Отговори
# 390
Раздавам (безплатно) гъби за правене на пробиотик воден кефир - София. Може да се ползва от всички, но е особено подходящ пробиотик за вегани, хора с непоносимост към млечни продукти, постещи и др. под.
Ето повече за тази пробиотична напитка:
http://bgmassage.com/2014/05/08/1-179/
Ако има желаещи, пишете на лични.

# 391
Доста време не можех да събера сили, за да коментирам вит. Д и нискомазнинното хранене.
1. Вит. Д - най-добре се установява недостигът чрез лабораторно изследване на кръвта - каквото правят в специализираните лаборатории. За мен това е най-надеждният начин да се установи статусът на вит. Д. В този форум една жена беше споделила, че след почивка на море вит. Д й бил под нормата. Също се знае, че негрите в САЩ имат по-голям недостиг на витамина, защото тъмната кожа пречи на проникването на слънчевите лъчи. При тях и заболеваемостта от рак е по-висока. Мисля, че за някой индиец в Индия е много по-лесно да бъде на слънце и да произведе вит. Д - от една страна по тези ширини има повече слънце целогодишно, от друга страна лъчите падат под друг ъгъл, а индийците са тъмни и издържат повече на слънце. Имаме например ескимоската култура, там вид. Д се набавя от мазнината на риби и животни. При по-бели и чувствителни хора е немислимо да стоят повече от 20-30 мин. на ден на слънце, получават обриви, уртикарии, изгаряния, меланоми.
2. Нискомазнинното хранене - въпреки че беше на мода, сега е отхвърлено. Старият виновник - холестеролът в храните - е отхвърлен и е заменен с въглехидратите. Дори списание Тайм публикува тази година статия по въпроса, а на корицата имаше масло. Старите схващания почиващи на Китайското изследване и едно друго международно изследване, се оказа, че са плод на лоша наука, изкривила данните. Има хора, които действително виреят добре на цели растителни храни без мазнина, но това е само процент от населението. Никой не вирее добре с рафинирани въглехидрати и захар. След много четене, моето мнение е, че най-добре е да се набляга предимно на нисковъглехидратни зеленчуци в менюто, да се внимава с нишестето и захарта, да има достатъчно качествени мазнини и белтъчини. Все пак, всеки организъм има индивидуални особености и това никога не трябва да се забравя.
Д-р Perlmutter, автор на книгата Grain Brain - известен невролог - има едно изказване "От качествени мазнини се отслабва, дебелее се от захар"
http://www.drperlmutter.com/
Неговата препоръка за здрава нервна система е да се яде качествена мазнина. Също така има хора, които се лекуват от епилепсия за 2 години на вм нвх. От друга страна, проф. дмн Terry Wahls се е излекувала от тежка множествена склероза с палео хранене
http://terrywahls.com/
Наскоро излезе едно изследване за диабета в БГ - към 750000 болни, 250000 в преддиабетно състояние + още 40% недиагностицирани, но болни. Значи къде е проблемът - в мазнината или въглехидратите?

# 392
Доста време не можех да събера сили, за да коментирам вит. Д и нискомазнинното хранене.
1. Вит. Д - най-добре се установява недостигът чрез лабораторно изследване на кръвта - каквото правят в специализираните лаборатории. За мен това е най-надеждният начин да се установи статусът на вит. Д. В този форум една жена беше споделила, че след почивка на море вит. Д й бил под нормата. Също се знае, че негрите в САЩ имат по-голям недостиг на витамина, защото тъмната кожа пречи на проникването на слънчевите лъчи. При тях и заболеваемостта от рак е по-висока. Мисля, че за някой индиец в Индия е много по-лесно да бъде на слънце и да произведе вит. Д - от една страна по тези ширини има повече слънце целогодишно, от друга страна лъчите падат под друг ъгъл, а индийците са тъмни и издържат повече на слънце. Имаме например ескимоската култура, там вид. Д се набавя от мазнината на риби и животни. При по-бели и чувствителни хора е немислимо да стоят повече от 20-30 мин. на ден на слънце, получават обриви, уртикарии, изгаряния, меланоми.
2. Нискомазнинното хранене - въпреки че беше на мода, сега е отхвърлено. Старият виновник - холестеролът в храните - е отхвърлен и е заменен с въглехидратите. Дори списание Тайм публикува тази година статия по въпроса, а на корицата имаше масло. Старите схващания почиващи на Китайското изследване и едно друго международно изследване, се оказа, че са плод на лоша наука, изкривила данните. Има хора, които действително виреят добре на цели растителни храни без мазнина, но това е само процент от населението. Никой не вирее добре с рафинирани въглехидрати и захар. След много четене, моето мнение е, че най-добре е да се набляга предимно на нисковъглехидратни зеленчуци в менюто, да се внимава с нишестето и захарта, да има достатъчно качествени мазнини и белтъчини. Все пак, всеки организъм има индивидуални особености и това никога не трябва да се забравя.
Д-р Perlmutter, автор на книгата Grain Brain - известен невролог - има едно изказване "От качествени мазнини се отслабва, дебелее се от захар"
Неговата препоръка за здрава нервна система е да се яде качествена мазнина. Също така има хора, които се лекуват от епилепсия за 2 години на вм нвх. От друга страна, проф. дмн Terry Wahls се е излекувала от тежка множествена склероза с палео хранене
Наскоро излезе едно изследване за диабета в БГ - към 750000 болни, 250000 в преддиабетно състояние + още 40% недиагностицирани, но болни. Значи къде е проблемът - в мазнината или въглехидратите?

Браво, браво, браво!!!!!!   Супер информация и много интересни източници!!!!

newsm10 newsm10 newsm10 smile3501 smile3501 smile3501

# 393

Приятно ми е да прочета още едно мнение на специалист невролог, за ползата от омега ненаситените мастни киселини.
Била съм на семинар, свързан с проблема епилепсия и там, невроложката също сподели, че обвивката на мозъчните неврони са точно омега 3. Те са храна за мозъка и при неин случай са помогнали на дете с рядък вид неврологично заболяване.
Без да звучи, като реклама, бях препоръчала на две майки, нашият на ФЛП продукт за децата им, едното с епилепсия, а другото с аутизъм и при 2та случая, родителите споделиха, че децата са се чувствали по добре.

# 394
Цитат
Нито в едното, нито в другото, самоцелно.
Проблемът е в лошото хранене, лошата и некачествена храна, пълна с химия.В обездвижването (има хора, които и до тоалетната биха ходили с кола), в стреса.....кошмарен начин на живот като цяло.
Писала съм, че съм от Пловдив.От пешеходния мост до централна поща има поне 20-на места, на които можеш да се "нахраниш".И масово хората нагъват банички, дюнери, пирожки, сладоледи, пици, понички и всякакви подобни "храни".Е, къде е причината, в мазните пици или във въглехидратните пици?   Laughing

# 395
Цитат
Нито в едното, нито в другото, самоцелно.
Проблемът е в лошото хранене, лошата и некачествена храна, пълна с химия.В обездвижването (има хора, които и до тоалетната биха ходили с кола), в стреса.....кошмарен начин на живот като цяло.
Писала съм, че съм от Пловдив.От пешеходния мост до централна поща има поне 20-на места, на които можеш да се "нахраниш".И масово хората нагъват банички, дюнери, пирожки, сладоледи, пици, понички и всякакви подобни "храни".Е, къде е причината, в мазните пици или във въглехидратните пици?   Laughing

Ами във комбинацията олио + тесто + захар. Защото във всичките тези банички, дюнери, пирожки и прочее има и захар!!!! И в случая комбинация тесто + захар (и двете са въглехидрат) май е по-кофти?

# 396
Исках да наблегна на факта, че ако една храна е неподходяща/нездравословна, няма значение дали вредата е мазното или въглехидратното.
А ако е полезна храна, няма значение дали е мазнина или въглехидрат.

# 397
  • Стара Загора
Попаднах на една интересна книжка, не е съвсем по темата, но дава един по-широк поглед върху човешкото здраве, имунитет и т.н.
https://drive.google.com/file/d/0B98JrHwSJ5o_c2VtZXlJbFI3eFU/edit

# 398
Попаднах на една интересна книжка, не е съвсем по темата, но дава един по-широк поглед върху човешкото здраве, имунитет и т.н.

Най-интересното се оказа в първи абзац-веднага направих извода,че човека е далеч от вярата в захарни гранули и предписва всъщноcт действащи субстанции,както става ясно от написаното по-нататък-четох по диагонал(че не ми е интересна хомеопатията),но го открих  Simple Smile

# 399
  • София
Интересен цитат от книгата - "Амалгамата съдържа не само живак, но и никел, сребро, кадмий и др. Живакът като елемент ни дава усещането, че всеки ни е враг. Ето защо живеем в такъв враждебен свят с много агресия – живакът е както в устата (амалгамени пломби), така и в храната ни."
Без да омаловажавам способностите и изследванията на въпросния хомеопат, някак странно звучи на първо четене - заменяме амалгамата в устата си с металокерамика или нещо още по-ново и враждебността в обществото остро намалява ...... На вас как ви звучи !?

# 400
Ако променим собствената си нагласа, враждебността в обществото също ще намалее  Wink

# 401
  • София
Да бъде!
Но ........ надали.
Да бъдем добри, та и околните да станат по-добри покрай нас. Да даваме, да обичаме, да бъдем търпеливи, да .......
А какво е писано - "Вие (хората), които сте зли" и още "Може ли етиопец да промени кожата си, и леопард — петната си? Тъй и вие можете ли да вършите добро, като сте навикнали да вършите зло?"
Та коя е истината ?! Simple Smile

# 402
Сигурно, че совите не са това, което са  Flutter
Сериозно - не можете да промените хората и ситуациите, но можете да промените вашето отношение към тях. И... се случват чудеса! Не веднага, не за ден-месец... година, а бавно и постепенно, но се случват  Peace

# 403

Друго, което мога да споделя е, че при болен у дома, за предотвратяване на зараза може да се използват етерични масла (естествени) като ароматизатори. Например, лавандула, тамян, мушкато. Между впрочем тамянът е смола, която се счита за много полезна, мощен имуностимулант, действа противораково. Продава се като хранителната добавка Босвелия (Boswellia).

Наясно съм, че цитирам стар пост, но да подчертая за хората с котки, че етеричните масла (особено лавандуловото) са много токсични за тях, особено под формата на ароматизатори. Странното е, че информация по темата се открива едва ли не само в руски форуми, а потърпевши има навсякъде...

Иначе баш по темата - вкъщи за краткотраен, но мощен шут по имунната система използваме конски дози витамин C, а иначе - повечето от споменатите билки, гъби, пчелни продукти и прочие.
Но истината е, че при лошо хранене - непълноценно, небалансирано, с некачествени и дори вредни субстанции - ефектът е слаба работа.

# 404
Сигурно, че совите не са това, което са  Flutter
Сериозно - не можете да промените хората и ситуациите, но можете да промените вашето отношение към тях. И... се случват чудеса! Не веднага, не за ден-месец... година, а бавно и постепенно, но се случват  Peace
И в контекста на това, и не съвсем ....
Допреди няколко месеца, в продължение на няколко години имах проблем със съня.Все съм си мислела, че се дължи на новолунието, точно тогава се събуждах по няколко пъти на нощ, трудно заспивах....От няколко месеца не гледам новини, не се интересувам от политика, не знам какво става в Бг и по света, дори наскоро шокирах една позната, като аз самата се шокирах от репликата й, че бат Бойко пак ни върти на въжето    Mr. Green   и о, чудо, сънят ми се върна.
Затормозената психика може да натвори много бели.

Общи условия

Активация на акаунт