Детската градина- всичко, което ни вълнува- 9

• 25 833
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
В трета не се плащат  Peace

# 271
Милиту - учебниците не се плащат,нашата родителска среща мина вчера.

От общината давали по 2лв на дете  и госпожите ни казаха,че са им купили флумастри,папки за учебните помагала,и други дребни консумативи.

Ние решихе да събираме допълнително пари с родителското настоятелство за още такива дребни консумативи  Peace

# 272
  • София
Първа група сме и казаха че учецниците и учебните помагала се плащат. Това в София, район Възраждане.

# 273
Да, само в ПГ са безплатни. То едни учебници в първа група Laughing
Аз през лятото си взех един комплект и чак ме хвана яд, че не купих книги, а тези "помагала". Къде е котето - пред дивана, зад дивана, на дивана
къде има много патета, къде едно
червени кръгчета, сини квадратчета
взех и една христоматия с изучаваните произведения в детската градина във всички групи - поне тя ми се струва хубава

Последна редакция: сб, 27 сеп 2014, 16:15 от valerie

# 274
  • София
При нас 2-ра група са 30 деца по списък! Това в нарушение на наредбите ли е?  Thinking
И мен живо ме интересува въпроса с бройката.При сина ми са 34.В понеделник ще звънна в Дирекция Образование и ще попитам.

# 275
При нас 2-ра група са 30 деца по списък! Това в нарушение на наредбите ли е?  Thinking
И мен живо ме интересува въпроса с бройката.При сина ми са 34.В понеделник ще звънна в Дирекция Образование и ще попитам.
Ще съм благодарна да споделиш.   bouquet
Преди се плащаха учебниците за 3та група, но сега вече са безплатни и за 3та, и 4та група - така ни обясниха учителките,  Peace

# 276
В наредба 7 от 29.12.2000 актуализирана през 2008 ги пише.
Доколкото разбрах 22 по наредба+ 10 за делигираните градини ако директорката
иска.Повече,ако има осигурени условия.Подава се средно списъчно присъствие.Ако е
под 30деца не намират проблем при проверката.
Опитай с жалба,но мисля ,че нищо няма да се промени.В първа и втора
група доста деца не посещават градина редовно.

# 277
Първа група сме и казаха че учецниците и учебните помагала се плащат. Това в София, район Възраждане.
Плащат се, както и за втора група. За 3-та и четвърта са за сметка на бюджета.
В наредба 7 от 29.12.2000 актуализирана през 2008 ги пише.
Доколкото разбрах 22 по наредба+ 10 за делигираните градини ако директорката
иска.Повече,ако има осигурени условия.Подава се средно списъчно присъствие.Ако е
под 30деца не намират проблем при проверката.
Опитай с жалба,но мисля ,че нищо няма да се промени.В първа и втора
група доста деца не посещават градина редовно.
Точно средно списъчното присъствие е основанието, на което приемат много повече деца.
Ние решихе да събираме допълнително пари с родителското настоятелство за още такива дребни консумативи  Peace
Peace Може би имаш предвид родителски актив или имате задължително членство в настоятелството на детската градина?

# 278
  • София
Да така е, ние си ги плащаме, също първа група и в район Възраждане. Предполагам навсякъде е така.

# 279
  • Някъде там...
3та и 4та група се водят подготвителни, учебниците са безплатни. В първа и втора група плащахме по 18-20 лв за комплект учебници.

# 280
  • сред маслини и портокалов цвят
Да така е, ние си ги плащаме, също първа група и в район Възраждане. Предполагам навсякъде е така.

И ние 1-ва група в р-н Възраждане Grinning
Събираме по 50лв.-учебниците са около 25, доколкото разбрах. Дугото е за канцеларски  и санитарни материали и вода. Първоначално сумата беше 60, защото трябваше и нова прахосмукачка. Един татко обаче ще я подари, та 10лв. отпаднаха.
Децата са 35, бяха 30 приети, сега защо са толкова мога само да предполагам.

# 281
  • София
И пак да си побутна въпросчето че ми е важно....

Здравейте, имам един въпрос, някъде из темата прочетох че и 1 ден от месеца да е посетил яслата и дължим постоянна такса от 30 лв.
Въпросът ми е - Като все още не е отишъл нито веднъж само му занесохме документите от изследванията и бележката от лекаря (нея не я взеха и казаха да я донесем направо понеделник) защото се разболя иначе трябваше да тръгне на 24-ти така се бяхме уговорили. Сега още е с хрема и се чудя, ако взема бележка за 29 и 30-ти и отиде на 1-ви, тъкмо ще е по-добре ще си спестя ли 30 лв. ?
(Даже се чудя защо дължа и бележка от лекар при положение че не е тръгнал изобщо)

# 282
  • UK
И ние сме първа група във Възраждане, дали не се познаваме?  Grinning

oktavia_be, попитай директно в градината как стоят нещата. След като изобщо не е тръгнало детето, а е носило изследвания, много вероятно е да ви накарат да ги правите наново, тъй като тези вече ще са с изтекла давност.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2014, 09:30 от dejie

# 283
oktavia_be, учебната година е започнала и си върви, това е водещото, а не дали детето ти е започнало да посещава. Водят му се служебно отсъствия, докато не ги извиниш. Така че, да, дължиш такса.

# 284
  • София
Хайде всяка от Възраждане да си каже градината.
За протокола. 2 дни градина = сополи
Никога няма да проумея и приема защо си водят болни децата!

Общи условия

Активация на акаунт