Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 160 300
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Уауууу явно аз не съм в час,но торта ф30см (из цяло с домашни продукти) ги правя за 60лв аз.С фондани,украси и т.н.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Много евтина работна ръка съм май  newsm78 newsm78 newsm78

Много ми е чудно, как успяваш да вместиш в тази цена и материалите и труда, като примерно за 30см торта с 4 платки , ако направиш ганаш с 1л животинска сметана и 1кг шоколад са около 25лв само за тях. А пък да не говорим, ако трябва да се слагат и екстри като ядки, бейлис, маскарпоне и т.н. Е,  при варен яйчен крем и шоколадов кувертюр, или пък растителна сметана, може и да се вместиш в тази цена, но повече от 10-15 лв за труд едва ли ще ти останат  Rolling Eyes,

# 91
  • Мнения: X
По въпроса за цена на торта- хммм.... факт е, че труда е много и това го знаят само хората, които се занимават с това. Когато влагаш по-качествени продукти, когато си замесваш сам тестото, отделиш поне 2-3 дена играчка по идеята и фигурките, извадиш разходите и като удариш чертата наистина не си заслужава да се хващаш...Аз не правя на други хора точно по тази причина. Лошото е че наистина много от хората нямат и на идея колко много труд се хвърля.
Абсолютно.     Peace
Качество и ниска цена са несъвместими понятия.
Аз затова и почти не правя "външни" торти вече.....като искат крем на прахче и торта за 15 лв, има бооол сладкарници, само такива бълват.
Предпочитам да направя една торта на година, но за човек, който разбира за какво става въпрос, държи на качество и е готов да плати за него.

# 92
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
При вас работи ли http://www.lovelytutorials.com/forum/ ?

# 93
  • Мнения: 160

При мен много отдавна не работи Sad

# 94
  • Мнения: 731
Уауууу явно аз не съм в час,но торта ф30см (из цяло с домашни продукти) ги правя за 60лв аз.С фондани,украси и т.н.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Много евтина работна ръка съм май  newsm78 newsm78 newsm78

Много ми е чудно, как успяваш да вместиш в тази цена и материалите и труда, като примерно за 30см торта с 4 платки , ако направиш ганаш с 1л животинска сметана и 1кг шоколад са около 25лв само за тях. А пък да не говорим, ако трябва да се слагат и екстри като ядки, бейлис, маскарпоне и т.н. Е,  при варен яйчен крем и шоколадов кувертюр, или пък растителна сметана, може и да се вместиш в тази цена, но повече от 10-15 лв за труд едва ли ще ти останат  Rolling Eyes,
Разтителна сметана ползвам да,но всички други екстри като шоколад,маскарпоне и домашно печени блатове няма как да ги заменя  Mr. Green та в действителност ми остават точно едни 10лв за труда,но аз винаги тортите който правя са за децата на приятели и аз гледам да си покрия само разходите,та тортоправенето ми е нещо като одушник де няма да дръпна от него.

# 95
  • Мнения: 148
Ловелито ,работи само късно нощем и рано сутрин.

# 96
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Здравейте, един много лаишки въпрос, за което много се извинявам.
Искам да направя надпис върху шоколадова плочка (тъмен шоколад) със светъл шоколад. Моля да ме посъветвате, каква смес да ползвам за самия надпис (разтопен шоколад + какво) и с какво да го направя. Имам пош с най-тънък накрайник дупчица около 1.5 мм. Дали ще стане ли?
Благодаря!

# 97
  • Мнения: 148
не съм на ти със шоколада и пошовете,но аз бих го направила със фунийка.А и със шоколад в/у шоколад май няма много да се отличава надписа,по добре със бял.

# 98
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Благодаря! Ще пробвам с фунийка.
Под светъл, имах предвид бял.  Peace

# 99
  • Мнения: 22
Момичета имам въпрос, правих фигурка от gum paste,  детето иска тортата да не е покрита с фондан, а да направим трева от бутер крем и отгоре да сложим фигурката. За първи път ми е такава комбинация и се притеснявам дали няма да стане нещо на фигурката при допира с масления крем. Тя ще бъде в хладилника, но все пак.  Благодаря ви за отговорите предварително.   bouquet

# 100
  • Мнения: 160
Момичета имам въпрос, правих фигурка от gum paste,  детето иска тортата да не е покрита с фондан, а да направим трева от бутер крем и отгоре да сложим фигурката. За първи път ми е такава комбинация и се притеснявам дали няма да стане нещо на фигурката при допира с масления крем. Тя ще бъде в хладилника, но все пак.  Благодаря ви за отговорите предварително.   bouquet

Нищо няма да и стане, действай смело. Изпробвала съм го, пък и  нали под фондана измазваме с маслен крем именно с тази цел да не се топи фондана.

# 101
  • Мнения: 13
lille kanin, от масления крем нищо няма да ѝ стане на фигурката, но в хладилника има вероятност да се разтопи фонданът. Аз си държа фигурките отвън и ги монтирам върху тортата малко преди поднасянето.
vesi21, много ми харесва съчетанието от цветове, а вафлените цветя са разкошни! Не съм ползвала досега такава хартия, но май ще ме вдъхновиш да опитам.
jiorjita, цирковата торта е върха, откога си мечтая и аз някой да ми поръча такава, много благодатна тема е. А 4-етажната ме остави без думи. Всички етажи ли са торта? И кажете ми, моля ви, как се покрива такава висока торта с малък диаметър, защото хич не ми се получава...

Ето и моите последни:

Спънджбоб - толкова не бях се забавлявала с торта досега, а и май е първата, която ми се получава точно както съм искала и съм нямала проблеми с нищо по нея.


И първата ми 3-етажна, с първа рисунка с четка и боя. Нещо не можах да я покрия като хората, надипли се малко на 2-3 места, то се вижда на снимката. Но пък страшно много ми хареса да рисувам.

# 102
  • Мнения: 22
Pam-uk and Lora_M благодаря ви за отговорите   bouquet

# 103
  • Мнения: 46
-

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 18:28 от summertime2014

# 104
  • Мнения: 277
отдавна не бях влизала, беше замряла и темата. но се радвам, че се разписахте и споделихте новите си проекти. на мен напоследък не ми остава време и направо не ми се захваща, защото знам, че никак не работя бързо, а и само вечер. но за детето си не можех да направя. всъщност две
на мен една торта със сигурност само продуктите на ф30 са ми 100на лева, вярно каквото може е био и покривам с готов фондан и прочие, само поставката ми може да е 9/10 лева... но дори и да не са първо качество продуктите, сигурно няма да е по/евтино с повече от 20%. само веднъж смятах и се отказах, трудът би ги оскъпил ужасноо много
жоржита, много весели и цветни торти. иска ми се да ги снимаш на хубав фон обаче, не в хладилника. със сигурност ще изпъкват още повече. може да не си имала време, както аз с една от последните ми торти, но много ме е яд яд за това
снежинка, харесва ми тортата, цветовете не са неподходящи според мен, само лентата е твърде широка
веси, наистина е много ефектна тортата, макар и леко крива, едното пиле не ми харесва как е боядисано, но всичко друго е чудесно. бях гледала в едно списание такъв проект с вафлена хартия, но така и не намерих тук да си купя. ти откъде си набави?
лора, много ми харесват и твоите торти. рисунката е изящна. вярно е надиплена малко, но пък ръбът ти е хубав. спондж боб не ми харесва като герой и обикновено хората го правят просто един огромен седнал или полегнал, но твоят е в някаква история и изглежда много по/добре

моите торти и двете са за детето ми. трябваше да са готови в 2 последователни дни. и макар да знам, че това за мен е много трудно, се изхвърлих. и основно пострада втората
първата е на тематика "кокоснус" така се казва дракона и класът на сина ми. и нея я носи в училище
има една основна забележка от моя страна, но ще ви оставя вие да я иъкритикувате
втората е уоли от филмчето. беше за партито. наивно смятах, че може да се случи чудо и ръцете да не се разпаднат, но чудото не се случи. че се случи и точно преди да излезнем. дооправях ги на място и снимах направо там. беше и твърде голяма и тежка. макар че почти се изяде. тортата е кубът и веригите. е, на децата им хареса, но за първи път от много време насам, аз съм толкова недоволна от себе си. 3 нощи подред спах по 4 часа Sad и пак не успях добре



Общи условия

Активация на акаунт