Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 516
  • 777
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
KamiTG, какви блатове печеш - пандишпан, маслени, кексови? Температурата на фурната същата ли е като предните пъти?

# 271
Рецептатата е 6 яйца,1 и 1/2 чаша захар и 1 и 1/2 брашно,бакпулвер.
Температурата,формата...всичко същото,но дали е възможно да съм прекалила с бакпулвера?

# 272
  • Варна
Щом си "изпуснала"  Wink бакпулвера, възможно е да е от това  Laughing

# 273
  • everywhere
Здравейте!
Моля за помощ...детенцето ми скоро има рожден ден и искам тази година аз да направя тортичката,начинаеща съм в тортоправенето и досега не съм правила детска торта.Мисля да бъде с вафлен декор,защото ми се струва по-лесно обаче има едно голямо НО -не знам как се работи с него.Решила съм тези дни да пробвам и да видя какъв ще бъде резултата.Ще бъда благодарна,ако споделите опит и съвети   bouquet Hug

# 274
  • Бургас/Пз
Здравейте!
Моля за помощ...детенцето ми скоро има рожден ден и искам тази година аз да направя тортичката,начинаеща съм в тортоправенето и досега не съм правила детска торта.Мисля да бъде с вафлен декор,защото ми се струва по-лесно обаче има едно голямо НО -не знам как се работи с него.Решила съм тези дни да пробвам и да видя какъв ще бъде резултата.Ще бъда благодарна,ако споделите опит и съвети   bouquet Hug

Влез в тортената библиотека, там има цялата информация , която ти е нужна  Peace

# 275
  • pomorie
      това сътворих вчера за рожденият ден на малкият

# 276
Здравейте момичета! Много моля по-опитните да ми дадът съвет.
Имам формички за сладки от тези с бутончетата и искам да украся една торта с тях.Ползвала съм ги за фондан и съм доволна,но сега ми се иска украсата да е шоколадова.Трябва да направя шоколадово тесто и да ги изрежа от него или само разтопен,разтелян и вече повтрърдил се шоколад?
Не знам дали изобщо мога да ги ползвам за тази цел,но мн ми харесват и са много удобни.

# 277
Здравейте,
кой приема поръчка за торта за София, 30май 2015? Тортата да е с покритие от захарен фондан, темата и фигурки от Замръзналото кралство. Може да ми пишете на лични, ще отговоря на всеки.
Благодаря и хубав ден   bouquet

# 278
Здравейте,
препоръчайте ми сладкарска боя. Купувала съм от Кауфланд, но тя много цапа. От Метро взех последния път, но не ми харесват цветовете.
Искам да е ярка и да не цапа когато се изцапам по ръцете или когато се консумира.  Whistling Thinking Peace Peace

# 279
  • София
   Здравейте, извинявам се,че пак ще питам за съвет, но този път един познат има рожден ден. Бих искала да му направя торта копие на пениса му, че се оплаква само от скучните торти които имал за рожденните си дни, а с тази си част се гордее много и има защо Laughing . Рових из интернет за рецепта, но нямах късмет да попадна на такава, остатъчно прочетох, че можело да се използват готови рола, което би ме улеснило, но се чудех дали мога да слепя две, да се доближа максимално до реалният размер. Mr. Green Ще съм ви много благодарна, ако е някаква опростена рецепта.  bouquet Приемам всякакви съвети. Simple Smile
За да ти дадем точния съвет много е вано да знаем как точно ще редиш рулата - едно до друго или едно след друго? И колко ще е разминаване с реалния размер? Ако трябва може и три да ползваш?

# 280
...
Имам формички за сладки от тези с бутончетата и искам да украся една торта с тях.Ползвала съм ги за фондан и съм доволна,но сега ми се иска украсата да е шоколадова.Трябва да направя шоколадово тесто и да ги изрежа от него или само разтопен,разтелян и вече повтрърдил се шоколад?

Можеш да изрязваш фигурки от шоколадово тесто. С разтопен шоколад няма да стане. Peace

Здравейте,
препоръчайте ми сладкарска боя. Купувала съм от Кауфланд, но тя много цапа. От Метро взех последния път, но не ми харесват цветовете.
Искам да е ярка и да не цапа когато се изцапам по ръцете или когато се консумира.  Whistling Thinking Peace Peace

Няма такава боя! Можеш да използваш ръкавици, но едва ли ще бъде удобно при месене. Става при рисуване. А и като не искаш да се изцапаш, защо се хващаш с тая работа?!  Laughing

Здравейте, извинявам се,че пак ще питам за съвет, но този път един познат има рожден ден. Бих искала да му направя торта копие на пениса му, че се оплаква само от скучните торти които имал за рожденните си дни, а с тази си част се гордее много и има защо Laughing . Рових из интернет за рецепта, но нямах късмет да попадна на такава, остатъчно прочетох, че можело да се използват готови рола, което би ме улеснило, но се чудех дали мога да слепя две, да се доближа максимално до реалният размер. Mr. Green Ще съм ви много благодарна, ако е някаква опростена рецепта.  bouquet Приемам всякакви съвети. Simple Smile
За да ти дадем точния съвет много е вано да знаем как точно ще редиш рулата - едно до друго или едно след друго? И колко ще е разминаване с реалния размер? Ако трябва може и три да ползваш?

За да направиш копие на въпросния орган ти трябва снимка/е може и от натура да гледаш, мериш и скулптираш.../ Така че бягай да снимаш! Е, има и още един начин- правиш силиконова отливка! Тогава пак опираш до натурата... Иначе няма да бъде копие  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 07:21 от МаринаД

# 281
 Joy Joy Марина/b] . Heart Eyes

# 282
  • София
Четейки само последните две страници, имам чувството, че се върнах преди четири години, когато тепърва се захващах с тортите! Темата 136 е на ниво тема 1!!! Вие не четете ли, не преглеждате ли изписаното, изработеното, споделеното от толкова много хора??? Та има библиотека поне с не знам колко си адреса на магазини! Какъв Кауфланд, какви 5 лева, момичета? Това с "Каква боя да купя" ме разбихте! Тази тема вместо да се развие падна под началното си ниво. Всяка една от тези, които са писали преди са спрели именно защото всяка начинаеща не си прави грам труда да почете, да поразлисти или да допринесе с нещо в темата, но няма да спре "пак да задава въпроса си" я за тавите, я за боите! За Бога, хора, как ще се научите нещо, ако не сте го пипнали преди това, не сте го помирисали или изцапали?
Рецепта за полов член? Рецепта ли???? Брашно, яйца, може и олио - ето ти рецепта за полов член!
И да, всички сме били начинаещи, но повечето от тези, които познавам, дори в началното си ниво са пробвали сами, опирайки се на прочететното, а не заливайки темата с какво да залепя фигурките или каква боя да купя, защото все някой го е пробвал и написал вече.

# 283
Здравейте,
Искам да е ярка и да не цапа когато се изцапам по ръцете или когато се консумира.  Whistling Thinking Peace Peace

Няма такава боя! Можеш да използваш ръкавици, но едва ли ще бъде удобно при месене. Става при рисуване. А и като не искаш да се изцапаш, защо се хващаш с тая работа?!  Laughing

Не ми е проблем изцапването на моите ръце. Бях правила едни къпкейкс с боя от Кауфланд(суха, в едни малки кутийки) и като се ядеше цялата ти уста става синя. Ами страшно неудобно се почувствах като почерпих децата на една позната. Просто искам да избегна точно това.  Peace

# 284

[/quote]
 Бях правила едни къпкейкс с боя от Кауфланд(суха, в едни малки кутийки) и като се ядеше цялата ти уста става синя. Ами страшно неудобно се почувствах като почерпих децата на една позната. Просто искам да избегна точно това.  Peace
[/quote]
Дано да е била хранителна!

И определено искам да вида тортата гордост, независимо дали е с две рула едно след друго или едно до друго! Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт