Детската градина- всичко, което ни вълнува- 9

• 25 826
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Предполагам, че им правят входяща диагностика. Така преценяват дали с определени деца трябва да се работи.

# 256
Не е заради грешката.Не разбрах с какво им има/няма на децата?Какви са тези групи
за логопед и психолог?
И аз не разбрах,понеже прекъснаха темата.Но доколкото разбрах са правили някакви тестове на децата.

# 257
Да, това са тестове за входяща диагностика. Хубаво е, че ви информират.

# 258
Да, това са тестове за входяща диагностика. Хубаво е, че ви информират.
Да,аз се присних да няма проблем нещо,но когто видя логопеда ще я попитам за всеки случай  Peace

# 259
Хубаво е, че има такива проекти. Синът ми миналата година също беше в тези групи. Не става въпрос за проблем. При логопеда е ясно - неправилно или неизговаряне на някои букви и т.н. За психолога - ако трудно се концентрира, и от този сорт. Изрично повториха и потретиха, че не се касае за проблеми. Хубаво е, че се избират малко деца. Ако не се лъжа по 5 от група. Peace

# 260
Да,горе долу по 5 имена споменаха  Peace

Полина , благодаря за успокоението  Hug

# 261
Да,горе долу по 5 имена споменаха  Peace

Полина , благодаря за успокоението  Hug

Ама наистина няма за какво да се притесняваш. Синът ми е диваче. Знае, може да мисли, обаче е страшно отвеян. При зададен въпрос в градината не се спуска да отговаря, винаги ще го изпреварят, особено момиченцата са доста напористи. Той стои, гледа и чака другите да се изкажат и след тях и той. Има някаква несигурност. Но наистина твърдя, че има мисъл у него. Разсъждава, когато поиска и му се даде възможност. Тези групи затова са малки, за да може да се обръща внимание повече на всеки отделно. И са само и единствено за подпомагане на учебният процес. Така ни обясниха. Hug

# 262
И аз ще поразпитам по-подробно да видим,че днес с 35 родителя нямаше как.

# 263
Разбрах.Аз не съм чула при нас да има.Може да казват само на родителите.
Но е много хубаво.Дори и да има нещо при някой деца важно е,че някой се е погрижил на
време да се отстрани проблема.

# 264
  • София
При нас входящият тест на дъщеря ми е минал напълно успешно. При съвестно провеждане от страна на госпожата тестът преминава за около 2 часа. Това е много работа, затова някои го претупват.
Идвал е и логопед в групата. Карал е децата да изговарят определени думички. Аз имах съмнение, че дъщеря ми може да попадне в групата на тези, които трябва да посещават логопед, задади леко съскане при изговаряне на "с"-то, но явно са решили, че няма прблем. То и аз съм така, по всичко личи, че от мен го е наследила.

При нас се спрягат срещи на родителите с психолог на определена тема. Аз не обърнах внимание, защото ако имам проблем или търся съвет си имам психоложка за тази цел, на която имам доверие.

# 265
  • София
Здравейте, имам един въпрос, някъде из темата прочетох че и 1 ден от месеца да е посетил яслата и дължим постоянна такса от 30 лв.
Въпросът ми е - Като все още не е отишъл нито веднъж само му занесохме документите от изследванията и бележката от лекаря (нея не я взеха и казаха да я донесем направо понеделник) защото се разболя иначе трябваше да тръгне на 24-ти така се бяхме уговорили. Сега още е с хрема и се чудя, ако взема бележка за 29 и 30-ти и отиде на 1-ви, тъкмо ще е по-добре ще си спестя ли 30 лв. ?
(Даже се чудя защо дължа и бележка от лекар при положение че не е тръгнал изобщо)

# 266
tonkabonka,благодаря за информацията,аз се свързах във фейсбук с логопеда и да видим какво ще ми обясни.

# 267
# 268
  • Варна
Здравейте, уж ви следя, ама съм поизтървала темата.Не ми се връща да чета, затова моля извинете ме ако повтарям нещо коментирано.
Та на въпроса - във вторник имаме РС, 3-та група е малката.Интересно ми е дали помагалата, които ще ползват се плащат?Ние сме в ОДЗ, на приятелче посещаващо 1гр. ПУ в училище са били безплатни.
Знам, че ще ми кажат, но искам да се подготвя със сума, ако нещо се налага.То не, че няма да искат за друго де  Laughing
Моята щерка е болна от седмица и затова и не съм питала, даже май на срещата ще се наложи да дойде с мен, защото няма кой да я гледа.

# 269
.... дали помагалата, които ще ползват се плащат?...

В трета група плащахме. Сега в четвърта не.

Общи условия

Активация на акаунт