Хрупкави гофрети

• 297 285
  • 184
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Направих първо рецептата на Тандоори-станаха много хубави!Благодаря   bouquet

# 76
zhivka, това е една рецепта за вафли.
Надявам се да съм помогнала.

Celebration Waffles

Празнични Вафли

2 големи яйца
2 чаши брашно
1 и 1/3 чаши мляко
1/2 чаша растително олио/мазнина
1 супена лъжица захар
4 чаени лъжици бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сол

Загрейте уреда за вафли.
Разбийте двете яйца в голяма купа, добавете и другите съставки, при което разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
Излейте 2/3 от сместта в уреда.Печете 5 мин. или докато приключи изпарението.
Отстранете внимателно получената "вафла".
Процедирайте по същия начин и с останалата част от сместа.
Сервирайте вафлите, заляти със сироп,топинг,шоколад или сметана.

# 77
  • В събота
Ето и моите гофрети, които правя и мъжът ми е луд по тях:
200 гр. брашно разбърквам (с миксер) с 2 с.л. разтопено масло и 1 чаша студена вода. Добавям 1 ч.л. захар и щипка сол. Накрая, точно преди да почна да ги пека, слагам 250 мл. течна сметана, като предварително съм я поразбила да се "сгъстне". Ако сместа е станала по-гъстичка просто добавям малко вода.
И две хитринки, които научих и от опит: гофретите са опечени, когато от гофретника спре да излиза пара. След като се извадят, за да останат хрупкави не се слагат в чиния една върху друга, а върху решетка докато поизстинат. Аз ги слагам върху скарата от микровълновата, но все ще намерите нещо подходящо.

# 78
Аз ги правя с разтопено масло. Рецептата ми даде възрастната ни комшийка американка и беше права жената, че тези които са с мляко стават по-тъмни на цвят и после омекват за разлика  от тези, които са с вода. Ние ги харесваме по-хрупкави затова правя тази рецепта.

250 грама масло ( разтопено)
6 яйца ( може и с 5)
300 гр. вода
500 гр брашно
50 гр захар
1 лъжичка канела
1 ванилия

При тази рецепта гофретника не се маже с масло предварително!
[/quote]

Tandoori, тази вечер ще пробваме рецептата ти.Дано се получат,защото при мен проблема с гофретите е,че като ги извадиш от гофретника са хрупкави и топли,но след това омекват и и стават тестени newsm12.Благодаря ти за рецептата   bouquet

# 79
извинявам се за нахлуването в темата Ви. Купих си гофретник за 25лв на Елит. Прочетох тук една рецепта която всички Вие много хвалихте. Хаправих тестото (стана като за палачинки) и го разлях в гофретника и... нищо не стана. Нито се надуха , нито се изпекоха... станаха като подметки... Аз ли греша, гофретника ми ли е боклук... ?? Помогнете моля Ви  newsm78

# 80
извинявам се за нахлуването в темата Ви. Купих си гофретник за 25лв на Елит. Прочетох тук една рецепта която всички Вие много хвалихте. Хаправих тестото (стана като за палачинки) и го разлях в гофретника и... нищо не стана. Нито се надуха , нито се изпекоха... станаха като подметки... Аз ли греша, гофретника ми ли е боклук... ?? Помогнете моля Ви  newsm78
По коя рецепта ги прави? АКо направиш по рецептата на Тандори винаги стават ПЕРФЕКТНИ!

# 81
  • София
Включвам се по темата. Аз не разполагам с уред, специално предназначен за гофрети, но правя малки триъгълни гофретки в тостера. Стават мекички (не съм опитвала тук посочените рецепти) и много вкусни.
Рецептата е от съседна тема, но не си спомням кой я беше публикувал, затова я давам по памет. Дозата е за около 40 триъгълничета.
250 мл прясно мляко
1/2 пак. бакпулвер
1 яйце + 2 белтъка
2 с.л захар
1 щипка сол
1 с.л разтопено масло
брашно, колкото поеме, за да стане тесто с гъстотата на боза.

Разбивам отделно 2-та белтъка с щипка сол. В отделен съд разбърквам до хомогенна смес останалите продукти. Внимателно с леко бъркане добавям разбитите на твърд сняг белтъци.
Във всяко отделение на тостера изсипвам по 1 с.л от сместа. Пекат се между 2 и 4 мин, т.е не се ръководя от светл. индикация на тостера, а аз си го отварям и проверявам. Не стават хрупкави, а мекички, но са много вкусни Peace

# 82
Във всяко отделение на тостера изсипвам по 1 с.л от сместа. Пекат се между 2 и 4 мин, т.е не се ръководя от светл. индикация на тостера, а аз си го отварям и проверявам. Не стават хрупкави, а мекички, но са много вкусни Peace

Мишле, обясни моля те какъв тостер имаш, за да не отиде някой да си излее сместа в обикновен вертикален тостер и да се чуди после как да го извади!
Ако говориш за това:
http://www.antonline.com/images/v18/086279001818.jpg
то не е тостер, а сандвичник.  Peace

Хелпи, коя рецепта си правила? Как точно я приготви, опиши стъпка по стъпка? На каква температура беше гофретника? Добре ли беше загрял? Само първите ли не се опекоха или всичките?

# 83
  • София

Мишле, обясни моля те какъв тостер имаш, за да не отиде някой да си излее сместа в обикновен вертикален тостер и да се чуди после как да го извади!
Ако говориш за това:
http://www.antonline.com/images/v18/086279001818.jpg
то не е тостер, а сандвичник.  Peace

Еееее, ти сега ме разсмя от сърце!  Mr. GreenJoy С кой акъл ще изсипеш във вертикален тостер Joy Mr. Green
Точно за такъв ти говоря, всеки път стават перфектни! Peace
Предназначението му е за тостер-сандвичи, но стават прекрасни гофретки. Между пресата за гофрети и пресата за тостер- единствената разлика е формата.
Моя позната пък си прави сандвичите в гофретник- стават й на дупчици, но пак са вкуснички Mr. Green

# 84
Еееее, ти сега ме разсмя от сърце!  Mr. GreenJoy С кой акъл ще изсипеш във вертикален тостер Joy Mr. Green
Точно за такъв ти говоря, всеки път стават перфектни! Peace
Предназначението му е за тостер-сандвичи, но стават прекрасни гофретки. Между пресата за гофрети и пресата за тостер- единствената разлика е формата.
Моя позната пък си прави сандвичите в гофретник- стават й на дупчици, но пак са вкуснички Mr. Green

Аз няма да отида да ги излея, не си ме разбрала, само че на 99% от хората като им кажеш тостер мислят този, в който се пъхат филийките вътре. Имали сме какви ли не случаи в този форум, затова уточнявам, за да не отиде някой да си изгори тостера и после да ти се сърди.  Peace

# 85
  • София
[Аз няма да отида да ги излея, не си ме разбрала, само че на 99% от хората като им кажеш тостер мислят този, в който се пъхат филийките вътре. Имали сме какви ли не случаи в този форум, затова уточнявам, за да не отиде някой да си изгори тостера и после да ти се сърди.  Peace
Не бе, слънце, не визирах теб, просто явно съм се изказала неправилно  Hug
 Етотова са първите гофретки, които правих. Ами какво да ти кажа ........вкуснички са си Mr. Green

# 86
А между другото аз също съм правила в тостер за сандвижи и потвърждавам, че стават! Simple Smile Много добре ти изглеждат гофретите! Simple Smile Ние си купихме гофретник от тези с дупките само за да има къде да си наливам кленовия сироп като се опекат  Laughing

# 87
професионални гофрети
4 яйца
100гр. захар
1с.л. разтопен маграрин (подчертах го защото е много важно)
1 прахче ванилия
1л. прясно мляко
1 щипка сол
брашно - на око (ориентировъчно - около 5-6 чаени чаши), като брашното го пресявам.

Тестото трябва да се разлива свободно по пресата!
Гарнира се със сладко или комфитюр
Печете в гофретника докато хванат лека кафява коричка.
Направих ето тази рецепта..
Загрях гофретника 30 мин. Сложих тестото да покрие съвсем леко шипчетата и я чаках 30 мин. да се изпече. Тя не се наду нито сантиметър, нито стана златиста... остана си бяло тесто, да, изпечено,но като палачинка..нито хрупкаво нито тищо.. аве като подметка
Хелп

# 88
http://www.elite.bg/db/tosteri/esm2709g.htm
Ето такъв ми е гофретника, а вътре е с плочки за гофрети. Няма регулатор за температура а само светлинен индикатор. ЕФтин е. Благодаря предварително за помощта.

# 89
Helpy, не съм я правила тази рецепта, не мога да ти кажа какво не е наред. Гофретникът си изглежда нормален ми се струва, моя е подобен и си пече нормално.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт