Детската градина- всичко, което ни вълнува- 9

• 25 793
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Най вероятно се опитваш да добавиш ЦДГ, а не ОДЗ. Догодина трябва да кандидатстваш. За повече инфо в тази тема

# 61
2052Merkata, ще можеш да кандидатстваш в ИСОДЗ в годината, в която детето ти навършва 3. Ако е догодина, значи януари 2015 системата ще допусне да направиш профил на детето с личните данни и да избереш желаните градини.
Виж нарочната тема за кандидатстване чрез ИСОДЗ. Peace

Та да ви питам - как се организирате с другите родители за купуването на кога и от какво има нужда групата, уведомяват ли ви как се харчат тия пари, питат ли ви съгласни ли сте, поддържате ли въобще някакви контакти с другите родители - странички, Фб или нещо подобно?
На родителската среща решаваме какво и кога ще се купува, както и сроковете за събиране на пари.
При нас родителският актив е отговорен за събирането на парите, които после предават на учителките, а те пазаруват нещата, необходими за децата. Нашите учителки предпочитат сами да избират помагалата, материалите, подаръците за рождените дни, играчките, дреболиите, с които награждават децата и т.н. Родителите се включват с помощ единствено за коледния пазар, когато се правят торбичките с лакомства.
В края на всяка учебна година учителките изготвят отчет за събраните и разходвани средства, който размножават и раздават на всички родители. 
Контактите между родителите са на лична основа, нямаме организация в социални мрежи и интернет. Таблото на групата е мястото за информиране на родителите по всички въпроси.

ra2, коя е детската градина с котките? Какво казаха от инспектората на общината и обръщала ли си се към РИОКОЗ? 

# 62
Благодаря за отговора, момичета. Чувствам се пълен тъпун като влизам в системата-чета и не намирам никакви отговори, нито мога нещо да добавям. Сега ми стана по-ясно. Ще пробвам януари. Всичко хубаво и мерси

# 63
  • в огледалото на живота
Мен ме озадачи друго нещо пък днес.
До миналата година,при отсъствие по-болест носех една бележка  с диагноза и период на отсътвие.
Днес госпожата ме уведоми,че вече ще са две:едната с причината за болеста,а другата,че дето е клинично здраво и може да посещава ДГ,
Такава,като последната съм носила само при отсъствие над 10 дни.миналата година.
Сега,понеже била 3 група/подготвителна/било такава наредбата .... newsm78

Хм,при вас как е?

# 64
Мен ме озадачи друго нещо пък днес.
До миналата година,при отсъствие по-болест носех една бележка  с диагноза и период на отсътвие.
Днес госпожата ме уведоми,че вече ще са две:едната с причината за болеста,а другата,че дето е клинично здраво и може да посещава ДГ,
Такава,като последната съм носила само при отсъствие над 10 дни.миналата година.
Сега,понеже била 3 група/подготвителна/било такава наредбата .... newsm78

Хм,при вас как е?
И аз затова питах,че и ние сме предучилищна група вече

# 65
Всъщност май има логика да са 2 бележките.
Едната извинява отсъствията на детето за съответния брой дни, а другата - че е здраво и няма контакт със заразно болни.
Не знам дали е така всъщност, разсъждавам си Peace
ПРи нас бележки не искат, догодина ще видим какво ще е положението

# 66
  • в огледалото на живота
Всъщност май има логика да са 2 бележките.
Едната извинява отсъствията на детето за съответния брой дни, а другата - че е здраво и няма контакт със заразно болни.
Не знам дали е така всъщност, разсъждавам си Peace
ПРи нас бележки не искат, догодина ще видим какво ще е положението
Аз не виждам такава...
Щом съм вземала бележка,че  детето ще отсъства по болест,значи се счита за логично, че след упоменатия детето ще е здраво и може да има присъствие...мои си разсъждения.
Но това да е проблема,по-скоро да не се налага.... Grinning

# 67
Сега звъннах в нашата градина и на мен ми казаха като на девичка ,и че имали право само на 3 неизвинени отсъствия

# 68
Тази бележка за контакт не е ли, когато отсъствията са за повече от 10 дни?

# 69
  • София
Педиатърът на моето дете добавя въпросния текст "Клинично здрава, може да посещава детско заведение" на всяка бележка. Т.е., пише диагноза, период на отсъствие и останалите задължителни неща, а най-отдолу добавя и този текст. Не знам дали това би вършило работа навсякъде, обаче - в яслата не са ми искали специална бележка, че след боледуването е здрава и може да посещава  Crazy, в градината не знам как ще бъде, но пък е първа група, не ПУ.

# 70
  • в огледалото на живота
Педиатърът на моето дете добавя въпросния текст "Клинично здрава, може да посещава детско заведение" на всяка бележка. Т.е., пише диагноза, период на отсъствие и останалите задължителни неща, а най-отдолу добавя и този текст.
Точно така пише и нашата педиатърка  Peace
Но,сега не можело така.... Naughty
Питах се просто дали е приумица на госпожата или действително има подобна наредба.. Laughing

Не,можело само два дни да са отсъствени,но трябвало 2 бележки.

# 71

Ами и аз така знам,ама да видим,утре ще взимам бележките

# 72
Аз предпочитам с диспесър, ама не - ще се рязмятат разни шишета всеки ден, дано да не ги бъркат много децата кое на кого е.

# 73
  • София
Нашата педиатърка нищо не добавя. На гърба на мед. бележка огражда и се подписва в полето, че детето е здраво.

# 74
Аз предпочитам с диспесър, ама не - ще се рязмятат разни шишета всеки ден, дано да не ги бъркат много децата кое на кого е.
Нашите са на диспенсър.Но моя не може да изкара с половин литър вода /шише от 0,5/цял ден.Пие много вода.Ако има такива деца 2-3 шишенца ли се оставят?

Общи условия

Активация на акаунт