Съпруги на военнослужещи - 9

• 80 679
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
"Майорът никога не бяга, защото в мирно време бягащият майор предизвиква смях, а във военно - паника..."

Това го знаех за старшина ....

# 511
Ако позволите да споделя случка с нашия старшина от военното училище. От някъде се появи мишка в нашата стая. И аз и двете ми съквартирантки изпадахме в ужас от нея. Не толкова от страх, колкото от гнус. Ние сме курсанти на месец, два, още не свикнали с подобни условия, камо ли мишка да ти се размята из стаята. Една сутрин отива едната колежка до WC, а ние още спим. И надава ужасен вик от тоалетната. Скачаме с другото момиче да видим какво става, а тя както е сънена, седнала на тоалетната и мишката и минала през краката. Беше си изкарала акъла. Виждаме сутринта старшината и отиваме и трите и му казваме : "Г- н старшина, в стаята ни от няколко дена има мишка" , а той отвръща : "Така ли? Мишка??Ами да ви е жива и здрава да си я гледате" и ни обърна гръб. Не знам защо си помислихме, че нещо ще направи. Може би още не бяхме на ясно с цялата система....
Извинявам се, ако отегчих някой, просто в главата ми нахлуха спомени.....

# 512
  Grinning Стана ми весело...сетих се как съм се смяла с моя мъж,когато се запознахме,а когато се съберат двама или повече военни направо се търкалям Joy...и такива болки от смях в корема съм имала...

# 513
"Така ли? Мишка??Ами да ви е жива и здрава да си я гледате"

Joy  Joy  Joy

# 514
  • Пловдив
пак бисери от военното (Шумен)...
- Г-н старшина, прозорците на стаята отдават с по 20см...
- Е нищо де, тъкмо няма да отваряте да проветряване!
...януари месец... -20 градуса... Леден вятър...

# 515
Ми тъй де, що да отваряте,те хората са помислили за вентилацията Grinning

# 516
Или пък бойната готовност с тези моливи и пликове за писма...

Охх, това го разбрах и аз от ММ и се смях със сълзи  Joy И май  и свещи трябвало да има....

Аз не виждам нищо смешно в това.Просто недоумявате във време на модерни технологии , защо се изполват пликове и свещи.
Защото това е бойна готовност и се предполага , че ще се използва при по особени обстоятелства. Когато няма да има ток или телефони ......

# 517
Какво смешно има в това за свещите и пликовете за писма?  При всяко голямо природно бедствие е възможно да няма дори седмица ток. Това се случи скоро и в наши села в Северозападна България при един "изненадващ" ги декемврийски  сняг. А когато се случи цунамито и земетресението до Фукушима в Япония - нямаха атомна централа - нямаха и  ток. По време на война или природен катаклизъм може да се повреди инфраструктурата на енергото, ТЕЦ-а или АЕЦ-а, базовите станции на мобилните оператори. Тогава нито ток, нито интернет, нито стационарни телефони, нито обхват. Затова според мен са свещите и пликовете.

# 518
  • Велико Търново
А пощенски гълъби отглеждат ли за тази цел?
Щото БГ пощи и куриерските фирми със сигурност няма да помогнат при подобни катаклизми.

Със сигурност има доста абсурдни, а бе направо архаични правила в нашата армия. Не случайно напоследък в препоръките от Европа все по-често препъчват да се обнови армията, да се заделят повече пари за армията и т.н.

# 519
Наистина не е смешно. И дано не се стига до тях , а само в условия на тренировка.

# 520
 Ами именно затова са смешни защото са архаични.

Ако ми напише писмо,кой ще ми го достави?

Ето ви и листа на американската армия

http://www.armystudyguide.com/content/Leadersbook_information/le … king-list-5.shtml

Да се смея ли или да плача?

Но например грам не ми е смешно,че вместо учения,тренировки,стрелби и тн и тн зимата режат дърва, а лятото косят и боядисват бордюри. Самите те си казват сутрин,че отиват на ТКЗС-то.

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 10:59 от simpatiuh4e

# 521
Безспорен факт е ,че доста неща подлежат на промяна съобразно новите условия. По -лошото е че тези промени стават много бавно. Въпросът беше за писмата. А по време на война армията не разчита за доставяне на пощата на гълъби , Еконт , Спиди , Бг пощи....

# 522
 Е,явно чуждите армии и на писма не разчитат,а на какво ли  newsm78

kativita, не искам да споря,мисля че прекрасно ме разбираш на кое се възмущавам. Peace

# 523
  • София
Привет военни момичета  bouquet За вчера ми пишете отсъствие Embarassed
Днес от сутринта съм в КПП-то. Да дешифрирам: кухня, печка, перална. Много използвано в КГБ-то ( Клуб на готините баби Simple Smile) Мия, търкам, без да мъркам. Стягам се за скъпи гости. В неделя ще се съберем у нас 17 готини баби, да почетем миналия вече Бабинден. Баби, баби, ама колко да сме баби? Готини сме и много от нас все още са на бойното поле. Ако пишех в другата тема, щях  да кажа, че все още сме на тръстиката, ама тук нали е военна тема, ще се придържам към съответната терминология Simple Smile. И така-днес: newsm75 newsm79 newsm71. Утре ще заредя 2 големи глинени гюведжа с капама cook cook. На бавен огън, до неделя на обяд ще са готови. Всички мацки ще донесат по нещо-погача, баничка, туршийка и какво ли още не. Ей, ако има бременни войници и офицери, близнете си дланта, та да не ви се дояде. Simple Smile Баба така ме е учила.Голям купон ще спретнем newsm19 lalalala Wine Glass Drunk! Ще направим ритуала с измиването ръцете на най-възрастната от нас. Дали не ви отегчавам newsm78
Хубава вечер!

# 524
17 баби на едно място  Grinning.Весело купонясване  newsm68

Общи условия

Активация на акаунт