Коремът вече се надува, АПРИЛче вътре ще лудува!

• 30 262
  • 783
  •   1
Отговори
# 105
Но отлична инвестиция е предварителното информиране за кърменето, както и получаването на подкрепа от най-близките, включително (и най-вече) мъжа ви. Често точно липсата на подкрепа е причината за преждевременния край на кърменето. Намерете и близка група на ЛЛЛ или НАПК и отидете на някоя среща преди раждането още, ако имате възможност. Ще се запознаете с други майки, ще видите как стават нещата и ще ви е доста по-спокойно после.
Подкрепям на 100% Peace. В повечето случай когато нещата не се получат с кърменето е точно поради липса на информация. Определено ако трябваше да слушам съвети от лекарите и бабите (от типа да се храни детето под час и да не яде през нощта) нямаше да се справя. ЛЛЛ и майките със скорошен успешен опит в кърменето са по добрите съветници в случая, но дано не ни се налага.

За помпите - За мен се оказаха излишни. Бях купила една - нищо не правех с нея, после взех още една/доста скъпичка/, но и с нея не се справих. Цедях много, но само на ръка и беше доста изморително.

Милена В интернет има много примерни списъци за бебето и майката и какво ще ти трябва. Сваляш един такъв и почваш да преглеждаш едно по едно нещата. След малко по задълбочен преглед ще видиш, че едно 50% от нещата са излишни Laughing и ще ги махнеш. Но пък тези спиъци са толкова дълги и пълни с разни неща, че вероятността да пропуснеш нещо е малка.
И аз като Жасмин вени си бях направила таблица, даже бях сложила орентирочни цени и бях сметнала всичко предварително Sunglasses. Определено е от полза. Единствената излишна покупка, която бяхме взели беше протектор за матрак, но и той влезе в употреба след една година Mr. Green.

За бебефоните Ще ви трябват само ако решите бебето от самото начало да е в отделна стая. Ако спите в една стая е излишен. Е ако сте в къща на два-три етажа и докато спи бебето през деня ще имате работа по другите етажи - да, но за апартаментите  - не е нужен. Това си е мое мнение де, не искам да го натрапвам Peace

Днес време изглежда сравнително добре и мисля да се разходим с малката до някой парк Party. Таа няма да ви досаждам повече Mr. Green. Успешен ден иии без гадене и повръщане, само от апетит да се оплаквате Naughty Hug

# 106
  • София
MIlena_mex първите 6 месеца се ползва този кош, които е равен, тъй като детето трябва да лижи на равна повърхност. Повечето колички се продават комбинирани - кош за новородено, кош за кола, които с механизъм се закрепват върху самата количка. Основата на количката са дръжките и колелата. Лятната или седналата част също се монтира, но в по-късен етап.
За мен най-излишната полупка беше помпата. Първо, защото е супер неудобна и второ защото Марин не искаше да пие замръзена кърма.
Аз не смятам нищо да купувам. Мисля да си събера какво съм раздала, дрехи за първите шест месеца имам. Слава богу като период на раждане си съвпадат иделано и ще ни става същият размер дрехи. Мисля да почвам да пия биозин мама, че в работата вече има болни.
Лек ден от мен Simple Smile

# 107
  • София
Привет  Hug

Относно спането в отделна стая, ние нямаме избор и ще сме си заедно. Баткото ще отиде в отделна стая, но малко се притеснявам това да не провокира ревност, ама ще видим как ще се развият нещата.
Бебефон не съм ползвала пърия път и сега няма да ползвам. Напълно съм съгласна с мнението на  amy_lee, за апартамент това е излишна покупка, особено ако бебето спи при родителите.

За бирата - не мисля че една бира ще навреди. Бирата е много по-нискоалкохолна от виното, а и никой не говори да се наливаме всеки ден. Но от една бира по някакъв повод нищо няма да ни стане.

Да ви се оплача, аз пак го закъсах с тоя плексит Sad Пак всичко ме боли, рамото, гърба, главата, врата. Направо ми идва да вия от болка. Направо не знам какво ще правя Sad Другата седмица на прегледа ще питам док, но ако това продължава така през 3 дни с тия болки направо не се виждам  Tired

# 108
  • Варна
Добро утро, момичета Simple Smile

Milena_mex, мисля че говориш за порт бебе. Това е като един сак и на дъното си има дъска с матраче. Ние имаме такова и мното съм го ползвала, много си ми би беше удобен. През деня бебето спеше в него, а вечер в кошарата в нейната стая. Можеш да си го разнасяш по стаите, много е леко, като сме ходили на гости пак с него, че даже и на заведение. Като сак е с дръжки, за мен беше по-удобно с него, защото нашето кошче от количката няма дръжки, а и е около 5кг и като сложиш бебето става тежко

Относно спането и видеобебефоните- като се роди малката баща й си спеше в спалнята, а ние двете в нейната стая. Чак на 5-6 месеца я оставих да си спи сама. От една страна е хубаво, защото откакто започна да спи сама спря да се буди посред нощ и паузата между храненията се увеличи доста, обаче свикна да спи сама и като ходим на гости изобщо не може да ни търпи с баща й, през 2-3 часа се събужда. Бебефона с камера е една от най-полезните вещи, винаги може да видиш какво става. Нашият е на барба бебе, най-обикновен, хубавото е че има обхват около 300метра и докато спи малката съм ходила и до магазина с бебефона. А има и wifi бебефони, при тях вече като имаш интернет навсякъде може да го гледаш.
Сега за следващото бебенце пак така ще процедирам, аз и то в отделна стая, бащатата си остава в спалнята, малката си е в нейната стая, като намалеят храненията вечер ще си го оставя само да си спи.

Аз тези дни трябва да ходя да си взимам направлението от личния лекар за записване на ЖК и другата седмица имам час при АГ-то да ме записва, след това ще си запазя час за ФМ и като мине вече, ако всичко е наред ще обявим на всички хубавата новина.

# 109
доли , http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=572578.0
йога за бременни? намерих и това -http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=doctor&Number=1943170 … part=all&vc=1там саписали и лекари, има интересни безлекарствени рецепти за плексит, дадени от лекари.оздравявай!

# 110
  • София
Добро утро!

За тези които си пият кафенце все още като мен!

Пфуу днес пак "повръщах"сутрин  Sick, то не е повръщане а само пориви, много е гадно, ама са се натъупках с баничка и айран и корема се кротна  Laughing

За спането в друга стая живот и здраве не съм го измислила. В новият ни апартамент, стаите са една до друга, и се чудя дали няма да е по-добре бебе да спи в другата стая и да вземем един евтин малък диван разтегателен и от началото аз да спа там да не будим таткото през ноща, все пък миличкия на работа ще ходи, а и няма да ни е тясно в спалнята с креватчето, също така по този начин лека полека ще се изнасям аз към спалнята а бебо ще си спи на същото място newsm78

hf_f виждам вие така сте правили  Laughing

За кърменето съм много резервирана и съм решила да не си давам много зор. Изчела съм през годините много неща, и имам едно мнение което малко се разминава с майките които искат да кърмят.Не искам да става на всяка цена и хиляди изцеждания и звъненне в ЛЛЛ и консултанти. Мисля да отида на лекции да разбера как става, ако не ми провърви го зарязвам. Не искам първите седмици с бебо да ми минават в мисло преокупирани с гърдите ми.

ada_smiles
мерси за инфото беше много полезно, определено ще се оглеждам за оригинална ерго раница  Wink

# 111
  • Варна
jasmin_veni - явно имаш вече опит в шиенето на слингове, дали ще може да удариш една рамо на другарче  Mr. Green Ще остане време сигурно едва като изляза в 45 дневния преди раждане, но и така ще ми стигне времето.
 Сега реално време не ми остава за нищо, даже и за да се оплача. От 9 до 18:00 съм в офиса. Ставам с госпожицата в 6:30, за да я изпратя на училище, понеже тати "Той не може да връзва опашка без бабунки и да плете риба-кост" и като я изпратя си доспивам още час  Wink Мноооого ми се спи и вечно съм гладна Sad Все доста непривични неща за мен. С баткото пишем домашни по телефона реално - като зацикли някъде. Вечер докато се прибера, да сготвя, да видя кой как му е минал деня и айде пак по леглата. Време въобще не ми остава. А и сега почват пак интензивните им тренировки......
 За бебчо ще пазаря основно по интернет и уикендите, че госпожицата само трепне в очакване да кажат пола на бебето и вече да можела спокойно да разглежда подходящите дрешки Simple Smile
Бебефон няма да взимам - в апартамент сме и както казах поне до годинката бебо ще спи при нас. За по-нататък не знам. Вижда ми се немислимо да сложа бебок на година при тийн, та може би ние ще останем без спалня и на тати ще му се наложи да свикне с мисълта, че ще спи в хола, а всяко детенце ще си има отделна стая. Ноооо до тогава има мнооооого време. Все ще измислим нещо Simple Smile

# 112
  • София
Здравейте и от мен! Днес е слънчево при нас и се надявам така да се задържи Simple Smile
За покупките, които коментирате, според мен си е много индивидуално...
За бебефона конкретно - ние например живеем в малък апартамент, но спалнята е в противоположната страна на хола, имаме хубави врати доста уплътняващи и абсолютно нищо не се чува. Бебето ще спи при нас в спалнята (както и каката, но аз не спя с нейния режим, вечер си ляга рано например), а бебето пък ще спи по няколко пъти през деня. През това време аз ще си върша нещо в хола и няма как да я/го чуя ако се разплаче. Иначе не бих била толкова спокойна и щях да се ослушвам постоянно. Та бебефона си го ползваме още даже Simple Smile  
Идеята ми е, че всеки ще види за него какво му е необходимо и кое би му улеснило живота. В нашия случай детето ни не е било в отделна стая, нито сме били в къща и голям апартамент, а ни беше (и още е ) супер удобство за нас  Peace Иначе нашия е съвсем обикновен и ми го дадоха едни познати.
Помпа също ми дадоха на Авент ръчната. Много е удобна и я ползвах при кърмаческите стачки и при други разни ситуации. Но имам много познати, на които не им се е налагало да ползват. Не съм купувала и имала и шишета и стерелизатор, но пък имах силиконови зърна до 3 месец ги ползвах.

# 113
  • Варна
мацето85, става така, а и един диван никога не е излишен Simple Smile

сега Смехорани ме подсети за йогата за бременни, аз много исках да се запиша, обаче не успях да си намеря нещо, което да ме устройва. Или тренировките бяха много далече, или не ми бяха удобни часовете, а и цените на повечето са високи за мен. Аз правих тази аеробика за бременни http://www.youtube.com/watch?v=LBcVne57ZBc , за всеки триместър има различни упражнения, отстрани в дясно са на същата треньорка. В ютуб има много такива клипове. Бях голям ентусиаст, през ден, опъвам килимчето и почвам. Сега изобщо и не си помислям за такива работи, от малката нямам време за нищо

Забравих да кажа още нещо за бебефона, на нашия може да се включват 4 камери. Сега ще вземем още една допълнителна камера и на устройството ще можем да гледаме и двете бебета в различните стаи

# 114
  • София
hf_f ще сте като ФБР от всякъде камери и наблюдения  Joy

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 12:01 от maceto85

# 115
  • София
Не искам да става на всяка цена и хиляди изцеждания и звъненне в ЛЛЛ и консултанти. Мисля да отида на лекции да разбера как става, ако не ми провърви го зарязвам. Не искам първите седмици с бебо да ми минават в мисло преокупирани с гърдите ми.

Макар да не съм минавала още през това, и аз съм на същото мнение. Не трябва да става на всяка цена. И се убедих в думите си, след като моя приятелка, наскоро родила, ми изчете една доста подробна лекция на тема "Трябва да кърмиш, кажи ми, че ще кърмиш". Аз и заявих, че ако мога - ще кърмя, надявам се да мога. И като се почна едно - как на нея кръв и текла, плакала от болка, но накрая успяла и това било най-върховното нещо на земята. Несъмнено е, но... Simple Smile

# 116
  • София
maceto85, Po3u и аз споделям вашето мнение. Със сина ми кърменето беше неуспешно, няма да навлизам в болезнените детайли, но е факт че е кърмен само 20 дни. Сума време ми се обясняваше от "компетентни" майки, как едва ли не ... съм най-некадърната майка, щом не си кърмя детето.... ама това са минали работи, не ми се връща назад. Сега съм доста по-информирана и пак ще опитам да кърмя, дано стане, но не на всяка цена /за да не допусна да си докарам същите терзания, и чувство за вина, които ме мъчиха доста време и не мисля че се отразиха положително нито на мен, нито на детето/! В крайна сметка важното е децата да са живи и здрави, ние сме длъжни да пробваме, пък ако стане - супер, ако не - здраве да е!

# 117
  • София
И аз мисля, че няма един универсален списък с покупки, полезни за всеки. Едни вещи са много полезни за едни, за други остават непотребни.
Аз например съм против зимните кошове за колички. За мен са излишен харч, особено след като бебетата ни ще са пролетни, живот и здраве. Дъщеря ми е зимно бебе и нито един ден не й е потрябвал зимен кош, а сме излизали всеки ден още от февруари. Едно космонавтче и зимно чувалче ми бяха достатъчни. Да не говорим, че зимните кошове ги дават до 6 месеца, ама за целта ви трябва и много кротко бебе Laughing Моето на 4 мес. вече пищеше, ако не го надигна да гледа света. Това е само моят опит де. Не се съмнявам, че на някого пък точно зимният кош е бил от полза.

Момичета, как карахте без помпа за кърмене?? На мен ми трябваше още в болницата.

И аз съм на мнение (сега да не ме линчува някой), че насоките за кърмене на организации от типа на ЛЛЛ са малко крайни. Не че не са ми били полезни. Аз си кърмех и не дохранвах, но не съм стигала до неща като будене на бебето нощем, защото е малко и трябва да яде начесто и ще ми намалее кърмата. Казах си, че няма да будя спящо нощем бебе и толкова. Хранех я под режим на 3 или 4 часа, не на поискване. Но да не си помисли някой, че детето е ревяло, пък аз съм чакала часа за хранене. Беше си свикнала така от болницата и не е ревяла за повече.
Но - пак казвам - това е само опитът ми с едно-единствено бебе. Може следващите да са коренно различни и да ядат на всеки час или пък изобщо да не успеем да се кърмим.

Иначе личното ми мнение е, че кърменето в началото може да изглежда ужасно трудоемко и болезнено, но си заслужава усилията. След няколко седмици става песен и е в пъти по-лесно от правенето на шишета с мляко. Освен това пести сума ти пари, щото млякото е далеч по-скъпо от памперсите примерно. И най-важното  полезно е от здравословна гледна точка.

Извинете за дългия пост, ще гледам повече да няма такива.

# 118
Здравейте и от мен! Все още не бих желала да се представям,твърде рано ми се струва,но ви чета от няколко дни  Grinning

За мен това е втора бременност,имам малко детенце .
Подкрепям с две ръце поста на Mohita във всяко отношение.

Отглеждам детето си,очевидно противно на модерните правила.

1.Не съм използвала зимен кош,макар бебето ми да беше зимно,за мен е напълно излишна покупка,при това скъпичка. Чувалче и космонавт бяха напълно достатъчни.Количката ми е тип чадър с 4 позиции на гръбчето и е най-разумната ми инвестиция.

2.Кърменето или невъзможността за него не бива да става под чужд натиск,както и да предизвиква неприятни емоции.Кърмих сравнително кратко,с бебето минахме през повторно закърмяне от чувство на вина, кърмачески стачки,хранене на поискване,рев и нервно бебе. До момента,в който не открихме свой собствен ритъм и проблеми с храненето не сме имали. За нас с бебето най-подходящо се оказа храненето под режим,както и ранното захранване,той като то беше непрекъснато гладно и нервно.

3.Помпата за кърма ми бе необходима още от болницата-пратих съпругът ми да ми купи съвсем обикновена и проста ръчна помпа,за да видя дали въобще ще ми върши работа и не сгреших.

4. По време на бременността се мажех с бебешкото олио на Бочко,нямам нито една стрия ,останаха ми тези от пубертета. Според мен важното е да се маже възможно по-често ,а не с какво и на каква цена.

5.Поне 50 % от покупките от списъците са напълно излишни.Ще спестите много средства,ако не купувате всичко предварително.Може би само най-необходимото.
Когато започна да ми личи  първата бременност,много мои приятелки започнаха да ми събират неща,които са останали от техните деца,така че не се наложи да купуваме огромна част от атрибути и аксесоари.Както и дрешки. Вероятно е вие също да имате такива приятелки Simple Smile
По-късно бях щастлива,че ги послушах и си спестих напълно излишни разходи.Е,други не успях Mr. Green

Сигурно мамите,които вече имаме деца, не се прехласваме толкова по покупки,а и опитът учи.Емоциите с първо дете са вълшебни,но нека не забравяме,че има цяла индустрия,която с удоволствие спекулира точно с емоциите ни.А средства тепърва трябват Peace

Извинете ме за дългия пост,доста многословна съм за новодошла,но се надявам да съм полезна поне на една от вас  Peace

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 13:09 от ОРИДЕЛ

# 119
Силки, искрени благодарности за положения труд!
И на мен основните изисквания към количката са да е висока /щото и аз съм дългуч/, с големи гуми, голям багажник и цяла дръжка! И не мисля да давам повече от 500-600 лв. Предният път избрахме много добра, но ... не влизаше в асансьора, та две години вече свалям едната гума!  hahaha
Вчера видяхме човечето, вече е 6 см., но все още не можеше да се види хубаво с коремен ехограф, понеже съм със силно обърната матка. С вагиналния пък се видя перфектно. Докторът изрази съмнение за момче, но все още имам надежди да е сбъркал ...  hahaha Имам си и 4-5 см. киста на десния яйчник и днес ми взимаха пак кръв. Ама така, че още ме боли ръката ...  #2gunfire Изписаха ми и витамини Пренатал /за Мишелин/ като ми свърши фолиевата след седмица.  Peace
The Mum, аз имам повечето неща от баткото, така че ще купя само някоя и друга дрешка ако е момиченце, но определено /освен количката може би/ ще си купя кавото ми трябва преди това.  Peace Не се сещам да ми трябва нещо, което нямам обаче ...
Мария, стискам палци това да е последното нещо, за което да се тревожиш и всичко да е наред с другото бебоче!  Hug
Шльоки, не пречи чаша бира щом ти понася. Предният път дори лекарката ми казваше, че половин чаша помагала срещу гаденето!  Peace
Ейми, браво за начинанието.  Peace Аз имам един почнат гоблен от няколко години и скоро го отворих - еми иглата ми беше ръждясала!  hahaha
Милена, аз имам списък от сина ми, който съм преработила до най-необходимото. Ако искаш ще ти го пратя!  Peace
Мохита, идеята на зимните кошове е, че до 6 месец бебето трябва да е в напълно легнало положение, а не е топлината. На повечето колички с един кош напълно легналата позиция не е напълно легнала, бебето се изсулва надолу и въобще не е удобен. Ама всеки си решава, де!  Peace
И на мен помпата за кърма не ми беше никак нужна преди захранването, а си кърмих година и осем месеца.  Peace Въобще не съм се цедила преди това. След това я ползвах, за да му правя кашите и да му разреждам пюретата.  Peace Кърменето не трябва да е болезнено - ако е , значи има нещо неправилно. Бебето е най-добрият регулатор, когато се кърми на поискване, иначе като се почне с помпа се стига до свръхлактация и тогава наистина е наложително цеденето. Цеди се само за облекчаване. Ама пак ще си говорим по-подробно за кърменето към края. И аз мога да споделя много полезен опит!  Peace
ММ ме пита нямало ли вече да почва да ми личи ...Ми то още с коремния ехограф не може да се види!  Joy

Общи условия

Активация на акаунт