Препарати за съдомиялна - 7

• 99 269
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Аз пак да попитам, може ли някой да ми обясни от къде да си настроя нивото на солта ? Вече много време мина , а не ми е светнала лампата и се чудя да не би нещо да се е повредило . Как да разбера сега дали трябва сол като не ми свети лампата ? Съдомиялната ми е Беко за вграждане .

# 436
  • София
Ми тя солта бавно се хаби, само това ли ти е проблема? Т..е. съдовете ти добре измити ли са, ако да - няма какво да пипаш нивото на  солта. Книжка с инструкции нямаш ли? Модел няма ли тази миялна?

# 437
  • Пловдив
Аз пак да попитам, може ли някой да ми обясни от къде да си настроя нивото на солта ? Вече много време мина , а не ми е светнала лампата и се чудя да не би нещо да се е повредило . Как да разбера сега дали трябва сол като не ми свети лампата ? Съдомиялната ми е Беко за вграждане .

Виждам че си от Пловдив,а при нас водата е твърда.Не съм засичала за колко време ми хаби 1 кг сол.Настройката при мен е един кръг като има + в единия край и - в другия.Стрелката ми сочи средата след центъра.Тоест ако средно положение е 12 часа на часовника ,а плюса е 5 часа ,стрелката сочи към 2-2,30часа.Малко шантаво го обясних.Но сол си върви.
Нищо че не ти свети лампата -сипи сол и ще видиш колко ще поеме.Колко време си с тази която си заредила?

# 438
  • На брега на реката
За Беко настройките са :
-натиснете и задръжте бутона за избор на програма при  изключена машина и в същото време натиснете бутон Вкл/Изкл за да включите машината. Освободете бутона за  избор на програма когато запаметеното ниво за твърдост на водата се покаже на дисплея в "r........." формат.
-изберете нивото на твърдост на водата, като натискате бутона за отложен старт
-натиснете бутона старт веднъж за запаметяване на избраното ниво
-изключете машината.

# 439
Благодаря ви много момичета за отговорите  Hug

Миялната ми е BEKO DIS  5831,  а пък в книжката не намерих обяснение за това . Иначе проблеми с измиването нямам, а солта ми е от 5 месеца , като имате на предвид че я пускам всеки ден .
Сега я направих по указанията на Бобулина , за което много и благодаря !  Hug
Нивото ми беше на 3 , сега го направих на 4 - вашите машини на колко са настроени ?

# 440
  • На брега на реката
Моята машина е същата и упътването за настройките не са в книжката, а на едно допълнително листче. Солта ми е настроена на 3 и свършва за около 3 месеца, може и за по-малко, ако я ползвам по-често. Та 5 месеца си е много. Всеки ден ли я ползваш?

# 441
Ами да , всеки ден я използвам . Ще видя сега така настроена кога ще светне лампата . Иначе преди и аз така на 3 месеца слагах сол .

# 442
  • Пловдив
Миялната  ми е Сименс-за вграждане.Сол определено слагам по-често от 3 месеца.Пускам я поне 40 пъти месечно-всеки ден и събота и неделя понякога по 2 пъти.

# 443
  • София
Като допълни сол колко пое... или не си  допълвала сега? Нещо може разбира се и да се е повредило - индикатора или  да не взима сол по някаква причина, ако преди си добавяла по-често...

# 444
На новата миялна имам в книжката една таблица- в зависимост от твърдостта на водата и на коя степен е настроена солта, за колко време ще свърши. Не знам дали е точна, защото миялната ми е от 2 седмици. Мога да снимам и по-късно да покажа табличката, ако на някой ще му е полезна .

# 445
  • София
Взех си Fairy за по-замърсените съдове, но искам да взема и нещо по-обикновено.
Марката на Лидл или ДМ е по-добра според вас? Днес в ДМ видях, че имаат два модела, а и някакви нови, които са меки капсули като Fairy.

# 446
Не съм допълвала с, но като отворих капачката отгоре имаше твърда сол засъхнала . Разбих е и я разбърках сега ще я следя как е . В момента сме на почивка като се прибера ще пробвам да допълня .
На ДМ съм ползвала таблетките Мулти с водоразтворимото фолио и капсулите . Хубави са ,но определено са за по-слабо замърсени съдове .

# 447
  • София
Аз точно за такива ще ги взема, но се чудех дали от ДМ или от Лидл са по-добри.

# 448
  • София
Аз ползвам само лидлските, не мога да  правя сравнение, но са ми достатъчно ок....

# 449
  • София
Какво мислите за таблетките Финиш? Доста са намалени в Кауфланд тази седмица.

Общи условия

Активация на акаунт