Съпруги на военнослужещи - 9

• 80 700
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Ами така ги разпределяме, че да имаме дупки за запълване  Laughing хахаха Разсмя ме.
Човек ако знае кога ще умре, ще легне и ще чака. Така че никога не се знае какво ще ти се случи, колко пари ще ти струва, време, нерви и т.н.
Всеки знае неговите си разходи и възможности, така че предлагам да не обобщаваме.

# 466

извънредно, извънредно ... колко да е извънредно. При някои забелязвам, че тези извънредности са ежемесечни. Та затова полюбопитствах. Ама вярно, хората сме различни.  Peace

ПП Заплата все още няма,така,че ще вземе от ''скътаните''-ето дупка за запълване...

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 13:32 от Фиданка Тръстикова

# 467
Е, хайде сега....само тук не се беше държала сметка кой, как си харчи парите. Simple Smile
Но никога не е късно...

# 468
Колкото и да си разпределяш парите,винаги ''изкача''нещо извънредно.

извънредно, извънредно ... колко да е извънредно. При някои забелязвам, че тези извънредности са ежемесечни. Та затова полюбопитствах. Ама вярно, хората сме различни.  Peace

Ами например да се разболееш внезапно и да влезеш в болница и да трябва да платиш една сериозна сума, ама да не спамим темата

# 469
  • Пловдив
Е, хайде сега....само тук не се беше държала сметка кой, как си харчи парите. Simple Smile
Но никога не е късно...

Не държа сметка на никого. Просто ми е интересно.  Peace

# 470
Ами да почнем от Коледа,Нова година на ресторант са 100 лв най-малко.После идва Ивановден,Йорданов ден,Атанасов ден,бяхме на имен ден,с празни ръце не може,на 15-ти бяхме на рожден ден.Големия се разболя-там 50 лв,днес сме 20-ти,не взимаме по 5000 лв заплати,колкото и да имаш заделени,все излиза нещо.

# 471
  • Пловдив
и на мен ми се наложи да вадя от неприкосновения запас, та и аз имам "дупка за попълване" hahaha

а все още няма заплати Sad

# 472
Аз също мисля, че повечето хора не могат да управляват доходите си. За 15 г.   в БА , а ММ и повече от 20 не мога да се сетя за повече от три пъти да са забавяли заплатите и то 2-3 дни , дори и няма седмица.  Сумите се променят рядко и се изплащат винаги целите , а не както примерно в БДЖ само аванс. Така че, като знаеш колко получаваш и на кои дати не е толкова трудно да ги разпределиш. Важно е да се спазва принципа ,че не може да харчиш повече от колкото получаваш. А извънредни харчове винаги ще има , и дор
и да имаш резерв , едва ли пак ще стигне при по сериозна
ситуация. И ако за колегите дето нямат 30 мога да приема ,че още
се учат как да харчат парите си , то другите 55-60 г. не мога да ги
разбера как ка то  вземат заплата една седмица аху-иху и после
глад. Така че , наистина ми е странен въпроса кога ще има заплати. Ами както е по МЗ -от 20 до 25 число.

# 473
  • Пловдив
kativita  newsm10   202uu

# 474
Писала съм 3-4- пъти коментари по темите, но този път не мога да се сдържа...вие не говорите ли с мъжете си? Чак се чудя( с риск да засегна някой, за което се извинявам предварително) да задавате лични въпроси за положението на съпрузите си тук публично, вместо да питате тях?! Не говоря само за последните коментари.... Още повече предполагам някои от половинките ви са в секретни поделения.....Направо се изумявам понякога на точно конкретни коментари. Пак се извинявам, не искам да засегна никой. А колкото до разпределението на доходите, съм съгласна с kativita, но ще вметна и също, че когато имаш повече пари по-лесно се разпределят, когато не стигат колкото и да делиш не можеш да ги наместиш  да не говорим да отделиш.... А и почти всеки е виждал 2 и 200 и сам е решава за себе си.. Simple Smile

# 475
когато имаш повече пари по-лесно се разпределят, когато не стигат колкото и да делиш не можеш да ги наместиш  да не говорим да отделиш.... А и почти всеки е виждал 2 и 200 и сам е решава за себе си.. Simple Smile

Именно. Да има един или двама военнослужещи в семейството не винаги по дифолт означава висок стандарт и възможност за заделяне на пари. А и има значение какъв чин има военнослужещият. Но...всеки си знае.  Peace

# 476
Тази тема за какво е може ли тази дама да ми каже ако може? Да си питаме мъжете тогава.
Лично аз питах дали ще има тази седмица пари?Не съм питала точно за днес,направихте го на голям проблем това,пък на който не му е приятно да се обсъждат тези теми,по- добре тогава да не ги чете. Питайте мъжете си за Хармония, Олимп и там подобни.То е ясно,че всеки си прави сметка за парите,ама като се чу че ще дават лимита от книжките по хиляда пъти питахте,ще има ли ще няма ли.Хайде моля ви се.Без да се засягате.....приключвам с този въпрос.

# 477
ESTELITA,  извиних се предварително ако някой се почувства засегнат, мисля че заплатата на мъжа ти си е личен въпрос, а това дали стаята в Хармония има климатик и дали закуската е обилна са общи неща.....Събираме мнения и дискутираме, мислех че за това е темата, както и за морална подкрепа?! Мисля, че ако мъжете ни не знаят кога ще има заплати едва ли някоя съпруга на друг военнослужещ от друго поделение ще може да ти каже....Понякога от коментарите си мисля, че изобщо някои жени тук не осъзнават какво е да си половинка на военен... Някои неща си остават само в и за военното формирование! А не да ги правим публично достояние....(говоря като цяло) Убедена съм, че и това някои от вас няма да го разберат....И отново, ESTELITA, предният ми коментар беше обобщен, но този както виждаш е по-конкретен.

# 478
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Затова е форума всеки да пише каквото си иска, свободно. Какъв е проблема, че за едни неща се пише по сума ти страници , за други видиш ли- ще си извадим очите. Голяма работа. Не съм фен на подобни интрижки и кавги.
Интелигентни хора сме, нека не изпадаме в такива ситуации. Peace

# 479
ESTELITA,  извиних се предварително ако някой се почувства засегнат, мисля че заплатата на мъжа ти си е личен въпрос, а това дали стаята в Хармония има климатик и дали закуската е обилна са общи неща.....Събираме мнения и дискутираме, мислех че за това е темата, както и за морална подкрепа?! Мисля, че ако мъжете ни не знаят кога ще има заплати едва ли някоя съпруга на друг военнослужещ от друго поделение ще може да ти каже....Понякога от коментарите си мисля, че изобщо някои жени тук не осъзнават какво е да си половинка на военен... Някои неща си остават само в и за военното формирование! А не да ги правим публично достояние....(говоря като цяло) Убедена съм, че и това някои от вас няма да го разберат....И отново, ESTELITA, предният ми коментар беше обобщен, но този както виждаш е по-конкретен.
Аз досега не съм чела пост в, който някой е питал колко заплата ще вземе този месец мъжа и? Аз лично питах ще има ли заплати, а не колко ще му е заплата този месец,мисля че това не е личен въпрос.Не знам знаят ли ,не знаят ли, но всеки месец чувам от колеги  на мъжа ми да се питат по между си ще има ли или няма да има заплати.Твоя мъж може да знае, е  има и такива които не знаят.Това е тема, в която всеки пита това които го интересува в БА. Ако ме интересуват как си гледате цветята или децата ще ви питам в друга тема.
Лека вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт