Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

• 160 284
  • 777
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, някоя от вас би ли ми казала как се използва молд от две части? И бихте ли ми дали идеи с какво мога прецизно да рисувам върху фондана, с четка не ми се получава.

# 631
Здравейте, момичета!
Извинявам се, че нахлувам така в темичката.

Имам въпрос и се надявам да ми помогнете.
Искам да направя торта с крем брюле, подобен на купешките торти.  Rolling Eyes

Прегледах тортената библиотека, но не успях да открия точно такъв.

Може ли рецепта?  Praynig

# 632
Някой, ако случайно знае как да направя Том и Джери от гъм пейст, ще му бъда много благодарна.
В замяна мога да помогна с клипчета, как се правят Мечо пух и приятели, ако му трябва на някой.  Grinning

Последна редакция: нд, 15 ное 2015, 10:29 от арсен

# 633
Здравейте, някой може ли да ми предложи рецепта за домашен фондан за диабетици? Ако се продава и готов такъв също ме устрийва. Устройват ме и всякакви идеи и предложения за друга украса.  Peace Peace

# 634
Здравейте,

обмислям идеята да си взема принтер за вафлена хартия, но не знам дали си заслужава цял притнер и фонаданова хартия и хранително вскусови мастила да си купя или направо да си печатам от друго място.

Видях модели на Conon Pixma, но не съм много запозната.

Поздрави
Усмихнат ден  Hug

# 635
  • Пловдив
Здравейте, някой може ли да ми предложи рецепта за домашен фондан за диабетици? Ако се продава и готов такъв също ме устрийва. Устройват ме и всякакви идеи и предложения за друга украса.  Peace Peace

Или шоколадова глазура с диабетичен шоколад или пробвай да си направиш шоколадово тесто, като вместо глюкоза молзвай мед.

# 636
А може ли рецептата?

# 637
  • Пловдив

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=339926.0

1.6.2.- Шоколадово тесто - van444eto

# 638
Здравейте,

обмислям идеята да си взема принтер за вафлена хартия, но не знам дали си заслужава цял притнер и фонаданова хартия и хранително вскусови мастила да си купя или направо да си печатам от друго място.

Видях модели на Conon Pixma, но не съм много запозната.

Поздрави
Усмихнат ден  Hug

Според мен не си заслужава, но пак зависи колко торти правиш и колко често ще печаташ.Имам предвид, че поне една картинка на седмица трябва да пускаш за да не ти изсъхнат главите.Азза сега не бих инвестирала в принтер, но ти си знаеш!

# 639
Здравейте, момичета!
От известно време чета темата и се възхищавам на нещата, които правите. Поздравления на всички за красотата, която създавате и успех на всеки, който сега започва.
До скоро не бях пробвала да работя с готов фондан, но преди няколко седмици си купих от този, който бяха пуснали в Лидъл и не съм много очарована. Купих си и от Vizyon и от него мога да кажа, че останах приятно изненадана - много еластичен и лесен за работа. Само да спомена, че от Илчовски (Варна) го купих за 7,95лв/кг.
Интересувам се обаче от това някоя от вас ползвала ли е фондана, който продават в Метро. Не знаех, че там се предлага, но тук прочетох за него. В разфасовка от 5кг е и ако не става не ми се дават излишни пари.
Бих искала да ме посъветвате и за боички. За сега съм се ориентирала към един комплект на Wilton, но бих искала и по професионално мнение като вашето.
Благодаря ви предварително за съветите и ви пожелавам лек и успешен ден!

# 640
Аз не съм професионалист, но ще си изкажа мнението. Веднъж бях помъкнала една такава разфасовка бял фондан от метро, беше в кашонче, добре, че надникнах вътре - фондана беше мръсно бял и изглеждаше кофти, върнах го, не можа да стигне до вкъщи. Щом си пробвала Визон обаче, този на Метро едва ли ще ти хареса.
Боите на Уилтън са хубави, стават хубави цветове наситени. С изключение на червеното, колкото и боя да слагам, не мога да постигна истински хубав наситен червен цвят. После прочетох, пак тук в темата беше, една дама беше писала, че е пробвала червено на какви ли не марки и с нито една не е успяла да направи хубаво червено, та тази дама съветваше, ако ни трябва хубаво наситено червено по добре да си купим готово оцветен фондан.

# 641
Много благодаря за съветите Simple Smile Ще си поръчам този комплект на Wilton значи Simple Smile А дали ще стават тези боички за рисуване с четки или трябва други по - специални да потърся? Искам да рисувам по бисквитки с фондан.

# 642
Червено и черно с бои не може да се получи, тези винаги си ги взимам като оцветен фондан. Единствения начин да ги докараш с боя е като рисуваш върху фондана, но тогава и ефекта е съвсем различен.

# 643
Да, червеното и черното са цветове, които не се получават. Резултатът е розово и сиво...
И да си покажа последната торичка.

Повече снимки можете да видите в линка - http://chocolatekitchen21.blogspot.bg/2015/11/blog-post_26.html

# 644
Здравейте момичета! Аз пак ще правя торта, но резачката ми за блатове я забравих в България и понеже съм начинаеща мисля няма да се справя от един дебел блат да нарежа два-три. Гледам повечето рецепти в библиотеката са обаче с такива (режещи) се блатове, освен тази на мама Яни.....тя дали е рецепта за всеки блат поотделно?

Иначе ще правя торта за моя си рожден ден Joy Ще пробвам да изумя колежките на работа....дано само не ги изумя в негативен смисъл хахаах

Няколко дена след това (на бъдни вечер) е пък рождения ден на големия ми син и пак ще правя торта, но за него ми е малко трудно да реша каква. Той е на 17 години......дали да не направя една с декорация листо от марихуана?  Joy

Общи условия

Активация на акаунт