Детската градина- всичко, което ни вълнува- 9

• 25 811
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Нашата родителска среща е на 29.09. - в сряда  #Crazy

Къ' да прегледам сега за коя година иде реч!? newsm78

# 106
Един малко закъснял запис от мен   bouquet

# 107
  • София

На 2016 прилича Simple Smile

Явно са объркали или датата, или деня от седмицата - питай.

# 108
  • UK
Детето ходи вече цяла седмица на градина, много му било добре там, удивително добро начало. Обаче цяла седмица затворени вътре. Вчера вече на тръгване през целия път хленчи, че иска на площадката. Ако не започнат да ги извеждат скоро въобще няма да успея да го закарам до там. Вчера към 17 ч отивам да го прибирам, дворът пълен с деца, нашите вътре. Питам госпожата защо не ги извеждате, времето е толкова хубаво. "Следобяд съм сама с цялата група, няма как." Те са две госпожи на две смени и една леля на редовна. Явно към 16 ч. лелята си тръгва. И я питам, добре, това значи ли, че децата изобщо няма да излизат следобяд навън? "Горе-долу да". А защо не са излизали преди обяд? "Това не мога да ви кажа, ще питате другата госпожа."    
В сряда от 16,30 е нашата родителска среща. Има ли смисъл да се разправям или да си мълча и каквото-такова? В яслата ги извеждаха всеки ден при хубаво време в старото ОДЗ, тук не.

Дадоха ни да попълваме анкети, трябва да попълня допълнителните занимания. Има плуване, народни и модерни танци, футбол, приложни изкуства и английски. Мисля да заложа на физическата активност и да го запиша на футбол и народни танци.

# 109
  • Mediterraneo
Ах, това беше положението в ДГ на голямата- дворът пълен с деца, нашите вечно вътре! Мърморехме, говорехме с госпожите, мрънкахме... все тая! Така си изкараха милите 4 години... При хубаво време я са излизали 2 пъти седмично, я- не!
Сега при малката излизат и сутрин, и следобед- чувам ги от двора на сградата, където ми е офисът  Grinning

# 110
dejie- най- добре постави въпроса на род. среща, пред директорката. Нашите ги изкарват дори и при облачно време. Лелята оправя занималнята или каквато там работа има, а мед. сестра, която е втора смяна, седи в двора.
Иначе малката група не съм засичала да са извеждали, сега като се замислих.

# 111
  • Бургас

На 2016 прилича Simple Smile

Явно са объркали или датата, или деня от седмицата - питай.

Адинка, питах, ама бяха убедени за датата, година не пишеше, ще им разпечатам един календар да ги питам нагледно довечера.  Mr. Green

# 112
В градината, в първа група, сме записали малкия на футбол и плуване, за плуването се чудех, че много боледувахме миналата зима, но не попитах какво е необходимо като дрешки.

За футбола, трябва ли да си има един екип само за спорта?А маратонки може ли да си ползва тези, с които и навън си ходи?

# 113
  • София
В градината, в първа група, сме записали малкия на футбол и плуване, за плуването се чудех, че много боледувахме миналата зима, но не попитах какво е необходимо като дрешки.

За футбола, трябва ли да си има един екип само за спорта?А маратонки може ли да си ползва тези, с които и навън си ходи?
при нас когато футболът беше в салона /а той винаги беше там/ ходеха по пантофи  Peace

# 114
За футбола. Не са ни искали екип. Просто в дните в които има го обличам спортно, с екип/ анцуг или долнище и блузка/, да му е удобно, да не е с дънки, примерно. Като са вътре в салона е с вътрешните обувки, а ако е навън си е с външните. Не са изисквали нещо специално.

# 115
Хубава темичка, благодаря!  bouquet

Сигурно сте коментирали неведнъж, но аз понеже не съм редовна тук, та ще подхвана пак темата за следобедният сън. Писна ми тези деца да ги слагат в 12 по леглата. Откъде тая порочна практика??? Имам наблюдения от две детски градини и две деца с десетгодишна разлика във възрастта. Синът ми, на 6 години, категорично отказва да спи. Първата седмица след ваканцията като тръгна на градина е имал проблеми с едната госпожа, от друго дете разбрах, че дори го е первала и му е викала. Той мълчи и нищо не иска да ми каже. Така и не съм се срещала с нея, рядко ходя до градината, но като отидох, предупредих другата госпожа да не го насилват да заспива. Как може насила изобщо да заспи някой, и то в 12 на обяд, когато по принцип човек сяда тогава да обядва? Crossing Arms И вчера тази госпожа, която предупредих, ми каза, че му е скучно 2-3 часа в леглото, ти да видиш. ooooh! Щяла да се опита, не насилствено, да го кара да спи. Може и да и се получи....Един-два пъти на месеца. Crossing Arms

# 116
В нашата градина /одз/ винаги децата са вън-сутрин, след обяд, стига да не вали или наистина да е много кофти времето. Лелята в на дъщеря ми групата също е до 16 часа, но учителките се размрънкаха, че са голяма група и т.н. и сега и след 16 има друга леля.
В яслата обаче изобщно не ги извеждаха. Цяла година миличките бяха в стаята.,
При нас допълните занимания почват чак от 3 група ooooh!Малката е с голямо желание за народни танци, та сигурно ще търся някъде да я записвам.

# 117
И при нас ги извеждат децата. В яслата ги извеждаха редовно винаги , когато е хубаво времето. Предполагам, че и в първа градинска група ще е така. Всяка група мисля, че си има отделна площадка. ОДЗ-то е хубаво не се оплаквам, но проблема е, че всяка година правят ремонти. Тази година ремонтът е основен и не се знае още, кога ще приключи, което си е притеснително. Sad

# 118
Детето ходи вече цяла седмица на градина, много му било добре там, удивително добро начало. Обаче цяла седмица затворени вътре...
Има ли смисъл да се разправям или да си мълча и каквото-такова?
Има смисъл да говориш, винаги има, но зависи каква е твоята настройка. Сигурна съм, че ако повдигнеш въпроса на родителската среща, първо, ще получиш подкрепа от много родители и второ, учителката, която ти е отговорила "няма как" ще се почувства неудобно. Защото е нелепо да отговори така за нещо, което е нейно задължение. Гледай да повдигнеш въпроса в присъствието на директорката, за да бъде запозната по този начин. Тя най-вероятно няма да вземе отношение или дипломатично ще каже, че това си е работа на учителките, но може да говори с тях насаме и да ги натисне. 

# 119
  • UK
Говорих с другата госпожа, каза, че понеже било първа седмица и всеки ден идват нови деца и много плачат, затова не ги извеждат. Май му тече носа и три пъти ходи по голяма нужда откакто се е прибрал, а ние уж утре пътуваме. Сополите ги преживяваме леко, дано не е стомашно само, а просто да е разхлабен.

Общи условия

Активация на акаунт