Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 160 258
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 88
Цитат
Може да се разбие и да се "запече" с горелка  Peace Но не е вкусно, не е красиво и не разбирам този порив за точно тази украса  Peace

не съм кулинар,за първи път ми се налага да правя мъфини и това с белтъците ми се стори лесно.Страхувам се да не се изложа с нещо по-сложно защото не ги правя за в къщи.Приемам всякакви идеи, искам все пак да са красиви.

# 661
  • Мнения: 1 687
angela777, аз досега съм виждала само с маслен крем правени. или с фондан.

# 662
  • Мнения: 1 902
Цитат
Може да се разбие и да се "запече" с горелка  Peace Но не е вкусно, не е красиво и не разбирам този порив за точно тази украса  Peace

не съм кулинар,за първи път ми се налага да правя мъфини и това с белтъците ми се стори лесно.Страхувам се да не се изложа с нещо по-сложно защото не ги правя за в къщи.Приемам всякакви идеи, искам все пак да са красиви.

По- добре ги декорирай със захарно тесто - нещо цветчета, коледни мотиви, снежни човеци, коледни звезди.С белтъците със сигурност ще се изложиш, защото ще се скапят след по малко от час.

# 663
  • Мнения: 1 403
Щом иска с белтъци, защо да не си направи Роял айсинг, мисля че тя пита точно за това.
angela777, роял айсинг е белтъчна глазура, обикновено коледните меденки, медени къщички и т. нат. рисуват с нея, ако е приготвена правилно не се разтича, позволява да се рисуват много фини неща и съхне много бързо. Прави се от белтъци, двойно пресята фина пудра захар и няколко капки лимонов сок. Първо белтъците се разбиват леко на пяна с лимоновия сок, после започва бавно и внимателно добавяне на захар до постигане на желаната гъстота. За рисуване е добре като вдигнеш бъркалките на миксера да се оформи нещо като капчица, но не да падне а да остане така като застинала на бъркалките. Ако искаш по рядко - разрежда се с лимонов сок, ако искаш по гъсто добавяш още захар. Трябва да се получи съвсем гладка лъскава глазура, без дупчици, без бучици.Може да оцветяваш и с боички.
В нета има много по-подробни обяснения и клипчета как се прави РА, чукни на търсачката ако искаш.

# 664
  • Мнения: 88
Благодаря!  Hug не знаех, че така се казва тази глазура, отивам да потърся клипчета bouquet

# 665
  • Мнения: 1 403
Сега си намерих моята рецепта - за 3 белтъка - 4 ч. чаши пудра захар, няколко капки лимонов сок. Биеш на нормална скорост, към края увеличаваш. Сладките трябва да са напълно изстинали. Понеже съхне бързо, трябва да си покриваш купата с влажна кърпа, оставиш ли известно време на въздух глазурата изсъхва.

# 666
  • Мнения: 1 687
angela777, обаче моят съвет е да направиш опит преди "официалните" сладки, защото с пош не всеки е добър. аз примерно смея да твърдя, че вече се справям нелошо с украсата на торти с фондан, но преди няколко дни правих сладки с айсинг и резултатът беше плачевен - криви линии, разтечен айсинг, абе не беше добре. а бях изгледала де що има в тубата за това Simple Smile ама то не е като да го гледаш Simple Smile)) иначе е много много по-вкусно от фондан и затова сега се причудвам дали все пак да не направя опит и на коледа...

# 667
  • Мнения: 599
А не рискуваме ли с тези сурови белтъци?

# 668
  • Мнения: 2 553
Ами да, малко "рискуваме"..

# 669
  • Мнения: 160
Ами да, малко "рискуваме"..

Ако ви притеснява продава се сух белтък, а и захарта е консервант.

# 670
  • Мнения: 88
Благодаря ви, вече ги направих.За пълен аматьор като мене станаха повече от добре.

# 671
  • Мнения: 2 369
Здравейте! Моля за помощ! Рязко ми се промени плана за торта и от една голяма реших да правя две малки.....някой да има на готово някаква рецепта да ми даде за торта с диаметър 18 см? Интересува ме рецептата за блатовете и крема-цалата торта без декорациите. Сега сядам да се ровя и да търся, но трябва да я правя днес и нямам много време, за това ви досаждам и на вас (аматьорка съм).

# 672
  • Мнения: 233
И аз моля за малко помощ. Може ли да се сложат фигурки от изсушен белтър върху торта покрита със сметана т.е. белтър върху сметана. Ще се стопят ли фигурките?

# 673
  • Мнения: 2 369
Аз се оправих с блатовете, но сега имам друго питане. Направих си сама фондан по същата рецепта, която правих и преди, но този път нещо не ми харесва особено. Някак се цепи при разточването и става на шупли и някак мек изглежда. Декорациите ги направих,но се опасявам утре за обличането на тортата дали ще стане, да не се разкъса докато го полагам. Имате ли идея какъв може да му е проблема и мога ли да го подобря?

Добавям: Ганашът също ме притеснява, защото последния път се пресече. Сега четох една рецепта, в която пишеше, че ако се използва за глазура не е необходимо охлаждане, а в тортената библиотека пише друго. Още едно нещо забелязах. В тортената библиотека има две рецети за ганаш, чийто пропорции (сметана и шоколад) значително се различават. Миналия път когато не стана особено успешен крема ползвах първата рецепта, но сега мисля да ползвам втората и да сложа 600 гр шоколад и само 200 мл. сметана. Добре ли ще е така? Чудя се дали да го правя още тази вечер за утре или направо утре. Ако наистина не трябва охлаждане няма нужда да е тази вечер.

Извинявам се, че пак ще попитам, но с какво е най-удачно да лепя декорациите? Трябва ми малко по-мощно лепещо, защото са 3Д и ме е страх да не паднат. Нямам специално такова.

Последна редакция: пн, 14 дек 2015, 19:46 от принцеса_Фиона

# 674
  • Мнения: 1 902
За какво ще ползваш Ганаша - за заливка или ще разбиваш крем за декорация?Ако ще заливаш с него можеш да го приготвиш в момента, но ако ще го разбиваш задължително от предния ден .И според мен 600 сметана на 200 шоколад не е добре, малко е шоколада, аз бих сложила поне 450 шоколад, ако е за разбиване за крем.

Общи условия

Активация на акаунт