Детската градина- всичко, което ни вълнува- 9

• 25 781
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Тонка, а вие за какво друго събирате пари? В нашата градина съоръженията в двора са от 20 години минимум. Откакто е тръгнала на ясла, не съм чула да правят ремонтни дейности вътре, да купуват нови играчки.
Тези 80 лв, които даваме, покриват нуждите, че и отгоре даже. Съоръженията в двора не смятам, че са грижа на нас, родителите. Не че не боядисваме и оправяме пейките и пясъчниците, но все пак няма как да се бръкнем от нашите джобове, за да се направи читава площадка. Чудя се как едни градини имат чудесни дворове, с нови съоръжения, а други са ненормално изпаднали.  Rolling Eyes

Rallichka, при нас няма подаръци за РД, така че един проблем по-малко.

Та да ви питам - как се организирате с другите родители за купуването на кога и от какво има нужда групата, уведомяват ли ви как се харчат тия пари, питат ли ви съгласни ли сте, поддържате ли въобще някакви контакти с другите родители - странички, Фб или нещо подобно?
dejie, на РС се обсъждат по-крупните покупки за групата - телевизор, двд, килими и т.н. В общи линии няма такова нещо като да не си съгласен.  Wink Аз бях против купуването на нов телевизор, но една майка стана и гордо заяви, че ако не стигнат парите, тя лично ще даде остатъка. Нашата касиерка води много изрядно в една тетрадка разходите по групата. Там са приложени всички касови бележки, фактури... Всеки може да се информира при желание. Тъй като съм в родителския актив, в края на учебната година имам задачата да преглеждам въпросната тетрадка. Понякога остават пари и купуваме играчки или просто си стоят в касата за следващата година.
Колкото дали поддържам контакти с другите родители - да, с определени хора най-вече. Има майки, които са ми много симпатични - виждаме се, чатим си, водим децата по паркове. Имаме и страница във Фейса, но кофтито е, че групата уж е затворена, а са допуснати в нея лелката ни и бившата лелка, която вече е госпожа на друга група в нашата градина. Заради тях не можем спокойно да пишем или да се уговаряме за парите, които събираме за подаръци на персонала.
И да допълня, че жената, която е касиерка на групата, е много дейна. Тя от първа група се е нагърбила да снабдява с хигиенни консумативи, книжки, канцеларски материали, играчки... Ходи, купува, носи. За водата идва фирма, така че поне там няма грижа. За разни неща от типа на подвързване на учебниците, разпечатване на картинки за оцветяване и бели листове, се занимаваме аз и мъжа ми.

# 46
  • Mediterraneo
Тони, ми извадете ги от групата, де! Особено пък бившата лелка, за какво е там?!
Ние нямаме група. Познавам лично само една майка, с другите сме на здравей- здрасти. Не ми трябват по- тесни контакти.

Вода пият от диспенсъри, които се зареждат от Общината.

Раличка, що да не е на място подобно предложение?! Аз предложих още миналата година да са книжки, но никой не ме отрази. Децата се радвали на играчки! Е, получиха си кекавите колички момчетата, а момиченцата някакви пършиви чантички... Тази година вероятно пак някакви боклуци ще се купуват, ама как да крещя срещу вятъра вече... Жал ми е за мисленето на хората, ама да се спасяват!

Парите се отчитат с касови бележки и фактури. Снощи беше тетрадката на масата, който искал, да проверял нещата...

# 47
В яслата събирахме пари за дървена кухня за игра, после фактурата стоя цяла година залепена на таблото пред яслата... Тъпото е, че там децата бяха само една година, а кухнята остава там...Както снощи един тати каза, трябвало кухнята, която сме купили, да си върви с нашите деца...Съгласна съм...

Сега идея си нямам за какво, освен за помощни материали и тетрадки, ще искат пари...Другата сряда ще видя Laughing

Диспенсър се радвам, че няма, защото водата е доста студена за моя вкус , а слабото място на синковеца е гърлото и прави ангини от няма нищо...Носим шише надписано с водичка, днес го подмених...

Ще съм за първи път на РС и се вълнувам като ученичка...интересно ми е просто Blush

# 48
  • София
Тони, ми извадете ги от групата, де! Особено пък бившата лелка, за какво е там?!
Никога не съм се страхувала да си изразя становището пред лелката/госпожата, въпреки че после следва "Предай нататък"  Wink. Единият път беше при несъобразеното с Наредбата за здравословно хранене меню, другият - за наличието на умрели плъхове в двора, където играят децата. И двата пъти излязох черната овца, докато мишоците си мълчаха. Нали сме последна група нищо не си слагам на сърцето вече.

Ще съм за първи път на РС и се вълнувам като ученичка...интересно ми е просто Blush
Много добре те разбирам.  Grinning А аз се чудя дали да не се скатая.

# 49
  • Mediterraneo

Диспенсър се радвам, че няма, защото водата е доста студена за моя вкус , а слабото място на синковеца е гърлото и прави ангини от няма нищо...Носим шише надписано с водичка, днес го подмених...

Е, зависи от диспенсъра. Има такива и с хладка вода- т.е. три степени на температурата. Честно казано, не съм се заглеждала какъв е в групата.

# 50
..... излязох черната овца, докато мишоците си мълчаха. ...
Това ми е познато. Че и персоналът ме гледаше на кръв сума и време. Излиза сякаш неадекватният си ти, а всичкото си е точно както трябва да бъде. Това по повод котките в мазето по-миналата година. Писах жалба до общината. Родителите си мълчаха. Персоналът се намуси. А котките и до ден днешен си живеят в мазето необезпокоявано.

# 51
Ние нямаме група. Познавам лично само една майка, с другите сме на здравей- здрасти. Не ми трябват по- тесни контакти.

Вода пият от диспенсъри, които се зареждат от Общината.

Раличка, що да не е на място подобно предложение?! Аз предложих още миналата година да са книжки, но никой не ме отрази. Децата се радвали на играчки! Е, получиха си кекавите колички момчетата, а момиченцата някакви пършиви чантички... Тази година вероятно пак някакви боклуци ще се купуват, ама как да крещя срещу вятъра вече... Жал ми е за мисленето на хората, ама да се спасяват!

Парите се отчитат с касови бележки и фактури. Снощи беше тетрадката на масата, който искал, да проверял нещата...
А на нашите 2 години им подаряват книги и оцветявки с лепенки и моливи.Втората година децата сумтели масово.Предложих за втората година да е пъзел ,ама не ме отразиха.Каквото такова.Вече хич не се втричвам.
Тарти ,ти нали  си от Шумен.При вас готвят ли ги за карнавала на плодородието?Чула ли си нещо?
Ние събота и неделя все се изнизваме от града.И ще ме е яд ,като си стъкмя почивка последния момент да ми кажат ,че ще участва и да ми провалят уикенда.А го правят този номер.

# 52
  • Варна
 ra2, първият път като прочетох за котките не разбрах, че са в мазето на градината. Нямам думи. Пробвай да пуснеш жалба в РИОКОЗ.

Все още нямаме определена дата за втората родителска. Първата беше началото на юли и тогава решихме да събираме пари на втората. Ще се купуват помагалата, ще се купуват играчки и ще видим още за какво ще искат пари.

# 53

Е, зависи от диспенсъра. Има такива и с хладка вода- т.е. три степени на температурата. Честно казано, не съм се заглеждала какъв е в групата.

Аз да си призная, не съм запозната хич с диспенсърите Blush

Имаме на работата такъв с три степени-студена, хладка и гореща и аз винаги си наливам от хладката, дори и лятото, защото и аз съм с кекаво гърло и веднага ме хваща, ако водата е студена Embarassed

И моят хубавец де ще го зная от кой чучур ще налива водица Joy

А това, че когато се обаждаш да правиш забележка или да обърнеш внимание за нещо и винаги излизаш черната овца, и аз съм го забелязала това явление... ooooh!
В яслата даже и не можех да попитам за съвсем обикновени неща, свързани с детето ми-отсреща веднага скачаха и го възприемаха като критика, що за хора, що за възпитание, незнам.... Crossing Arms

# 54
Момичета,искам да попитам относно бележките,поради болест до колко дни трябва да се носят в градината за да не спират детските надбавки ,или направо когато детето оздравее и го пуснем на градина ?

# 55
Е тя тази бележка не се ли издава, когато детето оздравее? Нали тогава се знае, колко дена всъщност е продължило боледуването ?

Аз съм ги носила, когато детето е тръгвало след боледуване.. при нас мисля за съответния месец си ги оправяха дните, тоест месец за месец...

# 56
  • София
При нас бележките се носят до края на календарния месец. Ако детето боледува и следващия месец, се носи втора бележка  Peace

# 57
  • София
лисичке, мед. бележка я носим, когато детето тръгне на градина след боледуването. Ако обаче се пада така, че периодът обхваща дни от два месеца, то бележката се "цепи" на две, тоест издават ни две бележки. Първата задължително я нося преди да изтече съответния месец, за да може касиерката да я въведе в програмата и да си приключи месеца.
Лекарката ни дава бележка още при първия преглед. Ако нещата не са много ясни остава непопълнена крайната дата, за да я впиша аз.  Wink

# 58
Благодаря,и аз така ги нося принципно,но питам сега да няма някаква промяна покрай тези детски надбавки  Peace

# 59
Здравейте с надеждата да ми помогнете. Аз съм от София в момента по майчинство 2 г. Заради детето се преместихме да живеем в провинцията и се надявам да мога след приключване на втората год (през март) да не ми направят проблем и да ползвам неплатения отпуск до края на лятото. Накратко искам да запиша сина ми на детска градина в София другата есен. Регистрирах се в сайта, но ми е толкова объркано че няма накъде. Нищо не разбирам от тази информация. Не мога да добавя детска градина която бих желала, не зннам кога трябва да кандидатствам. Въобще не се оправям. Моля ви за  снизхождение и помощ- кога трябва да кандидатствам през сайта за другата есен и как мога да добавя желаната градина. Мерси предварително на всички отзовали се

Общи условия

Активация на акаунт