Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 160 496
  • 777
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 368
Явно днес, бидейки в почивка, съм на линия.  Joy
Мишока, супер са! Ама на гладка повърхност пак ли се получава така добре? Четка с какъв номер използвате?

 Не се обиждайте, но всички знаем, че само меракът не стига за което и да било изкуство...  Grinning

Нц! Тук не съм много съгласна  Mr. Green Аз не мога детска къщичка да нарисувам, нито имам усещане за композиция, но пък имам много мерак и съм упорита до тъпота  Crazy

# 301
  • София
  • Мнения: 2 925
Здравейте,
моля за малко помощ, макар че никога не съм писала в тази тема, само съм я разглеждала наслаждавайки се на красотите, понеже не съм мислила, че ще имам възможността и аз да сътворя нещо подобно Simple Smile Обаче наближава рождения ден на сина ми и ми се иска да му направя хубава детска торта, понеже за съжаление няма как да поръчам готова, заради алергии. Неволята ме научи, та успях да измисля торта без млечни, яйца, кокос и пшенично брашно. Тортата става прилична, но за жалост от към украса е доста обикновена. Гледах рецепти за захарно тесто, но не знам дали ще се справя, да не говорим за изработването на фигурки и т.н. Simple Smile
Молбата ми е следната: Ако някоя от вас има възможност би ли ми помогнала за украсата? Срещу заплащане естествено. Аз ще направя самата торта. А ако не, поне някой да ме насочи към готово захарно тесто, което със сигурност да няма следи от мляко, яйца, ядки, пшеница...Пък аз ще правя опити...
Благодаря предварително на всички!

# 302
  • Мнения: 22

[/quote]

Нц! Тук не съм много съгласна  Mr. Green Аз не мога детска къщичка да нарисувам, нито имам усещане за композиция, но пък имам много мерак и съм упорита до тъпота  Crazy


'Начииии...безобразно не си права, ама нейсе, нЕма да се почваме сега и тук!... 'Ма то се вижда колко не си права, бе...!!!

Здравейте,
моля за малко помощ, макар че никога не съм писала в тази тема, само съм я разглеждала наслаждавайки се на красотите, понеже не съм мислила, че ще имам възможността и аз да сътворя нещо подобно Simple Smile Обаче наближава рождения ден на сина ми и ми се иска да му направя хубава детска торта, понеже за съжаление няма как да поръчам готова, заради алергии. Неволята ме научи, та успях да измисля торта без млечни, яйца, кокос и пшенично брашно. Тортата става прилична, но за жалост от към украса е доста обикновена. Гледах рецепти за захарно тесто, но не знам дали ще се справя, да не говорим за изработването на фигурки и т.н. Simple Smile
Молбата ми е следната: Ако някоя от вас има възможност би ли ми помогнала за украсата? Срещу заплащане естествено. Аз ще направя самата торта. А ако не, поне някой да ме насочи към готово захарно тесто, което със сигурност да няма следи от мляко, яйца, ядки, пшеница...Пък аз ще правя опити...
Благодаря предварително на всички!

Ето това, вече е сериозен проблем... Не трябва да има болни и тъжни деца... За съжаление не мога да помогна със съвет в този случай, но стискам палци някой да може и да пише!  Peace

# 303
  • Мнения: 160
Здравейте от мен,   bouquet  аз съм нова тук и малко се притеснявам да пиша, прочетох правилата изчетох и от 1ва до 5 стр и прескочих на 15 до последната (  Embarassed обещавам и другите ще прочета)!
Сладкарсктвото изцяло ми е страст дори мисля да изкарам курс за сладкар.... но до тогава съм просто начинаеща, на която тортите и са катастрофа! Като започнем от блатовете през крема та до украсата. Фондан никога не съм ползвала защото ми казаха че детски торти не се правят с фондан защото бил само химикали, а преди да родя предпочитах да си купя тортата.
Та значи използвам 2-3 рецепти за торти само (страх ме е да експериментирам), но мисла да пробвам пандишпановия блат за който говореха в първите страници.
Незнам къде ми е грешката, отгоре винаги става мнооого твърд, често се и пука посредата и ако не се сиропира може да си счупиш някой зъб  #Crazy  Embarassed мислех че е от бакпулвера, но дори и без него пак така става... незнам... не е и от фурната, нова е на 1 година.....рецептата която ползвам предимно е на 1 яйце 4с.л. захар и 4с.л. брашно, добавям 1ч.л бакпулвер и понякога какао за цвят. Разбивам отделно от жълтъците със захар и белтъците на сняг.
За крема предимно използвам някой от кремовете на Йоткер, въпреки че 2 пъти правих и маслен крем, но не стана мн хубав захарта се усещаше.
Декорации въобще не съм правила освен да рисувам със захарни бой или да сложа потопени в шоколад ягоди...
               Ще спазя правилото да напиша поне 5 коментара и ще ви кача имам снимки на последните 2-3 торти
  Embarassed Тааа след дългото обяснение искам да ви питам: След 10 дена с мъжа ми имаме годишнина (откакто живеем заедно) и искам този път нещо по хубаво (миналата година направо се изложих)
Моля за съвет какво да правя с блатовете или ако трябва нова рецепта

# 304
  • Мнения: 1 380
Аз правя торти от дъжд на вятър. Но пък рисувам, но никога с четки... та заради рисуването си рекох, че може и с тортите от фондан да се справя. За сега се "образовам" - кое, как и защо, пазарувам и скоро ще "пробвам"  Simple Smile Ако можеше да се рисува с графитен молив върху тортата, щях да съм спокойна  Joy Дано се "разберем" с четките. А може ли линк към гъба за големи повърхности, от която сте доволни (ако е нещо специално)?

# 305
  • Мнения: 368
Аз правя торти от дъжд на вятър. Но пък рисувам, но никога с четки... та заради рисуването си рекох, че може и с тортите от фондан да се справя. За сега се "образовам" - кое, как и защо, пазарувам и скоро ще "пробвам"  Simple Smile Ако можеше да се рисува с графитен молив върху тортата, щях да съм спокойна  Joy Дано се "разберем" с четките. А може ли линк към гъба за големи повърхности, от която сте доволни (ако е нещо специално)?

Чисто нова гъбичка за миене на чинии  Mr. Green Аз ползвам и дунапрени за почистване на грим - чисти и нови, разбира се Simple Smile

# 306
  • Мнения: 3 450
Много се радвам че днес темата се раздвижи.Затова искам да ви покажа моета първа крива торта която направих за голямата си дъщеря.Май от единия край я издълбах повече.

# 307
  • София
  • Мнения: 377
Здравейте, може ли някой от вас да ми помогне. Търся есенция виолетка, но никаде в сайтовете на фирмите публикувани на първа страница не намерих. Ако някой е купувал, моля да ми даде информация.  

# 308
  • Мнения: 156
Хайде и аз да скокна в темата, че гледам мои добри приятелки са писали по въпроса с боите. Аз лично предпочитам и ползвам въздушната четка. По този начин не ми остават оцветени теста, които да се чудя после къде да съхранявам.
И както е казала Марина и там не трябва да се пести, за да стане добре и да е ефектно. С компресора направо си поръчах и 2 кашончета с бои за въздушна четка, после допълнително поръчвах перлени цветове и така действам от няколко години.
Метода дава много възможности за ефект - ако ти е нужна равномерно оцветена торта - става чудесно с малко практика, ако ти трябва преливащи се цветове - още по-интересно е. И не на последно място много бързо става! Това е моя предпочитан метод за оцветяване.
Ръцете ми много често са в боя, почиствам ги с препарат с белина, че работя с клиенти, а с ръкавици не ми е удобно да оцветявам. Оцветените езици до сега не са ми били проблем, дори не съм се замисляла, все пак това са хранителни бои, без които няма как да постигнем ефекта, които гоним.

А да вметна, че когато реших да правя торти, първо изчетох абсолютно всички теми назад във времето, без да изпусна нищо! После се регистрирах и започнах да пиша тук.

# 309
  • Мнения: 22
Здравейте, може ли някой от вас да ми помогне. Търся есенция виолетка, но никаде в сайтовете на фирмите публикувани на първа страница не намерих. Ако някой е купувал, моля да ми даде информация. 

Ето тук има
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps& … %3Aessence+violet

Много се радвам че днес темата се раздвижи.Затова искам да ви покажа моета първа крива торта която направих за голямата си дъщеря.Май от единия край я издълбах повече.

По- скоро не си я "вдигнала" много в другия край ми се струва. Може би ако високата част на втория етаж беше по- висока, а диаметърът му малко по- малък, визуално щеше да ти хареса повече. Ето тук /сори много, ама ш'си кажа  Mr. Green / липсват ръбовете на етажите.  Много липсват, бе Мимииии! Wink Такова чудо обличай вертикално- отгоре с кръгло парче и после отстрани с лента. Не е нужно да изрязваш лентата крива, просто я отрежи с ширината на най- високата част, прилепи я и изрежи със скалпел или остър нож стърчащото. Ръбът винаги можеш да декорираш, ако те дразни мястото на снадката. Ето, казах си го...  Joy

......... Фондан никога не съм ползвала защото ми казаха че детски торти не се правят с фондан защото бил само химикали, а преди да родя предпочитах да си купя тортата.


Не мисли, че в купешките торти, без фондан, няма химикали! Те са основно от ТОВА направени.  Grinning


..............Незнам къде ми е грешката, отгоре винаги става мнооого твърд, често се и пука посредата и ако не се сиропира може да си счупиш някой зъб  #Crazy  Embarassed мислех че е от бакпулвера, но дори и без него пак така става... незнам... не е и от фурната, нова е на 1 година.....рецептата която ползвам предимно е на 1 яйце 4с.л. захар и 4с.л. брашно, добавям 1ч.л бакпулвер и понякога какао за цвят. Разбивам отделно от жълтъците със захар и белтъците на сняг.........................

Моля за съвет какво да правя с блатовете или ако трябва нова рецепта

Правя пандишпанов блат по този начин/ пропорцията е за тортена форма с диаметър 22- 24 см/
6 яйца, 7 с.л. захар, 7 с.л брашно, ванилия по желание. Когато искам да е кафяв - слагам и 1 с.л. какао.
Разбивам на твърд сняг белтъците. Продължавайки разбиването с миксер започвам да добавям по лъжица захар и един жълтък/едно по едно, да се поеме хубаво. Резултатът е кремообразна смес. Когато свършат жълтъците и захарта, започвам да добавям малко по малко, през цедка, сито или нещо такова ръсещо, брашното.Бъркам с дървена шпатула/така съм свикнала, може и със силиконова/, много бавно, само в една посока, до пълното поемане на брашното. Така обемът на тестото се изпълва с въздух, който при бавното разбъркване остава вътре. Благодарение на него изпеченият блат има дунапреновата си структура. Ако слагам ванилия- слагам я накрая. Ако има какао- смесвам го с брашното. Това нещо пека в намазана с олио и набрашнена форма/отново по навик, може и с хартия на стените/ в предварително загрята /на горен и долен реотан/ до 180 градуса фурна. Когато сложа вътре формата с тестото, изключвам горния реотан и пека само на долен докато се надигне максимално. Тогава отново включвам и горния. Не променям температурата по време на цялото печене. Пека до суха клечка. Никога не ми се е получавал твърд блат, напротив! НЕ СЛАГАМ НИКАКВИ набухватели!
Опитай пак, ще му хванеш цаката накрая!  Peace

# 310
  • Мнения: 160
Благодя ти МаринаД, сега зверчето се събуди и когато заспи довечера ще пробвам да го направя.
А за тортите вече си ги правим вкъщи обикновенни, просто преди не ми се занимаваше (купена торта на едногодишно дете не бих дала) Купувах защото много харесвам един от кремовете с който предимно мажат тортите, а незнам какъв е точно-нещо като сметана, ако изровя снмка на тортата ми за бала ще я кача

# 311
  • Мнения: 22
 Mistity, пропуснах да напиша, че когато отново включа горния реотан, започвам да наблюдавам блата и ако се зачерви отгоре, а клечката е още мокра, с тесто по нея, го покривам с лист алуминиево фолио и вече спокойно пека до суха клечка. Успех! Не е трудно!  Peace

# 312
  • Мнения: 160
Mistity, пропуснах да напиша, че когато отново включа горния реотан, започвам да наблюдавам блата и ако се зачерви отгоре, а клечката е още мокра, с тесто по нея, го покривам с лист алуминиево фолио и вече спокойно пека до суха клечка. Успех! Не е трудно!  Peace
Пропуснах да попитам някъде по напред прочетох че фурната не се отваря докато не е почти готова  newsm78 това е за спецялни блатове или за всички

Купувах защото много харесвам един от кремовете с който предимно мажат тортите, а незнам какъв е точно-нещо като сметана, ако изровя снмка на тортата ми за бала ще я кача
Сники на компютара нямам затова давам връзка към албума ми с изключение на 3 торти всичко останало е мое произведение, крема за който говоря е глазурата на двуетажната торта
https://www.facebook.com/mimi.vaseva.73/media_set?set=a.46868443 … 507879&type=3

# 313
  • Мнения: 1 380
Мишока, благодаря за отговора! Не мога да си го представя точно като процес, но ще се помъча да сполуча.
Мими, красива торта (всички ми харесват), но отбелязвам като "прост"  потребител  Mr. Green
Ангелова, заинтригува ме и ми даде насока за бъдещи проучвания! И аз искам да изчета всички теми  и да си "изваждам"  полезна информация, но единственото ми "свободно" време е, докато кърмя детето... през телефона  Sad

# 314
  • Мнения: 3 450
Марина ще си кажеш разбира се.Нали това искам.Благодаря ти  Hug

Общи условия

Активация на акаунт