Съпруги на военнослужещи - 9

• 80 715
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
и в Труд автобус няма от 7 години вече Sad
Пътни изплащаха на 90%, срещу представени билетчета от градския транспорт, но това беше до преди 3-4 години. От тогава ги изплащат на 50%, също срещу представени билети Simple Smile
От Военна полиция и Военна прокуратура ги разследват от време на време  Mr. Green

# 406
И от Пловдив до Карлово няма служебен автобус. ММ и колегите му се събират в лични автомобили и делят разходите за гориво. Имало някакви пътни, които се изплащат срещу билети от междуградски автобуси, но не знам някой да ги ползва. В тяхната рота са малко хора и дават доста дежурства, които започват от 6 сутринта. Абсолютно е невъзможно някой да стигне с междуградски автобус дотам толкова рано. Затова пътуват с коли. Разходите са около 140 лв на месец.

# 407
Билети изплащаха, да....но на всички беше ясно, че няма как да отидеш и да се прибереш от работа във времето, в което пътува автобуса.
После спряха напълно да ги изплащат.
Интересно обаче как тези хора се предполага да отидат на работа, но това е друг въпрос.

# 408
  • Пловдив
в Труд продължават да изплащат 50% от стойността на представените билети Peace
Друг е въпроса, че от това се възползвалзват 4-5 човека (редовна смяна и пътуващи не от Пловдив)

# 409

Интересно обаче как тези хора се предполага да отидат на работа, но това е друг въпрос.

Еми как, с лични автомобили и с лични средства. Доколкото знам, въпросът за служебен автобус от Пловдив до Карлово неведнъж е повдиган, но до момента резултат няма. Мотивът бил, че автобусът нямало как да обхване и тези, които давали наряди, в смисъл те нямало да могат да го ползват. Добре де, не може ли тези, които не са наряд за деня, да си ползват автобуса, а когато са наряд да си ползват автомобилите? Така разходите за път ще се свият драстично. А пътуващите от Пловдив са доста...Само от квартала, където ние живеем, тръгват поне десетина коли.

# 410
Извинявайте, но тук не мога да се съглася. Ако работиш в Карлово, а даваш наряди в Анево е редно да ти осигурят транспорт . Но заради това, че си решил да живееш в Пловдив ми се струва прекалено. Квартири в Карлово бол, плащат се квартирни и т.н.

# 411
Не искам да споря. Но някак си не ми се струва честно например от Пловдив до Граф Игнатиево да имат служебен транспорт, а до Карлово да няма. Това го знам със сигурност, защото имам позната, която беше в Графа.

# 412
 Ами нашето поделение е в гората на около 5 км. извън града.Градски транспорт няма. Вече няма и да имат служебен...

# 413
Ще правите като ММ и колегите му-по 4-5 човека в колата, делят си разходите и така. Никак не е приятно, но като няма друг вариант...

# 414
И на моя мъж поделението е в гората, всеки ходи както може.
Или по-точно половината ходят с личните си коли и карат другата половина. Simple Smile
Само едните плащат. Simple Smile баламите.  Simple Smile

# 415
При ММ няма опция служебен превоз,100  километра всеки ден с личен автомобил,като се редуват кой да кара,делят си пътя и така.Иначе изплащат квартирни.Та всеки месец едни 200 лева ни напускат за превоз.

# 416
  • София
Автобуси на повечето места вече няма, колкото до това защо има Пловдив-Граф Игнатиево, а няма Пловдив-Карлово - защото едното се води 17.2 км, а другото 60.8 км. Не си спомням къде съм го чела точно (доста дълго се занимавах с плащанията на пътни и билетчета в поделение), но сл. транспорт се полага за отдалечения до 50 км. Т.е. от Карлово до Анево може и да има, но от Пв до К няма как... това е същото като аз да искам до Сф, защото ми е по-удобно да си живея в Пв.

# 417
  • Пловдив
Що е то служебен автобус? Ние в 24-та авиобаза Крумово си имаме служебен ВЛАК! По-точно влака Пловдив-Асеновград-Пловдив минава през средата на формированието и си имаме спирка. На колегите, които могат да ползват влака им изплащат 50% от стойността на абонаментните карти (ako са на дежурства от представените и чинно подлепени билетчета), но само за дните в които са били на работа... Абе като цяло тъпа работа. От този вид транспорт се възползват около 15% от колегите. Ако си на полети, не дай си боже да са нощни, НЕ може да пътуваш с влак. А ако са дневни... Като цяло, крива работа. Ние с ММ пътуваме около 60км на ден. добре, че в 50% от месеца се комбинираме колеги.

Edit: Да живее и кризата в Русия или там каквото и ще да влияе на цената на петрола, но днес напълнихме резервоара на 1.99лв за 1л. дизел (с отстъпката)

# 418
  • Някъде в Европа...
Момичета, искам да ви пожелая весело посрещане на празниците! Нека усмивките не слизат от лицата ви, а домовете да са пълни с много топлина!

# 419
Весели празници и от нас  Close-mas:

Общи условия

Активация на акаунт