Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 472
  • 777
  •   1
Отговори
# 330
Добро утро! Чета всички теми назад, стигнала съм до 89 тема, август месец 2009 година... МаринаД, ти да не си Ванчето...

Ооооооо, неееее! Joy Радвайте се, че Ванчето още не е долетяла! Тогава ще видите кон боб яде ли!! Mr. Green Аз се материализирах във форума през 2011 г.  Grinning
Не е яхвала метлата много.много отдавна.Определено липсва. Simple Smile

# 331
Добро утро! Чета всички теми назад, стигнала съм до 89 тема, август месец 2009 година... МаринаД, ти да не си Ванчето...

Ооооооо, неееее! Joy Радвайте се, че Ванчето още не е долетяла! Тогава ще видите кон боб яде ли!! Mr. Green
На мен ми липсва определено .....   Laughing  дано се сети да се весне да размята малко метлата.    Mr. Green

ditsan , shemet_neveroiaten , Mishoka , МаринаД ,  stefina , баш ми е драго да ви "видя".     Hug
Пък как ми липсват Баташките семинари........    Laughing

# 332
Ама тука е голяма казарма. Човек да го е страх да попита нещо.  Laughing Mr. Green

# 333
Ама тука е голяма казарма. Човек да го е страх да попита нещо.  Laughing Mr. Green
Казармата, всъщност, е нещо не чак толкова лошо! Играе значителна дисциплинираща роля. А да се задават въпроси не е страшно, страшно е да се задават въпроси без да се мисли и без да се провери, дали някой вече не е отговорил на тях. Laughing Hug
След въпроса на девойката - защо й се свива пандишпанът- си направих труда/ колосален труд направо!  Mr. Green / да напиша изречението  " Защо ми спада блатът след печене?" в Гугъл. Ей така, от любопитство. Познайте какво излезе?! На първо място "Теория на добрата торта"/единият от двата линка на Мишока/, на второ място "Класически пандишпан"/третия линк на Мишока/. Нататък дори не погледнах. Това имам предвид, когато казвам "...някой вече е отговорил..." Гугъл е измислен, един вид, вече! После, когато кажеш:"Прочетох там и там /ама "там и там" трябва да са всичките налични отговори по въпроса!!!/ за това и това, но не ми стана ясно....", тогава значи, че си се потрудил първо сам и винаги ще се намери кой с удоволствие да даде разяснения. Щото , като кажеш :"прочетох всичко в библиотеката, но не намерих отговор...", значи или си чел по диагонал, или лъжеш, че си чел. И в двата случая е дразнещо! Да не говорим за израза:" Нямах време да търся, затова ви питам..."Е т'ва вече е вбесяващо! Ти, демек, не искаш да си губиш времето, че аз тогаз за к'ъв дявол да си го губя с теб?!...
Егаси...виж който е на работа от четири часа, как отговаря в шест, щото клиентите, които са казали, че ще дойдат в пет още ги няма Mr. Green  Joy

# 334
Момичета, ще правя торта на два етажа - значи планът ми е първи етаж Династия, втори Татяна. Обаче династията не ми се ще да я измазвам с маслен крем по фондана, ако я измажа с ганаш, дали ще стане много тежка и сладка? Татяната вече ще бъде с масло, ама ми се ще и още нещо, да не е само масло, с какво сте измазвали вие Татяна която ще се покрива с фондан?  Simple Smile

# 335
Аз успях да си направя сама фондана. Направих и мечета, и панделка от него. Мисля, че като за първи път се получиха добре. Само наситеност не можах да постигна на цвета -  замесих кафява гелова боя "sugarflair", а я докарах до бежово. Но този цвят даже ми хареса. Торта ще правя за 1  юни, исках сега да видя дали изобщо "ще я бъде работата". Разточих и фондана. Не се късаше, гладък стана. Май всичко като за начало е добре  Flutter

# 336
Аз успях да си направя сама фондана. Направих и мечета, и панделка от него. Мисля, че като за първи път се получиха добре. Само наситеност не можах да постигна на цвета -  замесих кафява гелова боя "sugarflair", а я докарах до бежово. Но този цвят даже ми хареса. Торта ще правя за 1  юни, исках сега да видя дали изобщо "ще я бъде работата". Разточих и фондана. Не се късаше, гладък стана. Май всичко като за начало е добре  Flutter

Наситено кафяв цвят много трудно се постига, така че си купуваш или готово, или си замесваш шоколадовото тесто на Ванчето от библиотеката. Аз лично после го смесвам с малко ММ и така става по-еластично.

# 337
За да не кажете, че не съм търсила, се презастраховам: Търсих!, но навсякъде е различна информацията.
Интересува ме на 26см форма за торта колко са парчетата по стандарт. То е ясно, че на колкото се нареже, но в Гугъл на едно място ми излизат 8, 16, а на формата ми ми пише 10 парчета.  newsm78

Също така ще ми препоръчате ли рецепта за крем, с който да се упражнявам да рисувам със шприц. Пробвала съм със сметана, но не мога да я направя хубава. Всъщност не знам дали проблема не е и от накрайниците ми - обикновени, пластмасови са.

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 21:34 от medissa

# 338
Благодаря за съвета! Дано другите цветове да са по-наситени, иначе ще съм обикновен колекционер на боички 😀

# 339
За да не кажете, че не съм търсила, се презастраховам: Търсих!, но навсякъде е различна информацията.
Интересува ме на 26см форма за торта колко са парчетата по стандарт. То е ясно, че на колкото се нареже, но в Гугъл на едно място ми излизат 8, 16, а на формата ми ми пише 10 парчета.  newsm78
Моята също е толкова голяма, но зависи какви парчета искаш, аз предпочитам нормални на големина и го деля на 12.
По другия въпрос не съм компетентна, но не вярвам да е от накрайниците, моите също са пластмасови, последния път шприца ме ядоса, че е пластмасов и неможе да се стиска направих дупка на една наилонова торбичка и с нея декорирах - стана много красиво.

# 340
  • под тепетата
От първа страница
 ПРИБЛИЗИТЕЛЕН БРОЙ ПАРЧЕТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ РАЗМЕРА НА ТОРТАТА

Кръгли торти:

Ф30- 18-20п.
Ф28- 16-18п.
Ф26- 16п.
Ф24- 12-14п.
Ф22- 12п.
Ф20- 10-12п.
Ф18- 8-10п.
правоъгълна 30х40см - 24-32п. зависи от размера на парчето.
Когато правите многоетажна торта, независимо от формата,  добре е да спазвате правилото за рамер на етажите. Всеки етаж се намалява с 10 /8/ см, за да се получи добра пропорционалност на готовата торта.

16 парчета, но може и повече, ако тортата не е направена днес.

# 341
  • София
Love- защо си си сменила ника така неузнаваемо, ако знаеш колко време ми трябваше да разбера, че си Краси.мира ooooh!?
Скрит текст:
изчетох ти биографията направо
EmbarassedИ на мене ми е драго да те видя.
Медиса- аз правя тортите високи 11см. при диаметър 26см. -излизат ми чудесни 20 парчета. Дълги 13см. и широки 4см.

# 342
Love- защо си си сменила ника така неузнаваемо, ако знаеш колко време ми трябваше да разбера, че си Краси.мира ooooh!?
Скрит текст:
изчетох ти биографията направо
EmbarassedИ на мене ми е драго да те видя.
Ами ......Везни съм.Обичам промените.      Mr. Green    Blush

За броя парчета:Ако е по-висока от 10 см, може и на 20 да се нареже.Ако е ниска торта, около 5-6 см, обикновено излизат 14-16 парчета.

# 343
Благодаря ви много. И се извинявам, че отговора на въпроса ми го има в първа страница. Чета много от информацията и тук и в тортената библиотека, но явно не съм стигнала до там. Никога обаче не ми е идвало да ум да премеря колко висока ми излиза тортата. Следващия път ще го направя. А въпроса ми беше по стандарт колко е, но вече ми се изясни.   bouquet  bouquet

# 344
  • Асеновград
Момичета имам нужда от помощ и съвет.
Една приятелка иска да и направя торта покрита с бял ганаш , отгоре да има езерце с патета. Как да направя езерцето , и може ли да се сложи върху ганаша.
Благодаря ви , може и на лични.

Общи условия

Активация на акаунт