Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 458
  • 777
  •   1
Отговори
# 360
Елч, справила си се! Браво!

# 361
  • Асеновград
това е моята торта - когато имам нужда от съвет питам в темата , понякога ми се ядосват за въпросите , но винаги получавам отговор , за което благодаря.

# 362
Здравейте отново, искам да ви питам, направих торта почти е готова остана само да я залея с кувертюра. Та въпроса ми е има ли начин да го смеся с нещо за да не се втвърдява толкова, не искам като режа тортата шоколада да се чупи и да изпада навсякъде, става много грозно, а трябва да е представителна. Свекъра ми предложи да сложа вътре малко чисто масло, но първо да попитам и вас  Hug

# 363
MimsityW, стопи шоколада с малко течна сметана (примерно на 100гр шоколад около 40-50мл сметана) и сложи чаена лъжичка глюкоза (за сладкарски цели) или мед. Накрая добави няколко капки олио.

# 364
Заливала съм с шоколадов ганаш (шоколад и сметана) без добавка на мед, олио и т.н. и никога не ми се е начупвала шоколадовата заливка при рязане  Peace 

Последна редакция: нд, 24 май 2015, 08:51 от huliganka

# 365
  • Варна
Здравейте отново, искам да ви питам, направих торта почти е готова остана само да я залея с кувертюра. Та въпроса ми е има ли начин да го смеся с нещо за да не се втвърдява толкова, не искам като режа тортата шоколада да се чупи и да изпада навсякъде, става много грозно, а трябва да е представителна. Свекъра ми предложи да сложа вътре малко чисто масло, но първо да попитам и вас  Hug
Не слагай масло, защото ще ти стане на бели петна. Към разтопения шоколад/кувертюр наливаш на тънка струйка олио и бъркаш - хем ще ти стане лъскава глазурата, хем равна, хем после няма да се чупи "грозно"  Wink

# 366
  • под тепетата
Чупи се, ако е без сметана, но се реже с горещ нож и няма проблеми.

# 367
  • От липите до сините камъни
Здравейте,може ли да ми дадете идея как върху торта която ще представлява букет с цветя да направя нещо като картичка на която ще има надпис. Как да бъде оформена и къде да я поставя,от страни на тортата или върху нея?
Благодаря на всички които ще се включат с мнение.

# 368
Justel, аз бих я направила от фондан (примерно с бял и някакъв друг цвят) с надпис от ядлив фулмастер.

# 369
Благодаря на всички   bouquet когато я правих имаше само 1 коментар и направих както пишеше там (мед, олио, сметана) само че слагах на око, та се получи накрая малко гъсто, но като за първи път долу горе бива  Peace ... Много се старах
(Тъй като не успях да я кача тук (not for indians Grinning ) , давам линк към нея)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=725422997567377&set= … &notif_t=like

# 370
  • Пловдив
Мими, участвала съм в няколко от предишните теми и съм отговаряла винаги когато мога. това е въпрос на личен избор и разбиране за функционирането на темите във форума. целта ми не е да упреквам, драснах, за да може някой друг, търсещ отговор на въпроса, който зададох, да го получи все пак Simple Smile

В темата отдавна не влизат момичетата които я създадохме и няколко години изучавахме тънкости за работа със захарно тесто. Поради тази причина не си получила навреме отговор.
Аз самата нямам време за форума, а и като не съм компетентна по някой въпрос, по-добре да замълча.

# 371
  • София
Здравейте отново Simple Smile Тъй като навярно никой няма  възможност да ми помогне с украсата на практика, което е разбираемо, моля поне за малко теоретична помощ и кураж. Имам ли според вас шанс, при положение, че никога не съм правила захарно тесто и съответно нищо от него Simple Smile да се справя поне горе-долу задоволително? От четенето в темите останах с впечатление, че не е лесна направата на тестото. А някакви идеи за простичка, но ефектна украса подходяща за момче на 6г.? Едва ли ще успея с по-сложните , а доста ми се иска да зарадвам детето  Cry Благодаря.

# 372
Здравейте отново Simple Smile Тъй като навярно никой няма  възможност да ми помогне с украсата на практика, което е разбираемо, моля поне за малко теоретична помощ и кураж. Имам ли според вас шанс, при положение, че никога не съм правила захарно тесто и съответно нищо от него Simple Smile да се справя поне горе-долу задоволително? От четенето в темите останах с впечатление, че не е лесна направата на тестото. А някакви идеи за простичка, но ефектна украса подходяща за момче на 6г.? Едва ли ще успея с по-сложните , а доста ми се иска да зарадвам детето  Cry Благодаря.
Щом се притесняваш за направата на тестото има готови.дори оцветено  Wink.Другото което е няма как да разбереш дали ще се справиш е да пробваш.Просто направи някаква малка торта макар и с готови платки и пробвай.Успех от мен

# 373
  • София
Щом се притесняваш за направата на тестото има готови.дори оцветено  Wink.Другото което е няма как да разбереш дали ще се справиш е да пробваш.Просто направи някаква малка торта макар и с готови платки и пробвай.Успех от мен
Благодаря за подкрепата. Аз обаче няма как да си купя готово захарно тесто, защото заради алергии ми е важно да съм сигурна, че няма следи от мляко, яйца, масло и др. Освен ако някой не може да ми препоръча сигурно такова. Иначе  самата торта (като блатове и т.н) нямам проблем да направя. Проблемът ми е с украсата  Sad  Но ще пробвам, пък дано успея Simple Smile

# 374
Ами захарното тесто не се прави от тези продукти които сте споменали.

Общи условия

Активация на акаунт