Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 160 264
  • 777
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 124
svetlana21, красива торта. Поздравления  coolcool

Аз отново ви навестявам с въпрос (извинявам се, ако е твърде нахално  Embarassed). Поръчах си едни принтове с коледни картинки върху вафлена хартия. За работа върху торта ми е ясно как се ползват, но чета в интернет, че върху бисквити се залепват с кристалин, което не мисля, че е много практично (той не остава ли лепкав  newsm78). Гледах и клипове на които показват, че картинките се лепят върху айсинг. Накой ползвал ли е такава хартия за направа на бисквити и може ли да ме посъветва как реално се постъпва?

# 646
  • Мнения: 82
 valeria_vn, преди съм правила бисквитки с вафлена хартия и роял айсинг, но тогава не разбирах много много. Недостатъкът е, че хартията се свива или пък дори цветовете се развалят от мокрия яйсинг.
Сега ги правя с фондан или, ако слагам картинка тя е на фонданова хартия.
За вафлената хартия и аз съм чела, че и на бисквитки се слага кристалина, но не съм пробвала.

# 647
  • Мнения: 507
Здравейте,

Изобщо не съм ориентирана в този ртаздел на бг мама, прочетох малко от тук от там но не намирам отговор на търсенето ми и конкретна рецепта.

Имам някакви готварски умения поне до 25 ми година я вършех всеки ден  тази работа смея да твърдя доста добре, включително и сладкарски работи. Разбира се и днес готвя но най наложителните и по традиционни и бързи неща  не нещо специално. Поради разни причини от тогава 15 години торти,  кекс,  нещо сладко не съм зхаващала да правя и май се забравят уменията.

Някой може ли да ми помогне за следното. Трябва ми рецепта и насоки за торта без грам захар, вместо захар да е само мед.

Да е аналогия на меденките по вкус, но да е торта. В смисъл основните съставки мед, канела и орехи.

Тъй като не мога да намеря конкретна рецепта, ако заместя в някоя поне близка захарта само с мед, какво мислите ще се получи ли?

Май прочетох някъде че ако е само с мед няма да може да се надигнат блатовете ако съм разбрала правилно. Какво мислите?

# 648
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Здравейте,

Изобщо не съм ориентирана в този ртаздел на бг мама, прочетох малко от тук от там но не намирам отговор на търсенето ми и конкретна рецепта.

Имам някакви готварски умения поне до 25 ми година я вършех всеки ден  тази работа смея да твърдя доста добре, включително и сладкарски работи. Разбира се и днес готвя но най наложителните и по традиционни и бързи неща  не нещо специално. Поради разни причини от тогава 15 години торти,  кекс,  нещо сладко не съм зхаващала да правя и май се забравят уменията.

Някой може ли да ми помогне за следното. Трябва ми рецепта и насоки за торта без грам захар, вместо захар да е само мед.

Да е аналогия на меденките по вкус, но да е торта. В смисъл основните съставки мед, канела и орехи.

Тъй като не мога да намеря конкретна рецепта, ако заместя в някоя поне близка захарта само с мед, какво мислите ще се получи ли?

Май прочетох някъде че ако е само с мед няма да може да се надигнат блатовете ако съм разбрала правилно. Какво мислите?



Търси рецепти за медовик или френска селска торта ( според мен е една и съща торта с минимални разлики в съставките)

# 649
  • Мнения: 14 897
Здравейте, начинаеща съм в работата с фондан, правих два пъти в къщи, втория път по-успешно, но сега съм решила да пробвам готовите фондани, и се чудя дали да си купя бял и аз да си го оцветя, че доста бои имам или от цветните, вие как практикувате

# 650
  • Мнения: 3 448
svetlana21, красива торта. Поздравления  coolcool

Аз отново ви навестявам с въпрос (извинявам се, ако е твърде нахално  Embarassed). Поръчах си едни принтове с коледни картинки върху вафлена хартия. За работа върху торта ми е ясно как се ползват, но чета в интернет, че върху бисквити се залепват с кристалин, което не мисля, че е много практично (той не остава ли лепкав  newsm78). Гледах и клипове на които показват, че картинките се лепят върху айсинг. Накой ползвал ли е такава хартия за направа на бисквити и може ли да ме посъветва как реално се постъпва?
Аз правих и съм много доволна от резултата.Мажа с четка за рисуване /по дебела/ бисквитата вафлената хартия и мажа отново с кристалина.Оставят се няколко часа за да изсъхнат хубаво.Едната я държах /опакована/няколко дена за да видя дали ще издържи и промени хартията.Нищо и нямаше.

# 651
  • Мнения: X
Момичета, моля за съвет!  Praynig
Не съм работила до момента с фондан, но си купих фонданови картинки за бисквити и фонданова, голяма картинка за торта.
Днес ги получих, здраво опаковани в непрозрачно фолио. Любопитството ме гризе, но вероятно не трябва да ги отварям преди ползването, или?
Основният ми въпрос - как да сложа фондановия принт върху тортата? След като блата няма да се измазва с крем и не търпи сиропиране, заради влажността - няма ли да стане много сух? Диаметъра на принта е 20 см., а формата ми 26 см. Мисля около фондановия принт да намажа леко с крем и да поръся с кокос /имитация на сняг, тъй като принта е коледен/. Моля, да ме посъветвате, как да процедирам с най-горния блат, за да не е сух. Благодаря ви!

# 652
  • Мнения: 88
как да разбия белтъци на сняг, така че да стоят плътно и да не се разтекът?Ще украсявам мъфини с тях.

# 653
  • Мнения: 1 902
Здравейте, начинаеща съм в работата с фондан, правих два пъти в къщи, втория път по-успешно, но сега съм решила да пробвам готовите фондани, и се чудя дали да си купя бял и аз да си го оцветя, че доста бои имам или от цветните, вие как практикувате

Привет!Зависи какъв цвят ти трябва - всичко можеш да постигнеш без черно и червено, тях си ги купи готово оцветени.Колкото и боя да слагаш ще постигнеш розово и сиво.

Момичета, моля за съвет!  Praynig
Не съм работила до момента с фондан, но си купих фонданови картинки за бисквити и фонданова, голяма картинка за торта.
Днес ги получих, здраво опаковани в непрозрачно фолио. Любопитството ме гризе, но вероятно не трябва да ги отварям преди ползването, или?
Основният ми въпрос - как да сложа фондановия принт върху тортата? След като блата няма да се измазва с крем и не търпи сиропиране, заради влажността - няма ли да стане много сух? Диаметъра на принта е 20 см., а формата ми 26 см. Мисля около фондановия принт да намажа леко с крем и да поръся с кокос /имитация на сняг, тъй като принта е коледен/. Моля, да ме посъветвате, как да процедирам с най-горния блат, за да не е сух. Благодаря ви!

Не отваряй картинките преди ползване - от въздуха ще започнат да съхнат, под картинката има едно много тънко фолио, не забравяй да го махнеш преди да я сложиш.
Относно слагането на принта върху тортата, измажи я хубаво с маслен крем и директно го залепи, после вече си декорирай както искаш.Другия вариант е пак да я измажеш с маслен крем, да я облечеш, след това да залепиш принта и да декорираш.Успех!

как да разбия белтъци на сняг, така че да стоят плътно и да не се разтекът?Ще украсявам мъфини с тях.

Ще украсяваш мъфини със суров белтък?Или ще го запечеш леко след това?

# 654
  • Мнения: 88
ще го правя за първи път и мислех, че не се пече Rolling Eyes

# 655
  • Мнения: 1 902
ще го правя за първи път и мислех, че не се пече Rolling Eyes

Е добре, но белтъка ще се свлече след час - два, няма как да го оставиш суров- или трябва да се мине с горелка или на много слаба фурна да се запечата, поне аз така си мисля, нека и по - запознати да се включат да кажат.

# 656
  • Мнения: 2 553
Може да се разбие и да се "запече" с горелка  Peace Но не е вкусно, не е красиво и не разбирам този порив за точно тази украса  Peace

# 657
  • Мнения: 838
знаете ли как точно се прави захарен фондан?

# 658
  • Мнения: 1 902
знаете ли как точно се прави захарен фондан?


Е това пък е коментирано толкова много пъти.........има тема Тортена библиотека - закована тема, там има няколко рецепти за захарен фондан.

# 659
  • Мнения: X
pimi, много, много ти благодаря за подробния и полезен отговор!  bouquet Не се бях сетила за маслен крем.  Embarassed Това ще е.
Още един въпрос, към всички. Издирвам молд-овчица, като този на картинката. Някой от вас ако продава или прави, ще съм много щастлива да ми помогне. Гледам, че ги има в чуждите сайтове, но ми трябва преди Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт