Детската градина- всичко, което ни вълнува- 9

• 25 845
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  Здравейте на всички! Първо да пожелая успешна учебна година на всички малки ученици, бързо адаптиране на "зайците" и много весели игри и нови знания на всички деца!
  Ние утре имаме родителска среща. Даже вече имам материал за разискване:  Имали днес театър "Отново на детска градина" с клоун и игри. Да, ама от тяхната група били избрани само 4 дечица за участие в игрите. Без да навлизам в подробности искам да споделя, че си имам цяла вечер две кисели деца, които не могат да разберат, защо след като са мълчали най-добре (явно това е била условието) и са вдигали послушно ръчичка не са били избрани и цялото това удоволствие за скромните 6 лв.
  Мисля да си излея мъката, но едва ли ще има ефект, както нямаше и когато миналата година една майка сподели, че цяло лято детето и мрънкало, че Дядо Коледа явно му бил сърдит, щом не си получил лично подаръка, а му го дали госпожите.

# 166
  • София
Така е, няма как всички деца да вземат участие в театъра - и моят щерка беше нещастна, че фокусникът не е избрал нея, но така е в живота - не винаги те избират  Peace

# 167
  • София
Така е, няма как всички деца да вземат участие в театъра - и моят щерка беше нещастна, че фокусникът не е избрал нея, но така е в живота - не винаги те избират  Peace

Принципно е така, но нещо ми се губи смисъла - плащаме "доброзорно", за да забавляват децата ни и в замяна получаваме разочарование, тръшкане и сълзи. Тия неща трябва да са премислени така, че или всички да са само зрители или всички да участват по един или друг начин, иначе какво се получава - едно или пет доволни деца за сметка на 200 недоволни, които също са си платили за забавата.
  В живота е друго - и ние сме били на театрални постановки, където се търси участник от публиката -  ами няма гори от ръце, даже напротив и имам чувството, че обикновено използват някое подставено лице, за да спаси ситуацията, ама това е съвсем друга тема. Психиката на 5 годишно дете в това отношение доста се различава от тази на възрастните, мисля.   

# 168
Аз не разбрах какъв е този театър.
Но започвам да се изнервям ,когато обяснявам,че не може все да печели,да е първи,че
игрите са забавления и няма губещи и т.н. ,а той отказва да приеме,да разбере и се цупи.
А мисля е голям вече.Има по-малки деца в игрите и той трябва да отстъпи ред,място,
че не са равни противници.
Оф,не знам.Може и да греша,но мисля,че ако го разбере ще е една идея по лесно
за него.

# 169
  • София
Аз не плащам "доброзорно", освен това съм сигурна, че децата се забавляват. Вече ние, родителите, че отдаваме прекалено голямо внимание на тези подробности, че нашите деца не са избрани, това е друга работа. И като обърнем внимание и хоп - ето ти и нещастно дете. Просто обяснявам - този път Иван, Пешо или някой друг е избран, другия път може и да си ти. Мисля, че правиш трагедия от нищо  Peace

Така се учат децата, колкото и да ни болят душите и сърцата, че нашите ненагледни, безценни и единствени деца не са избрани за нещо - това е реалния живот - по-добре да го срещнат на 5, 6, 7 и т-н-, отколкото като пораснат  Peace

# 170

Като спомена дезинфектанти, valerie, на синът ми дупето е в ситни пъпчици като ходи на градина. Събота-неделя отминават, от понеделник пак. Отдавна подозирам, че в препаратите е проблема. Не ака всеки ден там, но често сяда като пикае и явно от това. Thinking Да, и той ми мирише на препарати.
Възможно е. При моето дете също се появяват някакви ситни пъпки по лицето. А никога преди това не е имал.
моите са такива, че биха били щастливи, че фокусникът не ги е избрал. Хич не са по такива изяви.
 Despina , ужасно е. Преживях го и с двете деца. Непрекъснато повтаряй, че ще я вземеш. Уверявай колко бързо ще мине времето от началото до края на престоя - закуска, игра, спане и ето мама идва. Такива неща. Пък е възможно и в един момент да й хареса. Иначе и аз ревах. Вече не го водя, само баща му ходи, но нещата се поукротиха. Дори сутринта е прегърнал учителката.

# 171
С къс ръкав пижама е мойто и с къс ръкав вътре в групата. Вътре е топло, не искам да се изпотява. И в къщи сме с къси ръкави.

# 172
Моята дъщеря е втора група,ходи три дни и е болна вече 6 дни,не иска да ходи,плаче сутрин,така беше и миналата година,но тя и не е ходила редовно първа група,беше все болна,оздравее,пускам я здрава и на четвърти ден е болна.

Така беше и моето дете в яслата. В началото е така, докато се изгради имунитет, а там са много деца, лесно се разболяват. В първа група боледува 2-3 пъти само. Спокойно, ще свикне и няма да се разболява често  Peace

Вчера беше родителската среща. Първо директорката ни  събра всички в салона. Имаше също и зъболекарка, която говори за силанизация на зъбите. Стана ясно, че има смесени групи - 3 и 4 са заедно. 1-ва и яслената също. А при нас във 2-ра има 3 деца, които са 3-та група. Ще събираме по 25 лева за учебници, застраховка и тоалетни принадлежности. Учителките дадоха отчет за похарчените през лятото пари за картони, моливи, фулмастери и маркери.

# 173

Принципно е така, но нещо ми се губи смисъла - плащаме "доброзорно", за да забавляват децата ни и в замяна получаваме разочарование, тръшкане и сълзи. Тия неща трябва да са премислени така, че или всички да са само зрители или всички да участват по един или друг начин, иначе какво се получава - едно или пет доволни деца за сметка на 200 недоволни, които също са си платили за забавата.
  В живота е друго - и ние сме били на театрални постановки, където се търси участник от публиката -  ами няма гори от ръце, даже напротив и имам чувството, че обикновено използват някое подставено лице, за да спаси ситуацията, ама това е съвсем друга тема. Психиката на 5 годишно дете в това отношение доста се различава от тази на възрастните, мисля.   
Мисля, че не си права. Не само вие сте платили по 6 лв на дете (поне 20 дечица от ващата група са им правили комрания), но и не мога да се представя какво ще настъпи, ако всички желаещи бъдат поканени за участие. Всичко друго, но не и представление.

# 174
Но започвам да се изнервям ,когато обяснявам,че не може все да печели,да е първи,че игрите са забавления и няма губещи и т.н. ,а той отказва да приеме,да разбере и се цупи.
А мисля е голям вече.Има по-малки деца в игрите и той трябва да отстъпи ред,място, че не са равни противници.
Оф,не знам.Може и да греша,но мисля,че ако го разбере ще е една идея по лесно за него.
Защо се изнервяш...нормално е да обясняваш, а той да отказва да приеме. Дъщеря ми е същата. Точно защото са големи и разбират всичко, но не им се нрави, затова отказват да приемат второто място  Simple Smile. Ще го приемат, няма къде да мърдат, животът ще ги научи. Не се коси за дреболии!  Hug А цупенето в добавка е само за пред майките, на кой друг да се поглезят като бебета...  Laughing

# 175
  • София
E и моя тръгна, първа група, не е ходил на ясла, оставянето мина ок,не рева хич, отиде с желание...засега не са се обаждали..днес е и родителската среща.

# 176
Но започвам да се изнервям ,когато обяснявам,че не може все да печели,да е първи,че игрите са забавления и няма губещи и т.н. ,а той отказва да приеме,да разбере и се цупи.
А мисля е голям вече.Има по-малки деца в игрите и той трябва да отстъпи ред,място, че не са равни противници.
Оф,не знам.Може и да греша,но мисля,че ако го разбере ще е една идея по лесно за него.
Защо се изнервяш...нормално е да обясняваш, а той да отказва да приеме. Дъщеря ми е същата. Точно защото са големи и разбират всичко, но не им се нрави, затова отказват да приемат второто място  Simple Smile. Ще го приемат, няма къде да мърдат, животът ще ги научи. Не се коси за дреболии!  Hug А цупенето в добавка е само за пред майките, на кой друг да се поглезят като бебета...  Laughing
Например последно за което ме изнерви/не го показвам,но съм по остра/ :Днес Х имал рожден ден и аз искам.Знае си и датата и месеца.Това е N- тия път в който обяснявам за рождените дни и какво и защо...Ама пусто внимание от останалите деца и госпожи и той да не остане назад.А знам ,че разбира ,защото в нормална обстановка и като го питаш си знае за РД.
Обаче ,ако има някое детенце РД вечерта е ужасен.Поне половин час е мрънкане на тази тема в различни варианти.

# 177
  • София
деситката, дай му на твоя синковец една кутия с бонбони да почерпи децата и госпожите, след като има толкова голямо желание.  Laughing

# 178
Хахахаха, като моят маймун .... В градината имало момиченце София, което черпило за имен ден. На следващия ден моят поиска да си носи едни бисквити към градината и то 4-5 останали в пакета. Не е за първи път, все иска по нещо да носи, я играчка, я храна или друго, та затова не ми направи впечатление. Влязъл и казал: Днес нося да черпя, защото имам и аз имен ден, както София вчера...  Joy  Госпожите паднали от смях!

# 179
  • Бургас
Мина нашата родителска снощи. Най-съм изненадана, че майката на единственото дете, което за един месец почти всеки ден кашля и то здраво се обърна с молба да не водим децата си болни на градината  ooooh!
Иначе не ми олекна портфейла още снощи, но ще събираме все пак по 18 лв за учебни материали, които не стигнаха до мен да задоволя любопитството си и още не знам колко за боички, четки, листи, лепила, моливи, и о! изненада! - в градината ни има точно 3 камиончета, 4 плюшени играчки, 2 кукли и 1 конструктор.......... Thinking сигурно на смени си играят 35 деца Mr. Green

Смятах да изнеса половината, и без това ненужни на Мишето, играчки от детската стая, но после си представих озверяла как си ги пази от другите деца и сега реших, че просто ще купя от продавалника някои играчки и ще ги занеса там. Директорката каза, че няма претенции да са нови, само да са здрави и да нямат дребни частички.

Всичко друго като консумативи за баня и тоалетна били осигурени от градината, но много бързо свършвали, та ако имаме на сърце да занесем каквото преценим, под формата на дарение, срещу протокол за дарение. Аз лично предпочитам да дам пари те да си купят каквото искат, но така сякаш звучи по-логично да не се дават пари на ръка. Даже за учебните материали и консумативи събираме помежду си парите и една от майките купува и носи.

Общи условия

Активация на акаунт