но и нямаше какво да покажа. Embarassed
Но пък ви следя редовно. Hug
donika dineva ,тортата е много сладка.И фигурките ми харесват. Heart Eyes
Мегало,и двете торти са много хубави и ефектни.Уоли е прекрасен, а дракончето е много сладко. Heart Eyes
Lora_M,Спондж Боб е много свежа тортичка.Ще си крадна идеи за тортата на малкият ми син. Simple Smile
А триетажната е много красива. Heart Eyes

Това е тортата за рожденият ден на половинката ми.
Измазване и покриване все още са ми голяма мъка.От едната страна фондана ми се скъса ужасно,но го замаскирах  Blush

и парченце

и парченце

# 119
Момичета, ще ви помоля за бърз, спешен съвет Praynig (не намерих бърз отговор) Cry

Правих фигурки за украса, а по някаква причина се навлажниха (дали от неправилно съхранение, дали от влажността на въздуха, дали от кофти фолио, не знам). Видях в гугъл, че може да се ползват zip-lock пликчета и да се приберат във фризера Rolling Eyes и реших да пробвам, преди да се разтопят тотално.

Дали (и как) мога да ги спася, за първи път ми се случва да се запотят така Cry

PS: в линкът за съхранение, даден в Тортената библиотека, ползват от онова опаковъчно нещо с пукащи топчета, каквото в момента нямам Confused

Общи условия

Активация на акаунт