Детската градина- всичко, което ни вълнува- 9

• 25 785
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • Mediterraneo
Рекорд за скоростна РС- 20 минути! 50 лв бам- бам, готово!  Whistling  ooooh!

# 31
50 за какво? Уточнявай ги тези неща, да се знае.  Simple Smile
Ние имаме подменени две  нови пързалки в двора, и това в рамките на месец, докато почиваше градината.

# 32
  • Mediterraneo
31 лв са учебните тетрадки. Оттам нататък- канцеларски материали десетина лв, застраховка, подарък за РД, възглавници ще купуваме... 50 лв, че да закръглим сумата  Wink

# 33
Аз сега се замислих...Днес на шкафчетата имаше тетрадка където са работили,аз не помня
давах ли пари.При нас парите за тетрадките се дават в края на предната учебна година за новата.Ама като
не помня.

# 34
  • София
Аз сега се замислих...Днес на шкафчетата имаше тетрадка където са работили,аз не помня
давах ли пари.При нас парите за тетрадките се дават в края на предната учебна година за новата.Ама като
не помня.
Той не е ли в 3-та група? Ако да - тя е ПУ и помагалата са безплатни  Peace

# 35
Да.Дзвер в 3 група е.Не знаех ,че не се плащат.Нямам представа кое се плаща и кое -не.
Аз общо взето ,колкото ми кажат давам.Много не питам.

# 36
  • София
И аз мерси за темата, моя още не е тръгнал.

# 37
  • UK
Благодаря за темата.   bouquet
Нашата родителска среща е другата седмица. Миналата година в яслата събрахме по 50 лв, после цяла година ни чух, ни разбрах къде отидоха и за какво тия пари. Единствено от коледното тържество се прибра с една торбичка с лакомства от тип по 5 лв - с бонбон, суха паста, яйце и не помня какво още. Там учебни материали нямаше, салфетки и санитарни материали носихме всеки месец...
Та да ви питам - как се организирате с другите родители за купуването на кога и от какво има нужда групата, уведомяват ли ви как се харчат тия пари, питат ли ви съгласни ли сте, поддържате ли въобще някакви контакти с другите родители - странички, Фб или нещо подобно?

# 38
Ден втори, гушна ме и влезе, неочаквано приятна изненада.
Откъде пият вода при вас?

# 39
  • в огледалото на живота
Ден втори, гушна ме и влезе, неочаквано приятна изненада.
Откъде пият вода при вас?
Браво!Дано е така и занапред  Peace

При нас има диспенсъри за вода.Събираме сума за зареждането им.

# 40
И ние тръгнахме от вчера.  Изчистихме главите, минахме благополучно обстоен оглед и сме на линия.
никога не са ми искали протектори, нито в яслата, нито в градината. Хигиенни материали искат, трябва да занеса тоалетна хартия, руло за ръце, мокри кърпи.
Порциите са много малки, даже по-големите деца не си дояждат хубаво. Батето в 4 група казваше, че му сипват допълнително и пак се връщаше гладен като вълк. Менюто сега не съм гледала, но миналата година не съм забелязала "бобена диета".
За родителска среща засега не съм чула. Предишни години децата не присъстват. Помня, че лани и по-лани купувахме дюшеци, чаршафи, събираха се пари за моливи, лепила и пр. помощни материали.
Сега се чудя да започна ли пак безполезната битка с котколюбивата баба, дето отглежда животинките в двора и мазето на кооперацията, та като влезеш във входа, получаваш газова атака от смрадта на котешка пикня. Днес сутринта беше отворила вратата на мазето, оттам лъхаше смард, да я режеш на калъпи, изкарала питомците си на двора- 6 бр, и им сложила да ядат. Разменихме остри приказки. Обяснението за смрадта беше, че то от наводненията така си миришело в мазето, никакви котки нямало там Crazy То явно е валяло котешка пикня, концентрат точно в това мазе!

# 41
31 лв са учебните тетрадки. Оттам нататък- канцеларски материали десетина лв, застраховка, подарък за РД, възглавници ще купуваме... 50 лв, че да закръглим сумата  Wink
Ох, покрай това се сещам да ви питам - на предстоящата род. среща много ли ще е нагло от моя страна да предложа подаръците за РД на децата да са книжки, вмест така отвратителните барбита и колички от 2.50  ooooh! Те дечицата се радват каквото и да им дадат, но дори и два лева ми се струват излишно вложени в подобен боклук. Как е при вас?

При нас има диспенсъри за вода.Събираме сума за зареждането им.
Много добро решение  Peace Ние се опитахме миналата година да предложим подобно, но веднага ни отрязаха и сега носим бутилчици по 0.5 л, което не ми се струва най-удачната идея  Confused
Дев, как е положението с карантината ви? Излезнаха ли вашите изследвания? Съжалявам, ако съм пропуснала, а си писала  Embarassed

# 42
  • в огледалото на живота
Дев, как е положението с карантината ви? Излезнаха ли вашите изследвания? Съжалявам, ако съм пропуснала, а си писала  Embarassed
Рали, Hug
Предполагам,че няма да са по различни резултатите от петък ...т.е отрицателни,тъй като последната проба бе от тогава,ама нали трябвало да е намсиква специална с посявки..... ooooh!
Утре ще ги взема,сега сме си у дома,а тя е нервак,че не  в градината.... Whistling

Карантината ще се реши в петък дали се удължава,дано се размине и да си влезе в ритъма......... Praynig

# 43

Карантината ще се реши в петък дали се удължава,дано се размине и да си влезе в ритъма......... Praynig
Дано да се отмени  Praynig  И дано няма повече случаи на разболели се дечица  Hug

# 44
  • София
Благодаря за темата.   bouquet

Та да ви питам - как се организирате с другите родители за купуването на кога и от какво има нужда групата, уведомяват ли ви как се харчат тия пари, питат ли ви съгласни ли сте, поддържате ли въобще някакви контакти с другите родители - странички, Фб или нещо подобно?

В яслата парите отиваха при родителския актив. Даваха се на сестрите, за да стане по-бързо и да не се ангажират хората с нечий график, че да се видят за парите (не всички имаха възможност веднага да дадат на родителската среща). После родителите от актива отиваха да купят това, за което сме се разбрали на РС, че ще се купува. Пълна прозрачност имаше - и самите покупки сме видели, и касови бележки за всяка една имаше на разположение. Сега в градинската група не знам как ще бъде, на мен лично ми харесваше начинът, по който се случваше в яслата.

Вода и при нас пият от диспенсъри. Пари за нея още не са ми искали, сигурно на РС ще разбера по колко ще даваме. Както и в яслата, искат всяка седмица да се носят тоалетна хартия, кухненска хартия и мокри кърпички. Нося. Тази сутрин и протектор за матрак занесох - вчера щерката се напишкала по време на следобедния сън. По принцип не ѝ се случват такива неща, но за всеки случай днес занесох протектор.

За подаръци за РД досега пари не съм давала - или в яслените групи няма такава практика, или в ОДЗ-то като цяло няма. Ако ще се прави при нас, аз също бих предпочела да се купуват книжки или нещо друго, но не боклучави куклички и колички.

Общи условия

Активация на акаунт