Хрупкави гофрети

  • 297 279
  • 184
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 2 126
Аз отскоро експериментирам,откакто за Коледа се сдобих с гофретник.Първият пъ правих по рецепта от форума - станаха.Следващите пъти правех тесто за палачинки с колкото яйца имах (никога точно по рецептата Mr. Green)и само слагам повечко брашно и задължително бакпулвер - стават невероятни Peace

# 61
  • Мнения: 4 380
Тандори, от мен едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ за гофретите!  PeaceБях захвърлила отдавна гофретника след няколко неудачни опита, с които получавах "палачинки". Моите отказваха да ми ги ядат и си купуваха твърдички и хрупкави. Вече никога няма да правя гофрети с мляко.

Направих ги с 50/50 масло към олио (че бая солено с толкова масло), обаче...много мазнина тече от гофретника- направо...два часа не мога да го почистя после. newsm78 Май е множко това количество. Сложих съвсем малко канела, на върха на ножа, защото не сме много по канелата. И 5 яйца, но ми се струват много и те. newsm78 Пробвала ли си с по-малко?
Имам аз един въпрос по гофретите...

Значи, много трудно ми е да оцеля точното количество тесто. Или се разлива в момента на печене извън рамките на вафлата или пък не достига. И се получават едни такива грозни и неправилни форми... newsm78 Тестото е много гъсто и при наливане не се разлива само. Налага се да го размазвам с лъжица, но през това време вафлата успява да се хване отдолу и ...абе общо взето не се получава много. newsm78 Как се справяте с това, а?

# 62
  • Мнения: 7 091
Тандори, от мен едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ за гофретите!  PeaceБях захвърлила отдавна гофретника след няколко неудачни опита, с които получавах "палачинки". Моите отказваха да ми ги ядат и си купуваха твърдички и хрупкави. Вече никога няма да правя гофрети с мляко.

Направих ги с 50/50 масло към олио (че бая солено с толкова масло), обаче...много мазнина тече от гофретника- направо...два часа не мога да го почистя после. newsm78 Май е множко това количество. Сложих съвсем малко канела, на върха на ножа, защото не сме много по канелата. И 5 яйца, но ми се струват много и те. newsm78 Пробвала ли си с по-малко?
Имам аз един въпрос по гофретите...

Значи, много трудно ми е да оцеля точното количество тесто. Или се разлива в момента на печене извън рамките на вафлата или пък не достига. И се получават едни такива грозни и неправилни форми... newsm78 Тестото е много гъсто и при наливане не се разлива само. Налага се да го размазвам с лъжица, но през това време вафлата успява да се хване отдолу и ...абе общо взето не се получава много. newsm78 Как се справяте с това, а?

Здрасти Simple Smile Имам следните няколко забележки по това, което си писала.
Първото е, използвай масло( не маргарин!), което не е солено, почти всяка марка има и такова, аз вземам на Land Of Lakes например. Второ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО разбивай с миксер ( на ръка просто не става) за да се получи хомогенна смес.
Относно сипването- маслото стяга като престоява и за това тестото не е рядко, а гъсто. За да ти се разлива добре не трябва като при палачинките просто да изливаш в средата и да го чакаш да се разтече, а да разливаш между отделните зЪби във всяка гофретна формичка поотделно, ако трябва заглаждаш леко. Имай предвид, че не трябва да слагаш твърде много тесто, защото иначе не се надуват достатъчно. Точно колкото да покрие леко долните зъби.
За яйцата- правила съм го и с по-малко, да си призная - колкото имам в момента  Laughing, но обикновено тогава намалявам и останалите продукти. Ако мислиш, че са много опитай да сложиш по-малко. 
Относно това, че маслото тече ( между другото имали степени гофретника ти?) опитай да го направиш само с масло и виж дали пак ще тече така, защото ми се струва, че е от олиото.
Опитай да ги направиш така и ако не стане- драсни ми пак ще го измислим защо не става.  Peace

# 63
  • Мнения: 13
Знам, че има доста рецепри за гофрети, но тази е професионална и я взех с много зор. Наистина станаха като вафли, а не като недопечени палачинки.

За една доза :

4 яйца
100гр. захар
1с.л. разтопен маграрин (подчертах го защото е много важно)
1 прахче ванилия
1 литър прясно мляко
1 щипка сол
брашно - на око (ориентировъчно - около 5-6 чаени чаши), като брашното го пресявам.


Тестото трябва да се разлива свободно по пресата!
Гарнира се със сладко или комфитюр
Печете в гофретника докато хванат лека кафява коричка.


  chef
Пробвахме ги - Фантастични са!!!

# 64
  • Мнения: 295
Можели сместа за гофрети да я приготвя сега последа я оставя в хладилника и довечера да ги изпека newsm78

# 65
  • Мнения: 966
Ох така ми се доядоха гофретки,а и аз имам гофретник, който само събира прах..........благодаря за рецептите, като пробвам ще кажа....

# 66
  • Мнения: 966
[quo
Чарминг, може ли с разтопено масло вместо маргарин?
te author=Tandoori link=topic=80047.msg2217993#msg2217993 date=1155670066]

Аз ги правя с разтопено масло. Рецептата ми даде възрастната ни комшийка американка и беше права жената, че тези които са с мляко стават по-тъмни на цвят и после омекват за разлика  от тези, които са с вода. Ние ги харесваме по-хрупкави затова правя тази рецепта.
 
250 грама масло ( разтопено)
6 яйца ( може и с 5)
300 гр. вода
500 гр брашно
50 гр захар
1 лъжичка канела
1 ванилия

При тази рецепта гофретника не се маже с масло предварително!
Това е цитат от Трандори

Вече два пъти правих от тези и всички сме доволни   Peace

# 67
  • Мнения: 994
Здравейте мами! Спешно ми трябва тесто за гофрети.Моля помогнете! Целия следобед мъжът ми мрънка че иска да му направя и даже отиде в Метро да купи гофретник... newsm03
Много ще съм ви благодарна!

# 68
  • Мнения: 4 435
Потърси в търсачката.Има голяма тема вчера я четох.

# 69
# 70
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Че тука има рецепти,не ти ли харесват?!?!!?Момичетата са изказали мнения,ползвай тези,щом казват ,че са добри....пробвай,ако не ти харесват потърси други рецепти Wink

# 71
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 562
Здравейте, зарибихте ме с тези гофрети. Мисля да пробвам рецептата на Тандоори. Само да попитам, мога ли да сложа половината мазнина.

# 72
  • Мнения: 7 091
Здравейте, зарибихте ме с тези гофрети. Мисля да пробвам рецептата на Тандоори. Само да попитам, мога ли да сложа половината мазнина.

МИсля, че ще залепнат, но ако искаш пробвай.  Peace

# 73
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 562
днес си купих гофретник, някаква непозната марка QUIGG. Правя рецептата на тандоори, набухвател слагате ли? Бавничко стават.

# 74
  • Мнения: 2
Имам проблем. Преди два дни писах, че търся рецепта за вафли, тъй като имам такъв уред. Моля ако някой знае рецепти да ми пише. Но моля за рецепта и на крем за вафлите. Ще имаме скоро празник и ми трябва много. Моля помогнете. С благодарности.
Живка
Адреса ми е: zhivka.visheva@abv.bg

Общи условия

Активация на акаунт