Отговори
# 675
Мурка е хубавелка, а майка й си е чистаГюлтен.   bouquet

Коя е Гюлтен?
Не съм Краличка но в момента съм на линия и затова ти отговарям.
Гюлтен играеше в Кузей/Гюней(следващия сериал с Къванч след ЗП) и героинята й се изпълняваше от Зерин(Мадмоазел от ЗП).
От инстаграма на Къванч.

,,, υπέροχο τοπίο, στο Marmaris..
το ανέβασε χωρίς κανένα σχόλιο..να περνάει καλά !!!

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 13:22 от Neidjal

# 676

От инстаграма на Къванч.

smile3521 smile3521 smile3521 Взимам го! Красота!   Crazy

# 677

Краличке Heart Eyes ,взимай го , нали си рожденичка Wink
ама ква причесчица, все едно току ще е станал от сън и тениската на една страна Grinning, ама пак си е Crazy
Наде мерси Hug
Филипова Hug, много хубав пост, макар, че аз не мога да се изкажа за 15 серия, но ме накара да се замисля Peace

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 13:55 от Airra

# 678
Най- после и аз да се включа с коментар по епизода. Peace
Да, има промяна и в Сеит и в Шура - неизбежно е - хората се променят, характерът им се изменя, в зависимост от живота, който имат, от обстоятелствата, които се изпречват на пътя им, от трудностите, които срещат и преодоляват по пътя си - всички тези фактори влияят на един човек и променят отношението му към света, към близките , към себе си дори . Това се случва и с нашите герои.
Шура сама казва, че се е променила и е станала по- силна . Не мога да разбера, обаче, защо разбира “силата“ си, единствено като възможност да се противопостави на Сеит .
Абсолютно е права, когато казва, че не знае какво се случва в ума на любимия и , за какво мисли, какви са намеренията му - факт е, че Сеит не е от споделящите в това отношение. Трудно и е на Шура вечно да гадае и да се опитва да чете мислите му, права е, че не знае каква точно му се явява, не знае на какво да се надява .
Но, също  така, тя много добре разбира, че Курт Сеит е такъв и няма да се промени, да не говорим, тя се влюби в него и го прие с всичките му положителни и отрицателни страни. Факт е , че нямаше нищо против характерът му и разбираше поведението му, докато не се намесиха в отношенията им Тина и Петро. Шура не е силна - точно обратното , твърде слабохарактерна е, затова и така лесно се поддава на влиянието им, затова и под тяхно давление, съмнението и недоверието трайно се загнездиха в сърцето и душата и . Никак не беше права, когато му каза, че Тина и Петро винаги са били до нея и никога не са я изоставяли, знаейки, че Сеит няма никаква вина затова, че не можа да изпълни обещанието си и не се ожени за нея. И сега отново, благодарение на “добродетеля “ Петро, няма да успее да направи това, което толкова много иска и подготвяше с толкова любов.
Едно нещо не мога да разбера - как може, една жена, която казва, че обича с цялото си сърце, да не усеща, когато я обичат по същия начин ?! Как може да не чувства, когато я лъжат и манипулират, за да отдалечат любимият и от нея, как може влюбената и душа да не и подсказва, че нещо не е наред, че това, което прави “благодетелят “ и, е лицемерно и цели да ги раздели, да всее смут в душата и ....?!Нима не вижда ехидната му усмивка, нима не може да прочете в очите му, колко е подъл и зъл, нима не  разбира, колко много Петро мрази Сеит?! Забрави ли, че Петро и се обясни в любов, че той беше в основата на всичките им беди по- рано ?! От къде това безгранично, сляпо доверие в него ?! Защо не се замисли и за миг, че отношението на Сеит към него не случайно е такова, че не става дума само за ревност....Не мога да разбера защо я направиха толкова сляпа и лесна за манипулиране.
Като се замисля, тя с нищо не е по- различна от Сеит - когато му е ядосана, е готова да наговори куп глупости, за които после съжалява, както и натвори сто простотии, за които да се извинява. За съжаление, последната и такава, ще и струва любовта .И именно затова, не я намирам пораснала, камо ли поумняла и осъзнала себе си . Една вътрешно силна жена, никога не би направила подобна грешка, не би унизила мъжа на сърцето си, не би го заплашвала и шантажирала . Шура си е все същото момиче, което смята, че с малко сълзи, разкаяние и няколко целувки, ще си върне любимия в сърцето . Единственото, което демонстрира с поведението си, е незряло поведение на несигурна в себе си и в мъжа до се себе , слаба жена.

Сеит също не ми хареса - не се опива дори да разбере страховете на Шура . Трябваше да намери начин да я накара да се почувства сигурна в него, да и покаже, че наистина само за нея има място в сърцето му. В това отношение никак не одобрявам поведението му, наистина очаква, че тя винаги ще е там за него, проявяваща разбиране и всеопрощаваща, както винаги . И той като нея очаква, че любовта, която изпитва, е достатъчна за да бъде всичко наред, без да си дава сметка, че Шура очаква повече от него.
Но не мога да отрека, че на финала, беше прав - Шура вече беше далеч от него, не само физически, но и емоционално . Отчуждиха се един от друг, не без помощта на Тина и Петро, но и е самите не направиха нищо, за да бъдат отново неразделни . Уж каза, че този път няма да позволи на нищо и никого да застанат помежду им, а го направи отново.

Отвратена съм за пореден път от Петро. Толкова е низък, жалък и страхлив, че ще използва без да ми мигне окото, една жена, за да постигне целта си и да се отърве от Уили . Никога не му е стискало да се изправи сам срещу някого, отново показа що за подлец и лицемер е . Аля пък и тя изобщо не усеща, че я манипулира и я използа като маша, за да извади кестените от огъня. Изобщо, това, че правят образите елементарни и глупави, не ми харесва никак !

Мюрвет....прекрасна е тази Фахрие !  Heart Eyes Само тя успя да ме разплаче на няколко пъти в този епизод. Как само гледаше майка си с тези очи...И колко е влюбена вече, горката !  Crazy Докато разказваше преживелиците си и как са избягали от България, все едно гледах дете - толкова чиста и искрена, така преживяваше отново целият ужас, че чак наистина настръхваш от напрежение и страх, докато я слушаш . Хареса ми много финала - Курт Сеит в точния момент влезе, за да чуе, че и вълците понякога се чувстват безпомощни, точно, както и той в момента.

С все по- нарастващо нетърпение, очаквам да видя реакцията на Шура и Тина, когато видят истинското лице на Петро. Как ли ще се почувстват тогава?!

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 16:38 от gospojata

# 679
Сценаристите отдалечиха умишлено един от друг Шура и Сеит за да ни покажат, че настъпилата промяна във всеки един от тях е несъвместима с промяната на другия, и по този начин ни подготвят за финала на тяхната връзка.
Кой крив, кой прав, какви са причините за разривът на връзката им в края на краищата няма значение щом, ще стигнат до раздяла, жалко Cry но факт.
Сценаристите представят Мюрвет като образ какъвто в момента Шура не е, или по-скоро беше в първия сезон но не се знае какво са ни подготвили занапред в тяхната история, която ни предстои да проследим.
Останахме си тази седмица само с един фрагман Rolling Eyes заради Байрама им.

# 680
За мен Шура и Мюрвет никак не си приличат като образи . Единственото общо помежду им, е любовта им към един и същи мъж .  Peace
Не виждам и противопоставяне на героините на този етап, може би по- нататък ще има база за сравнение, но засега не мога да го направя. Всяка една от тях има своята идентичност, просто по- добре познаваме Шура, Мюрвет все  още не ни се е разкрила. Освен, че се влюбва лесно / че той кой не би в този Сеит! Crazy/, не знаем нищо за нея. Тепърва ще я опознаваме, а дали ще ни хареса ....предстои да видим. Peace

Да, явно, заради Курбан Байряма , няма да ни зарадват с нов трей.

# 681
На мен пък ми липсва Берен Саат...

# 682
На мен пък ми липсва Берен Саат...

Заповядай !  Hug

# 683
Привет, дружки!  Hug
Да поздравя Краличката  Heart Eyes и тук, докато не е отминал рожденият и ден  Laughing
Мило,
Пожелавам ти здраве, щастие и късмет!  love001
Филипова, Вале, Нервакова, Госпожата  Heart Eyes Hug благодаря ви за страхотните постове! Моето мнение най-много се доближава до това на Нервакова, Надето и Госпожата ... ако Сеит не беше такъв,какъвто е, а именно горд, честолюбив, войник до мозъка на костите, а примерно като Петро, Шура просто нямаше да се влюби в него ... затова съм много съгласна с Госпожата, че тя си го обичаше такъв, приела си го беше такъв, докато не се намесиха сестра и и оня мазник  Sick Аз също не намирам, че е станала по-силна, станала е само по-самонадеяна и си мисли, че като му крещи и заплашва, ще постигне нещо  ooooh! ooooh! ooooh! Права е, че Сеит не споделя с нея, но след като прочете писмото му, след като видя погледът му, изпълнен с любов, защо продължава да се съмнява в чувствата му ? И защо отново трябваше да споменава измяната му, след като веднъж вече е простила ? Сеит правилно беше усетил, че тя винаги ще му го натяква във всеки един момент, именно заради това и каза да си върви на брега. И заради обещанието, което изтръгна Тина от него ... И на мен ще ми е много интересно как ще се почустват и двете, след като разберат какъв мръсник е Петро ...когото с такава жар защитават  Mr. Green Много е късопаметна Шура ... не знам защо не се замисли по каква причина Сеит толкова не понася Петро , защо е толкова "неблагодарен " ? Нямам търпение да видя как ще се развият събитията по-нататък ...

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 18:12 от queen_fenka

# 684
Здравейте, момичета, и аз да се похваля, гледах епизода и не съм разочарована от Шура. Много е мила, крехка, а се опитва изглежда силна, да постъпва правилно, да се държи на положение. Тя се чувства несигурна и затова греши. А Сеит не направи нищо, за да я накара да се чувства сигурна. Както тя каза, не се опита да завоюва отново доверието й. Държи се авторитарно. Може да е герой, но Шура вижда само че изчезва, не споделя къде ходи и какво прави. Лесно се пали, рискува живота си. За Шура остават тревогите. Тя не споделя живота му, защото Сеит не я посвещава в нищо.
След всичко преживяно е нормално Шура да се промени. Опитва се да запази достойнство, да не тича при всяка дума при Сеит, а после да остава сама в опасна ситуация.
Шура вече не е малкото момиченце, което вижда само любимия си.
Шура порасна и вижда не само любимия си, но и какво се случва наоколо - изгнание, окупация, стрелби, бедност, опасност. Вижда и каква е в очите на обществото.
Шура няма стабилен социален статус, подкопано е и доверието й в Сеит.

Не бих могла да я упреквам. Може да е наивна, може да греши, но е напълно обяснимо.

По-големи са ми изискванията към Сеит. Той е по-възрастен, има образование, има опит с жените, воювал е, преминал е през тежки изпитания. Би трябвало да е по-мъдър, по-сдържан в гнева си и по-отговорен към Шура, че и към себе си.

Мюрвет е прекрасна, красива, невинна, послушна, плашлива като сърна. Нали не вярвате, че ще  бъде такава винаги?
Като се омъжи и преживее скандали, изневери, несгоди, като бъде години наред пренебрегвана и лъгана, и тя ще се промени. Дали ще стане по-силна или по-злобна, не знам, но няма да е същата.

Айше и Емине ханъм са непоносими, но играят добре. Както и Били.

Много ми е мъчно за Гюзиде и Джелил, не мога да отгатна каква ще е тяхната съдба според СЦ.

Това са ми мислите след епизода, виждам, че сте на друго мнение, но и аз да си споделя.
Лека нощ!

Вале  Hug, абсолютно споделям този твой пост... За мен Шура се промени точно под натиска на Сеит, независимо дали той искаше или не. Именно той я постави в тази ситуация, и той има голяма вина за всичко, случващо се около тях. Колко пъти не пожела да говорят, да се изяснят, колко пъти я оставяше сама в стаята и тичаше по важни дела. Шура колко пъти повярва в любовта му и не го предаде, а той си легна с първата ...... след като само я видя с... братовчед й?! Да, нервна е, но е права  Crossing Arms Да, ще се разделят, но изобщо не споделям мисълта, че сама си го е направила  Crossing Arms Да, ще страда тя, но и Сеит ще страда, защото каквато и да е Мурка, тя НЕ Е Шура  Peace

Краличке  Hug Heart Eyes бъди жива и здрава, всичко най-хубаво ти пожелавам   bouquet

# 685
Ами не ми хареса Шура в последната серия, въпреки че съм й фенка.  Както Фенчето казва, Сеит е на последно място за нея, именно затова тя ще го загуби и то заслужено.

А на мен много ми хареса Шурка. Цял първи сезон това момиче ходеше като сянка след вездесъщия Сеит и само го гледаше с огромните си предани очи с обожание. Сляпа и глуха за всичко друго, освен Сеит, Шура беше напълно безлична. Винаги с някаква лека досада Сеит я удостояваше с дежурната целувка по челцето да е щастлива и тръгваше по неговите си супер дупер важни дела, като например взривяване на някой склад, дълбокомислен разговор с вуйчо Али и прочие, а замечтаната Шурка си четеше САМА любовни романи в леглото, чакайки "любовта на живота й" да се завърне. Не Сеит за Шура е на последно място, а Шура за Сеит. В писмата и разговорите му с близостоящите Шура е центъра, ядрото, а насаме някак си му е леко отегчителна с пламенната си любов. 8 месеца в затвора и той я удостои с дежурната братска целувка и думите "защо не си заминала"?!

Шура е даденост за Сеит, тя е безпрекословно негова, а Шура просто порасна, видя, че Сеит не е идеалният, посъбори малко от пиедестала, който му беше изградила и там видя истинският Сеит. Сеит, който пие, изневерява, честолюбив е до болка, колеблив относно перспективата да се ожени за не-туркиня, който продължава да воюва, рискувайки и себе си, и нея. Да, Шура се поеманципира малко и слава богу, че да посъбуди заспалия дълбок сън Сеит и да го накара да я забележи, щото се беше превърнала в част от интериора - гардероб, легло, шкафче, Шура, нощна лампа, прозорец и т.н. Не се еманципира в правилната посока, т.е Петро, но важно е усилието все пак. И има ли значение кой кого ще изгуби, след като и двамата са се изгубили и са изживели живота си с нелюбими хора?

Ето и този пост много харесвам  Peace Филипова  Hug

# 686
Не мисля, че Шура сама си е направила каквото и да е !  Peace Една връзка се гради от двама, двама споделят радост и неволи, двама носят отговорност за това, което им се случва или не им се случва.
В това отношение, съм съгласна, че няма никакво значение кой кого ще изгуби или кой има по- голяма вина - двамата са еднакво губещи, еднакво нещастни.

Опитвам се да вникна в мотивите за поведението на Шура и смятам, че не само Сеит има принос за постъпките и промяната, която тя така гръмко демонстрира. И определено мисля, че огромна роля имат Тина и Петро.
Доколкото си спомням, когато пристигнаха в Алуща, още на следващия ден, Сеит замина по “важни държавни дела“. Тръгна, отново без да дава никакви обяснения, но не си спомням тогава Шура да имаше нещо против или пък да се тръшкаше, че нищо не и споделя. Това и имах предвид, казвайки, че Шура го обичаше точно такъв, какъвто е и го обичаше безусловно . В това отношение, Сеит не се е променил и на йота, но Шура вече не го приема и аз мисля, че основна роля за това имат непрекъснатото намилане и наливане масло в огъня от Петро и сестра и . В Алуща ги нямаше около нея и всичко беше ок. Не оправдавам това поведение на Курт, но той е такъв и не се е променил. Шура промени отношението си към него.
Права бях, когато изтъкнах като една от основните причини той да и каже да замине, факта, че изневярата му, винаги ще бъде като клин, забит в техните отношения . Защото трябва наистина една жена да е много пораснала, за да може не само да прости измяна, но и да я забрави . Очевидно Шура не пораснала до там, няма и да го направи . И аз я разбирам, просто казвам, че не биваше да обещава неща, които не може да изпълни.  Peace

Скрит текст:
Екзистенциално

Преплетени между конците
на хиляди съдбовни възли,
ще отговорим, ако питат,
че всичко е въпрос на съвест,
че всяко нещо има мярка,
(а мярката ни е човешка),
и най-добрата ни другарка
е максимата „проба-грешка”...
Ще отговорим, ако питат,
че всяко време има свършек ,
че всичко пито-недопито
се плаща, даже недовършено,
че думата ни прави дупка,
пък ужким си тежи на мястото,
че всяка права има чупка,
но не е непременно щастие,
и всяка радост носи болка,
а всяка болка – има лек.
И винаги е ясно колко
се вписваш в името „Човек”...
Ще отговорим, ако питат.
Но всеки си мълчи издайно.
А някъде, между конците,
душите ни проплакват. Тайно.

Мира Дойчинова - irini

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 19:41 от gospojata

# 687

Дали отново ще видим Миша ?

Последна редакция: нд, 05 окт 2014, 20:23 от gospojata

# 688
Скрит текст:

Дали отново ще видим Миша ?

Скрит текст:

По-добре не, защото, ще бъде лишено от всякаква логика.
Те всички, които умряха в КСШ възкръснаха в ПО, ooooh! остава да възкресят и Миша в КСШ Stop

http://instagram.com/p/txn5bjCb1F/

Много ме е яд за тези двамцата Rolling Eyes но пък и не искам повече да ги гледам каращи се, станаха като куче, и котка.

# 689
Наде,  Hug нямах предвид да го “съживят“ , по- скоро очаквам ретроспекция някаква с неговото участие. Не мисля, че ще оставят неразкрито убийството му, както и това на Осман.  Peace

Новичка !  Peace

Общи условия

Активация на акаунт