Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 4

• 115 151
  • 767
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
.........
Втори ден- отпътуване от Триград...Широка лъка, Стойките, Смолян,Смилян- и тук въпроса е къде да нощуваме- Горна Арда или Могилица- може ли препоръка за сем.хотел и място за вечеря.
На третия ден отпътуваме за Златоград- там мисля да направим 3 нощувки, като два пълни дни да ги отделим за плаж в Гърция, Фанари. Замислям се обаче дали да не е само 1 нощувка в Златоград и оттам някъде по- близо до гръцката граница да нощуваме...напр. гледам някакво село Кирково?
Благодаря предварително ако някой се включи с препоръки.... Hug

За втория ден виж назад в темите, има много писано. За една нощувка, където и да има места в Арда -Горна Арда няма да сбъркате (примерно Митница и ТКЗС, Тихия кът......). За една нощувка само няма да усетите мястото обаче . Ако можете, планирайте поне 2 нощувки. Там ако решите нещо да цепите през един пряк път Смилян - Рудозем, който според картата и навигацията е ОК - не си го причинявайте. Малко над 10км. пътувахме....един час и половина, път почти липсва.

За третия ден Фанари - От Златоград пътуването до Фанари е доста тегаво, за да се прави в 2 последователни дни с отиване и връщане. Разгледайте си Златоград, пък ако планът е да се ходи на плаж, по-добре нощувки в Кирково. Там сме спали в хотел Енчеви. Има и хотел Елит, прилично изглеждаше, но не сме отсядали. От Кирково по равен път, без денивелации и завои имаш около 35км. до най-близкия хубав плаж. Така че е далеч по-удачно, ако смятате да плажувате 2 поредни дни.

# 331
  • София
Ще бъдем 3 дни около Цигов чарк. Какво можем да посетим в района.
 С 10 месечно бебе в раница/кенгуру може ли да се стигне до Орлово око според вас без джиповете, а по пътеката? (моля не ми се смейте, нямам идея от района)

Ако ви държат краката и сте по-спортни натури - може. Аз лично, дори и с джип, не отивам пак там. Умрях от страх по време на изкачването и слизането. Иначе е много красиво, спор няма.

# 332
  • София
Искам да посетим Орлово око.Дайте идея за нощувка в този район .
Препоръчвам Ви хотел Мурсал http://mursal.bg/, точно под Орлово око е и за час сте горе Wink

В момента имат пуснат ваучер в Грабо за хотела с включено посещение на Орлово око с джип. Другата седмица отиваме там.

Сподели моля впечатления след това , защото и аз си взех ваучер  и началото на юли заминаваме.

# 333
  • Варна
Върнахме се от нашата седмица в Девин и района. Ако имате въпроси - насреща съм.
На първо време - препоръчвам с 2 ръце хотел Исмена.
Ако има мераклии да гледат Самодивското пръскало - откажете се. Не може да се стигне в момента. Не пише никъде, загубихме час в лутане по пътеките. Едната е непроходима заради паднали дървета, другата минава през прясно сечище, дъждовете да направили терена ужасен. Имало и друга, но не ни стигнаха силите. По-добре само разходка по еко-пътеката край реката. Пътят донякъде е прясно асфалтиран, в края паркингът е супер.

Видях питане за цената на билетите за древното жилище до Ягодинската пещера. По-евтино е от пещерата, но не помня колко, трябва довечера да видя дали пазим билетите.

За времето - хладно е. 16-18 градуса. Ако пекне слънце, стига до 21 примерно. Но на Пампорово беше 14, в Ягодинската пещера се навличайте и предвидете, че дрехите след това са направо за пране - голяма калотия, но изживяването е един път! От Дяволското гърло останахме малко разочаровани, водопадът на практика не се вижда. Но и в двете пещери водачите са страхотни.
И тъй като ние не знаехме - и в двете влизането е на кръгъл час, почва от 9,00.

# 334
от събота съм в Родопите - два дни в Огняново / дори снощи писах от там / , та за времето . В събота след като минахме Батак в посока Доспат по целият път с прекъсвания валеше.След това до Огняново не -там времето бе много топло до 20,00часа бяхме на външния басейн. В неделя още от сутринта като се смръщи и се изсипа един дъжд - продължи с прекъсвания до към 14 часа  и времето застудя - днес сутринта бе 12-13 градуса. Днес тръгнахме от Огняново към Смолян -  през целият път бе видимо студено - в Доспат се отбихме до Тихия кът за да хапнем - но не стига че много бавно стана а и на откритата тераса замръзнах / с клин и сафари/В Широка лъка един вятър - спряхме за кафе студ.. сервитьорката сподели че още палели печките .. Сега съм на Пампорово 13 гр студено и ветровито е а уж днес настъпва астрономическото лято

# 335
като следствие от дъжда ...за калта в Ягодинската пещера и Дяволското гърло не мога нищо да кажа "прескочихме ги " защото сме влизали по няколко пъти в тях , но идеята ни бе да посетим Голубовица -организаторите ни обясниха че водата е запълнила пещерата и ... като най вероятно време за посещение ако валежите престанат е минимум след 7-10дни .. може да си представите колко дъжд се изсипа ... ами това е засега утре продължаваме в посока към Наречен ....и смятаме да минем през магичните за нас Чудни мостове - дано да може - ако имате въпроси  питайте

# 336
 С 10 месечно бебе в раница/кенгуру може ли да се стигне до Орлово око според вас без джиповете, а по пътеката? (моля не ми се смейте, нямам идея от района)

Ако ви държат краката и сте по-спортни натури - може. Аз лично, дори и с джип, не отивам пак там. Умрях от страх по време на изкачването и слизането. Иначе е много красиво, спор няма.

Малко ще съм офтопик, ама страшно е това

Орлово око е като да погледнеш през прозореца на апартамента

# 337
  • Асеновград
Някой беше ли през weekenda  в Родопите, за да сподели какво е било времето?
В източните времето беше супер, личи и от снимките които бях пуснала по нагоре.в неделя попреваля но за кратко.Всичко зависи от посоката която сте си избрали Родопите са големи  Simple Smile

# 338
  • софия
tky , къде отседнахте в Огняново?Доволни ли сте...

# 339
  • София
Орлово око е като да погледнеш през прозореца на апартамента
Явно не прочете внимателно това, което писах. Става въпрос за самото изкачване и слизане с джипа. Пътят на места е много тесен и стръмен, и гумите на джипа са буквално на няколко сантиметра от пропастта. Не си падам по такива екстремни премеждия.

# 340

Краката ми държат, гърба също засега. Не ме е страх.

Просто се чудя дали е 'удобна' тази пътека нагоре... Да не е тип Тарзановата към Ботев?

Освен Орлово око и Ягодинската (които май не са съвсем близо до Цигов чарк, но все единият ден ще птделим), нещо друго в района?

# 341
  • Асеновград

Краката ми държат, гърба също засега. Не ме е страх.

Просто се чудя дали е 'удобна' тази пътека нагоре... Да не е тип Тарзановата към Ботев?

Освен Орлово око и Ягодинската (които май не са съвсем близо до Цигов чарк, но все единият ден ще птделим), нещо друго в района?

Много неща, но въпроса е много общ, зависи какво ви интересува и колко сте готови да ходите/ и с кола и пеш/. В района на Гела пещера Ледницата приятна разходка до там, но е поне 2-3 часа.Дяволското гърло. От Върбово може да се хване по посока римския път през гробищния проход който минава под двата Персенка.Връх Модър / с уговорката ,че там при това време още може да има остатъци от сняг/ под върха е Модърската пещера а под него също има запазени участъци от римски билен път.Ако продължите по посока Смолян, над село Градът е / Момчиловата крепост/ Подвиз. Хайдушки поляни /Имарет дере/. Преди Чудните мостове може да се види крепост  преди Забърдо , към Нареченски бани е крепостта Зареница.Косово със старите си къщи. Орехово там има разкошен канцон и пещера.Изобщо списъка е много дълъг само да има време, гориво и крака.................

# 342
  • Асеновград
Да допълня още нещо в тази посока който е около Смолян.Рудозем крепост Козник, изкачването е много приятно от нея тръгва и еко пътека а изгледа отгоре е приказен.В Мадан кристалната зала / музея на кристалите/.

# 343

ами дано ketka 111  не ми се разсърди
[/quote]

Няма място за сръдни. Препоръчвам мястото, защото там отсядам за не повече от два дни и като междинна спирка на път за Гърция (през Маказа) - последно в средата на юни. Вече работи и хотела. Направени са още 4 нови къщи. И аз като теб виждам, че има нужда от поддръжка и обновяване, особено на санитарните възли, доколкото разбрах предстои и това да се случи. За басейните не мога да кажа, не ме вълнуват. По-скоро ми харесва природата.

Приятни летни изживявания на всички!

# 344
  • при късмета

ами дано ketka 111  не ми се разсърди

Няма място за сръдни. Препоръчвам мястото, защото там отсядам за не повече от два дни и като междинна спирка на път за Гърция (през Маказа) - последно в средата на юни. Вече работи и хотела. Направени са още 4 нови къщи. И аз като теб виждам, че има нужда от поддръжка и обновяване, особено на санитарните възли, доколкото разбрах предстои и това да се случи. За басейните не мога да кажа, не ме вълнуват. По-скоро ми харесва природата.

Приятни летни изживявания на всички!
[/quote]
Това за комплекс Романтика в Кирково ли се отнася?
Ние ще сме за малко повече. Щом си била скоро можеш ли да ми дадеш ориентация за ресторанта. Конкретно за цените, че май никъде не намерих инфо. И за паркинк как стоят нещата, че и това забравих да ги питам.
За сега ми казаха, че ако искаш да се храниш в къщичките или ти да си правиш барбекю, съдовете се взимаш от ресторанта без проблем, в самите къщички няма. Ако си хванеш риба също ти я приготвят в ресторанта. Не разбрах това дали се заплаща и цените в самия ресторант, ако се храниш там. И евнтуално какво друго предлагат в ресторанта освен риба?

Общи условия

Активация на акаунт