Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 292
  • 777
  •   1
Отговори
# 75
Например нещо с Малката русалка , Белоснежка и Червенорозка , Дивите лебеди , Хензел и Гретел.....
Това са все известни приказки от тях.... могат да се потърсят изображения с тези герои в Гугъл....

# 76
Здравейте, не знам дали е тук мястото да пиша, но ако съм сбъркала моля да ме препратите. Тъй като ни престои 1ви рожден ден все повече се замислям аз да направя тортата. Причината е в използването на много полуфабрикати, маргарин и синтетични оцветители от сладкарските цехове. Бих искала да използвам натурални съставки и да направя все пак красива торта. Не одобрявам фондана, стои ми много изкуствено, въпреки, че вашите шедьоври са предимно от него. Наистиана са много красиви, но аз искам по естествена торта. Ако някой може да ми даде идея и да ми покаже нещо ще съм благодарна.

# 77
Freyda това което може да се направи с фондан никога не може със сметана или крем ☺.  За предложения може би е добре първо да споделиш какво искаш като вкус , имаш ли идея за декорацията и т.н .

# 78
Искам от онези хубави ретро торти от доброто старо време  Heart Eyes . Идеята ми е да е двуетажна торта (но не знам дали ще се справя) с пухкав крем - от това което прочетох назад май най-ми допада ганаш. Искам да е с цветя от маслен крем и може би шоколадови фигурки, от онези, които се рисуват на хартия. И красив надпис, може би пак от шоколад. Отгоре глазурата да е бяла, а вътре крема кафяв. Да не е много цветна, да е стилна. Цветовете да са бяло, кафяво и червено, което искам да постигна с цвекло. Ами това е, което измислих, нямам много фантазия  #Crazy

Последна редакция: пн, 03 ное 2014, 18:32 от Freyda

# 79
  • при палмите и алигаторите,FL
Ако някой може да ми даде идея и да ми покаже нещо ще съм благодарна.
Това на първо търсене :
 Детска торта без захар
ЗДРАВОСЛОВНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА С ЯГОДИ

Вариант е да използваш тези:
Разкошна спаначена торта ,
също и Морковена торта

Последно правих това
Тропическа торта с цветя от ананас, има ядки и не е подходяща за малки деца, но съм сигурна че родителите ще питата за още.
ПП.моят крем беше по различен, но тортата е невероятно вкусна и лесна за направа.

Аз предпочитам да украсявам и покривам с фондан,  децата се радват на фигурките, у нас и се яде, особено малкото яде пъро украсата. На когото не му харесва просто го обелва и си хапва тортата.

Успех  chef и да покажеш тортата  Hug  

Последна редакция: пн, 03 ное 2014, 21:13 от nandi

# 80
  • София
Здравейте,

влизам от време на време в темата, но за съжаление никой не пише Sad, а и на въпросите никой не ми отговори (или съм станала многоо добра и въпросите са ми сложни Wink ). Аз правя рядко торти, но  направих първата си сватбената торта

доника тортата с Елза е уникално красива. Как постигна това уникално изражение, определено е голямо майсторство. Гледах я втренчено няколко пъти и не мога да разбера как направи това живо изражение.

allaaa тортите са много красиви, семпли, доста добре направени. Високите торти правя като два етажа, разелям с подложка и покривам като една торта. С фондан се измъчвам (стават едни плисета, едвам ги изглаждам), някой беше обяснявал тук техника как покрива високите торти, но аз нещо не разбрах и ще потърся клипчета. Аз странични блатове не ползвам, измазвам с бял ганаш и се изглажда перфектно.

viliana много е красива тортата с клетката, но ми се струва супер голяма спрямо самата торта, някак несиметрично ми изглежда

Мими браво, определено имаш напредък Hug Човечето е малко криво, и си личат пръсти по украсата на фондана, но определено добре си справила.

Freyda добре дошла, аз не съм фенка на фондана - не го ям, но децата се радват и им правя торти. Иначе има два блога, които са ми супер любими, рецептите са страхотни и има много хубави торти. Това са mycookingbookblog.com и sunshineskitchen.com. Успех!

Ето я и моята сватбена торта, има много кусури, но съм я сглобявала преди сватбата и я носих до Сърбия (от София) ooooh!

Лично аз съм доволна от резултата и мисля да наблегна на цветята от вафлена хартия, много са ефектни, лесни за правене и супер леки.

Последна редакция: пн, 03 ное 2014, 22:12 от vesi21

# 81
Много благодаря за отговорите, не очаквах такава отзивчивост  Stuck Out Tongue Всъщност тортата ще бъде предимно за възрастни, но аз по-скоро искам да покажа отношение като я приготвя сама. Може да не е толкова здравословна, но при всички положения да не е със съмнителни съставки. Детето ми със сигурност няма да яде торта на този си рожден ден, защото аз съм много стриктна по отношение на храненето   Naughty
Нанди много ми харесаха шоколадовата и тропическата торта, страхотни са, цветята са уникални. Не отговарят на описанието, което направих по-нагоре, но също ми допадат. Всъщност дадох някакъв пример, тъй като както споменах нямам особено въображение. Много добре си уловила идеята ми   bouquet

vesi21 благодаря за блоговете, страхотни са     smile3525

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 08:48 от Freyda

# 82
  • Русе/Germany
Да се разпиша и аз с една торта. Първо да кажа нещо по вашите торти.

Lora_M, хич не са ти окаяни тортите! Много добре покрити и много добре измислени. Супер са си  Hug
vilana, клетката ми се струва мноооого висока  newsm78 или от снимката е така? Също ми се струва, че е някак тумбеста?
allaaa, супер са и твоите торти! Много ми харесват.
DramaQueen, нямам си и идея как се прави това, дано някой да се включи с помощ.
vesi21, хареса ми идеята за тортата. Много е нежна, но ми се струва, че при измазването не е била много равна  newsm78 или от пътя има някой последици.

Ето и една от мен, не ми се съчетаха цветовете както трябваше ooooh!

И един разрез Simple Smile Не е много красив но уникална комбинация са блатовете на Ирина и крем от маскарпоне, сметана, малко пудра захар и малко масло (за всеки случай)

# 83
Привет дами.....много бавно върви последно време темичката да не кажа и хич  Embarassed
Нямам много време за писане,но всеки ден почти влизам си ви наглеждам
mimi0585 много хубава торта Джъмбо
Lora_M малеееее какви торти само,браво уникални са!Много ми харесват Дора и Ботичко,а и на мен ми предстой съвсем скоро да правя такава торта та да те питам да не би да имаш постъпкови снимки или каквато и да е друга помощ за изработката на фигурките?   bouquet
vilana много нежна торта и на мен ми се струва доста голяма клетката за основата долу,но иначе е много хубава.
allaaa уникални торти-браво!Балерината ми е фаворит обаче-страхотна е!
vesi21 добре се е получила тортата,само този средния блат нещо ми се струва като че ли крив.
Snejinka* беше се изгубила нещо-много ми харесва тортата.
Да ви покажа и аз какво правих последно време,то не че е кой знае колко де   Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: нд, 09 ное 2014, 15:42 от jiorjita

# 84
Здравейте вълшебници!
Вероятно не е тук мястото, но не мога да намеря по-подходящо.
Та, дъщеря ми скоро има рожден ден, става на три. Аз определено не мога да направя тортата, не и този път, че изискванията и пораснаха Simple Smile За разлика от предишните, вече иска фондан, шарено, фигурки и прочие. Една от сладкарниците, които харесвам и разчитах на тях за такава торта, не може - декораторката е в майчинство и точка. Пък ми се ще да няма поне в самата торта купчина вредни прахове и т.н., и затова не броя като алтернатива Неделя, Лагуна и т.н.
Намерих една възможност; снимките, които разглеждах, са впечатляващи. Препоръките също.
Обаче...за едноетажна торта с шоколадов крем (не сме уточнили размер още) и украса (не особено обилна), ми искат 105 лв.
Та, въпроса ми към вас е, това ли са наистина цените? Аз определено не съм в час със сладкарските цени, ама ми се видя доооста скъпо.   

# 85
  • Бургас/Пз
Здравейте вълшебници!
Пък ми се ще да няма поне в самата торта купчина вредни прахове и т.н., и затова не броя като алтернатива Неделя, Лагуна и т.н.

Намерих една възможност; снимките, които разглеждах, са впечатляващи. Препоръките също.
Обаче...за едноетажна торта с шоколадов крем (не сме уточнили размер още) и украса (не особено обилна), ми искат 105 лв.

Та, въпроса ми към вас е, това ли са наистина цените? Аз определено не съм в час със сладкарските цени, ама ми се видя доооста скъпо.   

Ако варианта , който си намерила се отнася за торта без "купчина вредни прахове и т.н." и с размер около 20-25 парчета цената е ок, дори е повече от добра.

# 86
Здравейте вълшебници!
Пък ми се ще да няма поне в самата торта купчина вредни прахове и т.н., и затова не броя като алтернатива Неделя, Лагуна и т.н.

Ако варианта , който си намерила се отнася за торта без "купчина вредни прахове и т.н." и с размер около 20-25 парчета цената е ок, дори е повече от добра.
Уауууу явно аз не съм в час,но торта ф30см (из цяло с домашни продукти) ги правя за 60лв аз.С фондани,украси и т.н.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Много евтина работна ръка съм май  newsm78 newsm78 newsm78

# 87
  • София
Здравейте вълшебници!

Уауууу явно аз не съм в час,но торта ф30см (из цяло с домашни продукти) ги правя за 60лв аз.С фондани,украси и т.н.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Много евтина работна ръка съм май  newsm78 newsm78 newsm78

Аз правя торти само за семейството и приятели, но няма как да докарам цена на торта с тези размери за 60 лв (само за продуктите, но аз ползвам белгийски шоколад, истинско масло, хубава сметана, маскарпоне, крем сирене филаделфия, готов фондан), за инвестицията в сладкарски материали да не говорим, а за труда изобщо  Peace. Та според мен има разлика от домашни до домашни ..

Мерси за коментарите по тортичката ми. Както казах има много недостатъци, но аз много си я харесвам заради вафлената хартия. Леко беше крива  Embarassed, а и поставката беше крива, но не е неравна - малко така изглежда на снимките, но са с телефон и на една оскъдна светлина. Така ми се иска да практикувам по-често, но за 1 година, откакто направих първата си торта с фондан, съм направила точно 5 торти с фондан и няма изглед да правя по-често. Определено имам нужда от практика Peace

# 88
По въпроса за цена на торта- хммм.... факт е, че труда е много и това го знаят само хората, които се занимават с това. Когато влагаш по-качествени продукти, когато си замесваш сам тестото, отделиш поне 2-3 дена играчка по идеята и фигурките, извадиш разходите и като удариш чертата наистина не си заслужава да се хващаш...Аз не правя на други хора точно по тази причина. Лошото е че наистина много от хората нямат и на идея колко много труд се хвърля.

# 89
По въпроса за цена на торта- хммм.... факт е, че труда е много и това го знаят само хората, които се занимават с това. Когато влагаш по-качествени продукти, когато си замесваш сам тестото, отделиш поне 2-3 дена играчка по идеята и фигурките, извадиш разходите и като удариш чертата наистина не си заслужава да се хващаш...Аз не правя на други хора точно по тази причина. Лошото е че наистина много от хората нямат и на идея колко много труд се хвърля.

Абсолютно съм съгласна   bouquet, много е трудно да се формира "идеалната" за клиента цена. Напълно разбираемо е да се търси евтин продукт, но уви качествено и евтино рядко се съчетава...Влагането на качествени продукти направо отрязва главата като разходи, дори не говорим за труда по оцветяването, моделирането и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт