Съпруги на военнослужещи - 9

• 80 748
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
И моята информация е такава,но ми казаха ,че ще е още този месец.Дано.
Да видим новият министър (земеделец) да не ни отреже  Rolling Eyes

# 241
  • Пловдив
Добро утро.
Много се умълчахте нещо.
Аз имам едно питане. Някой може ли да ми каже докога може да се взимат квартирни за пораснало дете?
Приятелят ми е взимал квартирни за сина си, който завърши училище това лято, сега е студент. Вчера са му казали, че не било правилно, квартирни за дете се взимали до навършване на 18 год.  newsm78
Та сега се чуди дали няма да го карат да връща парите за детето за близо година и половина. Оказа се, че в поделението нямало друг с толкова голямо дете. Явно той е ... с най-много опит в казармата.  Mr. Green

# 242
Здравейте дами   bouquet Току що попадам на тази тема и моля да ме извините ако някъде е обсъждано моето питане  Simple Smile Някой знае ли дали от сухопътни войски може да се прехвърлиш при военноморските ? Търсих,търсих из нета,но не можах да намеря нищо,писах и на военноморските а те нищо не нищо не ми отговориха.Желая ви много усмихнат ден  Simple Smile

# 243
Квартирните са до 18 г. и другото условие е да  не са встъпили в брак  Laughing.
А той как е бил картотекиран при тези условия?Първо комисията в самото в.ф.-не знае ли наредбата? И след това ГЖЧ как издава списъците?

# 244
  • Пловдив
Квартирните са до 18 г. и другото условие е да  не са встъпили в брак  Laughing.
А той как е бил картотекиран при тези условия?Първо комисията в самото в.ф.-не знае ли наредбата? И след това ГЖЧ как издава списъците?

Ами не знам, той си подава всеки месец едни и същи неща. Та някой хич не е обърнал внимание на това, че детето е навършило 18 г. и са си пускали документите, подписвали са се. Най-вероятно, защото все още е бил ученик, нищо че е навършил 18 г.
То в това в.ф., ако знаеха наредбите, нямаше да му объркат атестацията и да му провалят преместването при предишния регистър. Подаде си документите, одобриха го на новото място и когато всичко отиде в София за последен подпис, се оказа, че са му оа..ли атестацията.  #Cussing out

# 245
# 246
Може да се прехвърлиш от сухопътни към моряците,трудно става ама става.За квартирните не съм запозната,но искам да Ви попитам тази седмица ще дават ли аванса за декември,че една мацка така беше писала а ММ както винаги нищо не знае.А нещо със парите за дрехи чува ли се?

# 247
Заповед с номер няма, но почти е сигурно ,че ще има плащане през декември обаче.

При нас разпарежданията са заплата за ноември другата седмица,а аванс за декември 24-28.11.

# 248
  • на правилното място, в точното време
Днес, са орязали планираното актуализиране на бюджета на МО  #Cussing out Това не води ли до неплащане на парите за дрехи?

# 249
  • Пловдив
Тези пари би трябвало да са заложени в бюджета още от миналата година. Дали ще ги изплатят в брой на военнослужещите или ще плащат на фирми, които шият униформи и зареждат военните магазини, тези пари трябва да ги има в някоя сметка. А не да се чака актуализация.
Липсата на актуализация може да доведе до пренасочване на средства от едно перо към друго.
Разсъждавам си просто. Нали една година вместо 13-та заплата, парите отидоха за въртолети /или поне така казаха/.

# 250
Точно така е ,както си го написала Дънди ,друг е въпросът какво мислят началниците  Sad

# 251
Извън темата, която обсъждате, моля за извинение. Тъй като съвсем скоро е заминаването на поредния контингент за Кандахар, искам да пожелая на момчетата и момичетата /ако има/, да се върнат живи и здрави. А на чакащите ги у дома-кураж и търпение!  Hug

# 252
dundi73, чувала съм за хора с грешно раздадени командировъчни, поради грешка на счетоводството. Карат ги да връщат, но хората отказват и МО не може нищо да им направи.  Mr. Green

# 253
  • Пловдив
dundi73, чувала съм за хора с грешно раздадени командировъчни, поради грешка на счетоводството. Карат ги да връщат, но хората отказват и МО не може нищо да им направи.  Mr. Green

И аз му казах, че вината не е негова, а на тези, които са разрешили изплащането. А той се притеснява от военна полиция и глобата от 500 лв. Че нали по едно време гледаха всички договори за наем под лупа и куп народ имаше ядови заради хазяи, които не издаваха от онези малки бележки и не желаеха да се разкарват до военна прокуратура за обяснения.

# 254
Извън темата, която обсъждате, моля за извинение. Тъй като съвсем скоро е заминаването на поредния контингент за Кандахар, искам да пожелая на момчетата и момичетата /ако има/, да се върнат живи и здрави. А на чакащите ги у дома-кураж и търпение!  Hug
smile3501
Присъединявам се и аз... съпруга съм на военен, който има 3 мисии зад гърба си и знам какво е да чакаш и да се молиш Peace
Дано Бог даде сили на заминаващите и да ги прибере живи и здрави обратно при семействата им!
Успешна мисия!

Общи условия

Активация на акаунт