Детската градина- всичко, което ни вълнува- 9

• 25 833
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Приготвяй от вечерта 2-3 комплекта дрехи и сутрин я питай кой иска да облече. Така хем ще има избор, хем ще е нещо, което ти си приготвила и ще спестите време...
Моят пък сутрин не иска за мие очите и зъбите, не знам как да се преборя с това, дайте идеи....

# 151
И аз довечера съм на родителска среща, от 17 часа Shocked как пък ги измислят толкова рано? Хиляда гимнастики трябва да правя, за да успея да присъствам...
Аз пращам малката с с пижама къс ръкав и къс панталон.Топло им е в стаята, а и на нея все й е топло. Иначе е с клинче и блузка с къс ръкав. И потник още не съм й слагала.
Сутрешното приготвяне и при нас беше мъка, хиляди уговорки...Вече обаче се научи - става, тоалетна, зъби, очи...Гледа малко детско, обличаме се и изчезваме. С малки изключения се справяме...

# 152
  • София
След ходенето на зъболекар, моите вече без рев и уговорки си мият зъбите, ама само вечер. Сутрин е трудна работа. Засега преговорите по въпроса са закциклили  Crossing Arms

Пижама - тънка, с къси ръкави и дълги крачоли. Било им добре - така ми казаха.
Щерката се похвали че е спала на обяд и естествено вечерта беше кошмар - хиляди уговорки, за да се кротне в леглото. Тя от 2-годишна не спи на обяд в нас. Но там е кротка и послушна и като ѝ кажат - да ляга и да спи, тя си лежи и в повечето случаи заспива.

Малкият беше учудващо, за мен де, спокоен. Той нали сега е в логопедична група, но в същата си градина. И аз доста се притеснявах как ще реагира. Учителката, която ми го доведе, ми хареса доста на пръв поглед. Аз съм я засичала само по сборни групи и реално не сме говорили с нея. Приятна жена, успокои ме, че се е хранил и че е спал. И че бил редил пъзел с нея.

# 153
Адинка- период е и според мен. Теди като беше колкото дъщеря ти правеше абсолютно същото. Аз обличам, той реве и съблича. Според мен се събличат защото тъкмо са се научили да го правят и им е някакъв кеф. Сега е ок положението. Сутрин гледам какво е времето, гладя и обличам. Детско гледа малко, ако му се хапва, хапва и потегляме.
Иначе ако е бил на градина заспива в 22.30- 23.30, сутрин лесно става. Зъби мие трудно, има 5 кариеса, два от които кратери и то на крайните зъби. Sad На зъболекар го водих, не успяхме да го накараме да си отвори устата. Сега казаха че в ДГ ще ги проверяват и дано имаме успех.

# 154
  • София
Благодаря ви! Дано наистина е период, защото много се изнервям на моменти.

малката лисичка, да, ужасно много спят. Моята щерка като си е вкъщи не спи следобед и вечер си ляга в по-нормални часове, до 21:30 е заспала. Обаче с това спане там е ужас - получава се омагьосан кръг - сутрин е кисела, защото съм я събудила рано (тя обича да си поспива); там заспива, защото е недоспала и изморена; наспива се едно хубаво и после вечерта не може да заспи, съответно сутринта пак е недоспала и започваме отначало. Чакам с  нетърпение да науча за допълнителните занимания и тутакси ще я запиша на някаква физическа активност.

Натали, моята щерка се научи да мие зъбите с едно приложение за Андроид/iOS - говорещото коте Джинджър. Гледа как котето мие зъбите, има и таймер, мие заедно с него. По едно време пак не искаше, но в детската градина са пяли някаква песничка за зъбки, бели като гъбки и сега си я пее и четка зъбите. Купувам ѝ разни шарени четки и пасти и тя се радва.

# 155
Благодаря за идеите, ще пробваме с някакви песнички.
По принцип знае, че зъбите се мият сутрин и вечер, просто сутрин не иска /нали е кисел със ставането/. Шарени четки и пасти имаме, обаче много не ги отразява.... дано е период и го минем бързо!

# 156
Пижамата й е още летна, днес даже я пратих с рокля с къс ръкав.Учителката  ме попита дали няма да й е студено така и сега я мисля дали не сбърках.

За родителска никой нищо не казва.

Зъбите периодично мие. Понякога с голямо желание и старание, друг път с голям зор, че се налага и аз да й ги мия дори. Последно измислих ел. четка и й върнах интереса за сега, та ги мие по няколко пъти на ден дори Simple Smile.

# 157
Адинка,да повече движение може би и ще се изморява  Peace

ymemansi , и ние сме с таква,много се кефи  Mr. Green

# 158
  • София
Добре, че ме подсетихте за четките на батерии, че откога обещавам на дъщеря ми да й купя такава. С обикновената четка се налага аз да й ги мия, защото тя не го прави добре, а засега няма нито един кариес и се надявам да е така и в бъдеще.

Нашата родителска среща трябва да е някъде в началото на идната седмица, но засега няма обявена конкретна дата. А аз трябва да си уговоря час за понеделник или вторник за лекар и стоя и чакам да благоволят от градината най-накрая да ни съобщят датата.

# 159
Адинка, може да е временно, а може да продължи постоянно  Laughing. Мойта и досега има проблеми със ставането сутрин и организацията. Много се тутка, играе си, мотае се и все сме от последните в градината. Единственият плюс е, че закусва у дома. Знам, че е изнервящо, аз съм в това положение вече четвърта година, не съм намерила универсално решение. Чудя се какво ще правим като тръгне на училище. Сега си ляга вечер късно заради следобедния сън, същото като при вас, но като стане ученичка няма да има следобеден сън.
Опитай се да я примамиш с нещо, което обича, напр. да погледа малко телевизия, ако бързо се приготви. Мойта понякога се лъже, ако си спретнем състезание, кой ще е готов първи.

# 160
  • София
Добре, че ме подсетихте за четките на батерии, че откога обещавам на дъщеря ми да й купя такава. С обикновената четка се налага аз да й ги мия, защото тя не го прави добре, а засега няма нито един кариес и се надявам да е така и в бъдеще.
Дано и напред да продължите така  Peace

Голямата засега няма по постоянните. Но сме правили млечни. И малко съм на тръни като наближи времето за преглед.

Иначе и 2-мата точно с ел. четка с шарени накрайници ги прилъгахме окончателно. На каката е с принцеса, на малкото - с мики маус. И те си ги познават и всичко става много кротко и спокойно вечер. Имаме и 2 четки, за да може заедно да си мият зъбите.

# 161
  • Варна
Кажете трикове за прилъгване при водене сутрин на градина.
Почва да плаче в минутата, в която се събуди, с огромен зор я обличам и водя, като плаче по целият път, а днес направо пищеше в истерика. Чак и аз ревнах като я оставих.
Първа група е, не е ходила на ясла, не се е делила от мен. Като се върне се залепя за мен и не се съглася да се отдалечи на повече от половин метър. В почивните дни изпадна в истерия като излязох до магазина без нея. Не беше така преди да тръгне на градина. За 7 дни ходене от спокойно, кротко и дружелюбно дете се превърна в истерично пищящо, хленчещо и мрънкащо създание. Преди непрекъснато чуруликаше за нещо из дома. Сега само мълчи, бучи нещо и сочи с пръст. Отказва да говори.
Не е като да не съм минала два пъти през това, но тоя път ми е някак по-трудно да го приема и преглътна.

# 162
Деспина, няма трикове. Има много приказване и обясняване. Евентуално разни подкупи и обещания, игри и ситуации като в градината, включвайки цялото семейство или пък играчките (така ще може да изтърве и информация, която да даде сигнал за евентуален проблем), но ако това състояние продължи по-дълго, ще трябва да видиш дали няма някаква скрита причина - проблем с госпожи или дете. Дано успеете да се адаптирате по-бързо и двечките.
Зъбите всеки сам си мие. Само, ако ми се стори, че е решила да го направи по съкратена процедура, тогава искам ревизия. От ДМ бях взела един пясъчен часовник и засичаме с него колко време трябва да се търка, но го ползваме, за да се научи да преценява времето като величина въобще. Примерно знае, че 5 пясъчни часовника са добро време да си почине, но 10 вече са ѝ много.

# 163
Моята дъщеря е втора група,ходи три дни и е болна вече 6 дни,н еиска да ходи,плаче сутрин,така беше и миналата година,но тя и не е ходила редовно първа група,беше все болна,оздравее,пускам я здрава и на четвърти ден е болна.Сега не  е ходила от май месец,не е изкарала една настинка за тези месеци,морето мина без инциденти с тези вречни вируси и т.н.Сега за 3 дни как успя да се разболее незнам,Но това което ме притесни повече ,че два пъти насън скача и бълнува като повтаря че няма да ходи никога на градина.Това за 3 дни ходене,вече си мисля дали въобще да я отписвам,то с боледуването не може и да свикне,не се задържа пълна седмица.

# 164
Листопад,разбирам те напълно с разболяванията на малката,и ние сме така откакто е тръгнала на ясла и градина,но трябва да се гради имунитет.

Дори и да я спреш,когато решиш да я пуснеш пак  на градина или училище,докато не е изградила имунитет пак ще се разболява.

Общи условия

Активация на акаунт