Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 56

• 33 027
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Гледам я шарената питка, гледам я. Simple Smile)))))) Но не знам точно как да я тълкувам, затова се тръшкам.
Обобщено за миналата седмица процентите ми са В-27 / П-29 / М-44, като въглехидратите общо взето са ми от зеленчуци (много зеленчуци) + ябълка с кисело мляко на закуска всеки ден.
Статистиките и за предишните ми седмици също са в много близки граници... Но, ок, ще надникна каква друга тема има, за да не прекалявам тук. Simple Smile

Иначе като тренировка, днес съм на тази.

# 376
  • София
Barbabeau,
Скрит текст:
сигурна ли си, че въвеждаш коректно протеина, в смисъл точното месо/риба, което ядеш?
Също така, помисли, дали не пропускаш да въведеш и масло/зехтин/др. мазнина, която добавяш при приготвянето или салатата. И от там да идват ниският процент мазнини/високият въглехидрати. Няма как само от зеленчук + ябълка да си  с 27% В, освен ако не ядеш много малко от другата храна, ядеш обезмаслени меса/филета или забравяш да въвеждаш мазнините.

# 377
Вив, , благодаря ти и на теб за хубавия дълъг пост!!!  Hug
Относно бодибалънса- аз ходя, веднъж седмично. Харесва ми, определено. Лека, приятна, разтоварваща като цяло тренировка, въпреки че на някои серии упражнения доста ми се ускорява дишането  Laughing Утре, за съжаление ще го пропусна, защото имам назначена тренировка с персонален треньор да видим на какъв хал съм, какви цели гоня и все така в  този ред на мисли.
А Бодипъмп и Бодиджъмп, пак класове по програма на Лес Милс... някой има ли лични впечатления. Питам, защото си мисля, че са доста аеробни /с такова впечатление съм останала/ и ако е така, не представляват интерес за мен.  Peace
Днес си тренирах с Румяна, беше ден за бедра и дупе, но нещо не се  изпотих като хората, не се изкефих, не я почувствах тренировката. Има и такива дни. Последвалия шок. протеин с кефир и круша обаче ме отнесе в пълна нирвана. Даже да не ми се тренира, като се сетя за този коктейл и по- голям стимул ми не трЕбе.  Laughing

# 378
Barbabeau,
Скрит текст:
сигурна ли си, че въвеждаш коректно протеина, в смисъл точното месо/риба, което ядеш?
Също така, помисли, дали не пропускаш да въведеш и масло/зехтин/др. мазнина, която добавяш при приготвянето или салатата. И от там да идват ниският процент мазнини/високият въглехидрати. Няма как само от зеленчук + ябълка да си  с 27% В, освен ако не ядеш много малко от другата храна, ядеш обезмаслени меса/филета или забравяш да въвеждаш мазнините.
Скрит текст:
Всичко въвеждам до последното грамче. Точно, понеже нещата не са ми ясни, искам да ги следя стриктно, докато се ориентирам. Също така идеята ми е, ако сама не постигна желания успех, един ден да ида на диетолог, който, ако има желание да чете, да му сервирам няколко разпечатки от фитнеспала, за да видим какво-що. Laughing
Eто една разпечатка и за теб, ако ти е любопитно: https://farm6.staticflickr.com/5556/15144485018_6af662b62b_o.jpg
Месо ям само риба или пуешко. Зехтин използвам доста ограничено. Както се вижда, зеленчуците наистина са много. Забравих да спомена и че имам мед в закуската.
Но, това е, нищо не е пропуснато.

# 379
Отчитам 25мин. горна част с Румяна.

Мислех да тренирам по-късно, но ми се наложи да гоня кола на около 200 метра до светофара и му дръпнах такъв спринт, че моментално ми дойде power-a за тренировка Crazy

# 380
Здравейте групата! Grinning
От миналата тема да кажа на Бобче / за динената, ако помниш Joy / правя я с 10кг. тежест за щанга. Мернах някъде, че писа ...ще правиш запис на тренировка..., метни я пак тук.

От както тренирам в зала..не помня точно 4-5м. имам 5 - 6 почивки и нито един хийт/кардио..Имам вид на нещо средно м/у борец и щангист и някак си все едно съм се смалила на височина. Joy За справка бедрата са ми + 4 см. вчера го установих ...с лошото време. Реших да сложа ластични дънки..оказа се грешка,...тясни,..много тясни. Ръце и дупе отказах категорично да засека...ха..ха...С една дума трябва да се размърдам, но съм изгубила хъс за подскоци / мързи ме и някак ми действа на вестибуларният апарат/. В момента съм си подготвила екип и от офиса изчезвам към парка да тичам / обаче и за това ме мързи/ дали, ако карам колело...ще заблудя тялото си, че това е най...най-ефективното кардио? Или да се наритам и да тичам...Искам да мина метър.

# 381
Barbabeau,

Не ти е лошо хранетето, но ти е малко протеина за мен.
Аз въглехидратите от листни зеленчуци не ги отчитам, но гледам те да са гарнитура, а не основно хранене.
На твое място бих добавила масло и мазна риба в повече като количество. Също така авокадо, маслини  Peace

# 382
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Въх, стига с тея скрити текстове  Laughing

Мерида, сиренето, според мен, е по-скоро в отбора на мазнините. Ето тук можеш да видиш, че в грамове мазнините са повече от протеините. И аз го правих това да ям сирене вместо месо и резултата, негативен, разбира се, не закъсня. Ако не ти допадат месата можеш да пробваш с риба, но пак трябва да й провериш хранителния състав, т.е. не  всяка е подходяща, в общи линии пъстърва, ципура, лавракът е отличник по съдържание на протеини, морски дарове - миди, скариди също са с високо съдържание на П., можеш да пиеш и пудра повече от веднъж на ден, но като добавка, а не да заместваш хранене, поне аз не замествам  Peace

Смоуки, и аз ги харесвам тези девойки  Peace  

Вив и Юлинга, да се присъединя към общото мнение и да ви поздравя за информативните постове, мисля, че ще са от полза на много хора. Вив, как така без никакво сирене? Поне котидж или рикота? Аз без сирене не мога  Naughty Днес си мазах филийки Вита с рикота и пушена сьомга   chef
И една статия за хляба, като стана дума: http://www.bodyconstructor.com/328-pulnozurnest_hlqb_ili_mente

# 383
Също така, ясно ми е, че ще прозвучи идиотски Laughing, но за тези баланси, много ми е важно да знам дали говорим за грамове или за проценти от калории или проценти от нещо друго!

При тези баланси стандартно се говори за процентното съотношение на КАЛОРИИТЕ, които идват от съответните В/П/М. т.е. имаш винаги едно наум, че 1 грам В или П = 4 ккал, но 1 грам М = 9ккал. След въвеждане на дневното меню в грамове се изчисляват тоталите на калориите от В/П/М и се гледа съотношението между тях. Дали се разбра, че аз все още пия първо кафе Simple Smile

Люба, направо ви завиждам на всички "ърли бърдс" в темата. Аз рано сутрин не съм човек, през деня ако не вместя тренировка ме яде и решавам все пак да тренирам вечер след като приспим децата, но всяко по-сериозно кардио или дори тежести ме докарват до фаза "кукуряк" и после се радвам ако в 2ам съм заспала. А след 4-5 ч сън не съм човек целия следващ ден  Crazy Т.е. когато увисна с тренировка вечер гледам да е нещо тип балет, Трейси или пилатес или бавна йога И хубав стречинг за забавяне на оборотите.

Да се изкажа ли или да си напомня, че мълчанието е злато  Mr. Green ОК, ще си кажа... само за момент си представете, че сте новак в нещо и искате съвет или искате да се присъедините към общност, която е много по-напред в материала от вас. Всяка проява на присмех/укор/пренебрежение, независимо дали директно към вас или към това, което правите или към човек, който следвате би ви наранила, нали така... т.е. първо ще ви нарани, второ ще контрареагирате, трето ще свържете първоначалната негативна емоция със съответната тема и чак тогава, ако това изобщо стане ще започнете да рисърчвате темата по-задълбочено. Та молбата ми беше по-често да се поставяме на мястото на другите и да не им причиняваме нещо, което не бихме искали да ни се случи на нас самите!  Thinking
(аз съм се състезавала за ЦСКА преди половината от вас да са били родени, но преди да се присъединя към темата я изчетох цялата, просто за сверяване на часовника и по-интимно опознаване на участващите)
ДБ - след като години наред се препоръчваше монотонно кардио, по-длъжко, че да изгориш повечко калории трендът се премести в другата крайност и почнаха да популяризират HIIT във всякакви варианти; напоследък ми прави впечатление, че са посмекчили тона по сайтове и списания и пак препоръчват комбинация от 2-та подхода. Какво ще е най-ефективно за теб знаеш само ти и то е свързано с целите ти - дали ще сваляш мазнини, дали ще губиш мускулна маса, дали ще компенсираш дисбалансът, който се е създал след месеци еднотипни тренировки...

Нахутът е супер и като бобена салата и всъстава на бобена салата и като част от зеленчукови кюфтета (печени, да не си помисли някой за пържени)!

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 16:52 от Agent Provocateur

# 384
  • Пловдив
Също така, ясно ми е, че ще прозвучи идиотски Laughing, но за тези баланси, много ми е важно да знам дали говорим за грамове или за проценти от калории или проценти от нещо друго!

При тези баланси стандартно се говори за процентното съотношение на КАЛОРИИТЕ, които идват от съответните В/П/М. т.е. имаш винаги едно наум, че 1 грам В или П = 4 ккал, но 1 грам М = 9ккал. След въвеждане на дневното меню в грамове се изчисляват тоталите на калориите от В/П/М и се гледа съотношението между тях. Дали се разбра, че аз все още пия първо кафе Simple Smile

Люба, направо ви завиждам на всички "ърли бърдс" в темата. Аз рано сутрин не съм човек, през деня ако не вместя тренировка ме яде и решавам все пак да тренирам вечер след като приспим децата, но всяко по-сериозно кардио или дори тежести ме докарват до фаза "кукуряк" и после се радвам ако в 2ам съм заспала. А след 4-5 ч сън не съм човек целия следващ ден  Crazy Т.е. когато увисна с тренировка вечер гледам да е нещо тип балет, Трейси или пилатес или бавна йога И хубав стречинг за забавяне на оборотите.

Да се изкажа ли или да си напомня, че мълчанието е злато  Mr. Green ОК, ще си кажа... само за момент си представете, че сте новак в нещо и искате съвет или искате да се присъедините към общност, която е много по-напред в материала от вас. Всяка проява на присмех/укор/пренебрежение, независимо дали директно към вас или към това, което правите или към човек, който следвате би ви наранила, нали така... т.е. първо ще ви нарани, второ ще контрареагирате, трето ще свържете първоначалната негативна емоция със съответната тема и чак тогава, ако това изобщо стане ще започнете да рисърчвате темата по-задълбочено. Та молбата ми беше по-често да се поставяме на мястото на другите и да се опитваме да видим нещата от тяхната гледна точка!  Thinking
(аз съм се състезавала за ЦСКА преди половината от вас да са били родени, но преди да се присъединя към темата я изчетох цялата, просто за сверяване на часовника и по-интимно опознаване на участващите)
   bouquet
Подкрепям, от собствен опит. Човек се оплита като пате в калчища от многото инфо. И точно вземеш решение за промяна и някой каже,че е лошо... Това е достатъчно, за да те откаже. ooooh!
Мерида, аз не ям месо от 23 години. Сиренето не ми е пречело на отслабването. Обаче,като спрях млечни за 3 дни и паднаха 2 кг. Предполагам,че по принцио помага ограничаването му, но... Поне за мен не е опция спирането на млечните при липса на месо. Аз не съм се запътила да ставам мис Фитнес обаче. Ти си страхотна и може би няма да ти пречи пък съвсем. Peace

# 385
Включвам се безполезно, само за да харесам балансираното мнение на Агентката! Peace Много приятни разсъждения. А и някакси симпатизирам за късното лягане, аз също се мъча с него.

Записах си рецептата за нахута. Фея вече даде рецепта за хумус, но и аз да дам своя принос.
Харесвам много Джейми и ползвах тази рецепта на два пъти, хареса ми.
http://www.youtube.com/watch?v=AO7MqB_t_3U

# 386
  • Canada
Барбабо, процентите са от макронутриенти - %В /%П/ %М, които се изчисляват на база калория/грам. Като гледам повечето ти калории са от мазнини, което лично на мен не ми харесва много. Не само протеините, но и въглехидратите са ти малко. Според мен не е нужно да добавяш повече мазнини като количество, а като част от разнообразното меню. Бих добавила преди и следтренировъчно хранене и то не само бадеми Wink
ТДИ си направи доста експерименти с храненето напоследък, тъй че тя би могла да ти даде много ценни съвети в това отношение.

Агент, много си права за отношението в темата. И други тенденции се наблюдават, но няма смисъл да се коментира  Peace

# 387
Тук съм да отчета една измъчена тренировка за гръб и бицепс.  Mr. Green Но има и такива дни.  Mr. Green
Вив,благодаря, че сподели!  Hug
Смоуки,тези са ми 2 от любимите фитнес девойки.
Мерида,как да не забелязваме отсъствието ти!  Hug
Лека вечер!

# 388
TapouT XT - Muay Thai, 40мин. за днес и една от малкото ми любими тренировки от програмата.
Половин час след, при това излизайки от банята, отново реки текат от мен.
Дамата на втори ред с черните шорти и вързана коса ми е в преставите за красиво женско тяло, ах! Искам и аз  Grinning

# 389
Благодаря много за мнението ви за млечните  bouquet. За съжаление и на мен май не ми влияят добре. КОрема ме боли от 2 дни Sick.  И рибата не ми е сред фаворитите. Писна ми да мисля какво да ям. Нищо не ми се яде. Май се разболявам.
Лека вечер на вас.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт