Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 461
  • 777
  •   1
Отговори
# 345
Момичета имам нужда от помощ и съвет.
Една приятелка иска да и направя торта покрита с бял ганаш , отгоре да има езерце с патета. Как да направя езерцето , и може ли да се сложи върху ганаша.
Благодаря ви , може и на лични.

И отново първа страница, секция "Най-често задавани въпроси":

В: Как да си направя езерце, река, вода?
О: Най-добре се получава с Фарситура Кристалина. Тя не разтапя и не размеква покритието на тортата. Оцветете го с боя, загрейте го леко ако се налага и го разлейте на желаното място. Същото може да се постигне със светъл мед или друго светло желе. Вълнички могат да се направят с маслен крем.
Желатинът НЕ Е подходящ върху фондан. Той размеква и разтапя покритието. Можете да сложите парче найлон върху мястото и отгоре да налеете леко стегналия желатин. Така ще изолирате покритието.
С обикновен маслен крем, оцветен в подходящ цвят, също може да се постигне ефект на вода. Разбита сладкарска сметана също. Но, за лъскав цвят и най-добра имитация, най-подходящо е желето.

# 346
Момичета имам нужда от помощ и съвет.
Една приятелка иска да и направя торта покрита с бял ганаш , отгоре да има езерце с патета. Как да направя езерцето , и може ли да се сложи върху ганаша.
Благодаря ви , може и на лични.

Тъкмо щях да напиша отговора, но Mishoka ме изпревари  Simple Smile, така че давам линк към снимка на Кристалината, да видите какво представлява http://sladko-hobi.com/image/cache/data/ECDA6355-500x500.jpg

# 347
  • Асеновград
Mishoka , благодаря за отговора.
Все пак би ли ме посъветвала дали мога да го направя с желатин ( нямам кристалина) и дали ще ми създаде проблем върху ганаша.
Ако не ти се отговаря няма проблем Peace
r.i.angelova - Мерси.

# 348
мацки, здравейте!
отдавна не съм писала, но сега имам нужда от съвет.
ще правя торта и ръм решила да пръскам със спрей за сефте. взела съм от спрейовете на PME. какви са тънкостите при пръскане? ще мога ли да покрия цялата торта или няма да стане равномерно? трябва ли да ползвам пистолет или по-добре не?

# 349
Mishoka , благодаря за отговора.
Все пак би ли ме посъветвала дали мога да го направя с желатин ( нямам кристалина) и дали ще ми създаде проблем върху ганаша.
Ако не ти се отговаря няма проблем Peace
r.i.angelova - Мерси.

Душицо, върху стегнал ганаш - няма да е проблем. Само му "издълбай" дупчица на езерото (демек да има малко вдлъбнатина в ганаша) и не заливай с горещ желатин Simple Smile

# 350
  • Асеновград
Mishoka , благодаря ти за съвета , така ще направя Peace.

# 351
Здравейте, искам да направя една малка торта, но незнам откъде да купя малки блатове... Дали може да ми помогнете?

# 352
Здравейте, искам да направя една малка торта, но незнам откъде да купя малки блатове... Дали може да ми помогнете?
Зависи какво разбираш под "малки"  Grinning За мен и диаметър 30 см е твърде малък, ама... Купи каквито намериш и си изрежи твоя размер. Аз по- малки от 22/27 не съм виждала. Peace

# 353
Моля за съвет - торта с диаметър 20 см. за колко порции е? Аз ги смятам 8 - така ли е. Тортата е на 3 блата, шоколадова.

# 354
Моля за съвет - торта с диаметър 20 см. за колко порции е? Аз ги смятам 8 - така ли е. Тортата е на 3 блата, шоколадова.
acer, коментирано е точно на предната страница...20см - 10/12 парчета

# 355
Благодаря  bouquet

# 356
Здравейте Simple Smile
Много отдавна не съм влизала във вашата темичка, но напоследък почти не ми остава време за торти Sad
Сега обаче предстои РД на детенце и ми трябва съвет - искам да украся тортата с фигурки от шоколадовото тесто на Ванчето, но ме притеснява да не се размекне, тъй като не искам да покривам тортата с шоколад или нещо подобно. Крема ще бъде от разбита заквасена сметана и захар. Имам вариант и за крем от маскарпоне и захар, което е почти същото. Мога ли да ползвам някой от двата крема за покритие на тортата, върху което да подредя фигурките? Тъй като предполагам, че вероятния отговор е НЕ, какво друго мога да сложа (тортата е медено-сметанова и не съм сигурна и какво ще отива като вкус)?

# 357
мацки, здравейте!
отдавна не съм писала, но сега имам нужда от съвет.
ще правя торта и ръм решила да пръскам със спрей за сефте. взела съм от спрейовете на PME. какви са тънкостите при пръскане? ще мога ли да покрия цялата торта или няма да стане равномерно? трябва ли да ползвам пистолет или по-добре не?

малко е шизофренично и може би леко невъзпитано да се самоцитираш, но понеже никой не отговори, а като съм чела теми все съм се ядосвала на висящи въпроси, ще си дам сама отговор - не стана неравномерно, пръсках с пистолет, мисля си, че с него е по-добре (преди това направих няколко опита без него). показвам нагледно.

# 358
Елч мисля че точно тези които се ядосват на не получил отговор отказа доста /да не кажа всички/ от опитните и можещи да не отговаря.Ето виждаш ли че си повикала неволята и си боядисала тортата добре.Просто се похвали че си успяла  Peace

# 359
Мими, участвала съм в няколко от предишните теми и съм отговаряла винаги когато мога. това е въпрос на личен избор и разбиране за функционирането на темите във форума. целта ми не е да упреквам, драснах, за да може някой друг, търсещ отговор на въпроса, който зададох, да го получи все пак Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт