Детската градина- всичко, което ни вълнува- 9

• 25 804
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
То контактната бележка според мен е пълна идиотщина, ама....
И в нашата ДГ са с диспенсър, пари за вода не даваме, общината ги зарежда.

# 76
  • София
Сега звъннах в нашата градина и на мен ми казаха като на девичка ,и че имали право само на 3 неизвинени отсъствия
Да, има такова ограничение.

Но ако се налага, винаги можеш да вземеш мед. бележка.
Нашите учителки ни го казаха това миналата година. Но го направиха с уговорката, че за самите деца е по-добре да не отсъстват безпричинно.

За водата - не знам как е при нас вече. 1-во искаха шишета. После казаха, че няма мужда от шишета. По-миналата година събираха някаква такса за вода. Това го запомних щото бяхме платили само за едното дете, а за другото ни бяха сложили в 'позорния списък' Simple Smile. После не искаха пари за вода. После пак слагах шишета по раниците. И наистина ми е мъгла какво е положението.

# 77
Сега звъннах в нашата градина и на мен ми казаха като на девичка ,и че имали право само на 3 неизвинени отсъствия
Ограничението за 3 дни неизвинени отсъствия го въведоха миналата година и е свързано с получаването на месечните детски надбавки. Важи само за децата в задължителните предучилищни групи, чиито родители получават надбавки (чл.17, ал.5 от Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца). Директорът на ДГ изпраща на социалните месечни справки за всяко дете, отсъствало от предучилищна група повече от 3 дни без уважителни причини. Дефиниция на "уважителни причини" е дадена пак в същия Правилник, в параграф 1, т.4 от Допълнителните разпоредби, където пише и за правото на 10 дни отсъствия по домашни причини за учебната година.   

devi4ca, досега съм представяла една бележка в случай на отсъствие по болест над 10 дни. Сигурно ли е, че има ново правило за "контактната" бележка да се представя при всяко отсъствие по болест независимо от броя дни и ако да, къде са го записали? 

# 78
Little wingels, градината е 12 ЦДГ, в центъра, на партерния етаж на кооперация. Бабата живее в кооперацията, някъде на по-горните етажи.
По-миналата година писах до общината. Върнаха ми отговор, че ще проверят. Провериха. Върнаха ми отговор, че да, вярно било, мазето било пълно, опитали се да говорят с бабата, обяснили й, че ще бъде глобена, ако сигналът се повтори.
Предупредих в градината кога ще дойде проверката, да не са изненадани. Отворили им общото мазе, проверяващите влезли и бързичко излезли, с крака, почернели от бълхи и тупащи се по панталоните. Направили предписание на градината да дезинфекцират. На бабата-НИЩО. 
Запушиха дупката на мазето откъм двора, откъдето "милите животинки" влизаха и излизаха. Отворила им е друга дупка, в прозорец на мазе откъм улицата. Установих го случайно, по миризмата, минавайки покрай сградата.
В началото на миналата година на родителска среща пак поставих въпроса. Родители и персонал ме изгледаха странно, както се гледа вероятно кротък луд и пълен игнор. Тя общината си направи пълен игнор, та почвам да им разбирам позицията. В РИОКОЗ не съм писала и се чудя дали ще има полза, но може и да опитам все пак. Съмишленици едва ли ще намеря. Всички махат с ръка.
Входът на кооперацията МИРИШЕ, не, ВОНИ НЕПОНОСИМО на котешка пикня, сутрин и следобед всички родители влизат и излизат през вратата и явно не се впечатляват. Децата влизат и излизат през същата врата към двора и обратно х2 пъти на ден. Персоналът също. Всички обитатели също. И всички явно са вдигнали ръце, вкл и общината.

# 79
Тука имаше скоро екшън с две кучета.Една бабетка ги храни и отглежда пред входа.Майки с
деца др. и направиха забележка заради бълхи,акита,манджи и т.н.Тя не престана.
Някой се сетил да звънне на Еко равновесие.Те дойдоха да приберат кучетата.Тогава имаше
екшън,че бабата не ги дава..
Та тези Екота котки не събират ли?Опитай да видиш.

# 80
Мина родителската. Ще се купува телевизор. Mr. Green Но наистина има нужда да се подмени- този освен че е стар, почти нямал цветове, само жълто.
Показаха ни учебните тетрадки- 8! на брой.4 занимания по избор- футбол, англ. език, керамика и народни танци.

# 81
Little wingels , благодаря за информацията  Hug

# 82
  • София
Миналата година дъщеря ми отсъства около месец поради болест /пневмония/. Представих само бележка за отсъствията, не са ми искали дори и бележка за контакт  Peace

# 83
  • на последния етаж
Снощи минаха и двете родителски срещи. За дъщеря ми - по 60 лв ще събираме и всеки ще си купува материалите отделно (миналата година събирахме по 80 лв). За сина ми - един касиер събира пари за едно, втори за друго, пълна дезориентация на родителските тела...  ooooh!

# 84
Лита,а после как ползвате собствените си комплекти?Или като ги дадете се омесват с на другите деца?
При нас се купува еднакво.И всяка следваща година само необходимото или необходимото количество.Миналата година /за 2 група/ дадохме само 35-40лв.А за първа около 60лв.

# 85
  • В две мънички очи...
И аз да се запиша в новата тема.
Моя син ще го пращам следващата седмица, сигурно и родителската среща ще бъде тогава.

# 86
  • на последния етаж
Лита,а после как ползвате собствените си комплекти?Или като ги дадете се омесват с на другите деца?
При нас се купува еднакво.И всяка следваща година само необходимото или необходимото количество.Миналата година /за 2 група/ дадохме само 35-40лв.А за първа около 60лв.
Комплектите трябва да се сложат в папка (от големите пластмасовите) и тя да е надписана.

# 87
  • София
Лита, за какви материали става въпрос, че ми стана интересно?

# 88
  • на последния етаж
Цял списък...: цветни моливи, пастели, блокчета / скицници, 2 молива HB или B, гланцирана хартия, гума, лепило, острилка, листове А4 - кой колкото прецени.
Може и да пропускам нещо, но пълният списък е вкъщи. 

# 89
Цял списък...: цветни моливи, пастели, блокчета / скицници, 2 молива HB или B, гланцирана хартия, гума, лепило, острилка, листове А4 - кой колкото прецени.
Може и да пропускам нещо, но пълният списък е вкъщи. 
Предучилищна група ли сте ?

Общи условия

Активация на акаунт