ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 803
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Аз пък искам да си носи телефона, но никой не носи, и няма как да стане. Непрекъснато се надявам да започнат да носят.
За храна разрешавам абсолютно всичко, но по малко, да се опитва и рядко. Няма начин да кажа, че нещо е забранено и не се яде, разбира се ако е нормална, неразвалена храна. Чипс, фаст фууд, газирано и други вредни неща не купувам вкъщи, но поиска ли давам и тя престава да иска, минава бързо мерака.
За училище продължава да носи доста храна, сандвич, варено яйце, сладкиш, соленки, плодове, нарязани зеленчуци и въобще редуваме хубави храни. Пари не носят и лафка не ползват.

# 421
  • София
Аз нямам нищо интересно да напиша...влязохме сравнително бързо в ритъм...Лавка не ползват, пари не се дават, телефони се ползват ....все повече умерено. Кати няма телефон...Помагалата са им на Просвета, а такива бях купила за лятото, та сега доста бързо се справя....Домашните все повече нарастват....вече почти всеки ден имат по цяла страница по БЕЛ и по МАТ. Все още и харесва, аз допълнително не й давам в къщи, но тя сама си пише...не мисля да я спирам Laughing Относно храната, хапва доволно и плодове и зеленчуци....но и сладичко не отказва....Няма забранени неща в къщи, и двамата имат избор и засега го правят правилно...с лека помощ и  от мен понякога:))))

# 422
за телефоните-телефонът на алекс е една счупена нокиа и няма и карта
но искал да го занесе един ден
ама аз като се заинатих, въпросът е принципен -може и да не съм права  Rolling Eyes

# 423
  • София
Моят син пък има телефон и ми е добре като го чувам.  Blush
Във вторник го води баща му на училище и му е дал 2 лв. на дребно и едно момиченце му показала как да си купи топло какао, за да се стопли, че тогава беше много студено и бяха навън без якета. Вчера забравил, но днес се похвали, че пак си купил какао. Нищо друго не си е купувал досега. Моят син също не залита по "вредните" храни, но не мога да кажа, че не ги яде. Плодове обича много, но зеленчуци не. Чак се чудя как децата ви ядат чушки на солетки или моркови. Моят освен краставици май други зеленчуци не яде.  newsm78

И да попитам, вашите деца имат ли вече ученическите лични карти? На мен ми трябва за градския транспорт, но понеже класната му отсъства тази седмица и възпитателят, който я замества, отказал да ги събере. Дано другата седмица вече всичко да се нареди.

# 424
  • Sofia
Сиси, аз дадох нашата ЛК за печат, но пък учителката изчаква да събере всички.  Whistling
Та колко ли ще си чакам...  ooooh!
За зеленчуците, не мога да кажа на какво се дължи, че Гушкан яде всичко.  Thinking
Дали е наследствено, дали храненето на майката през бременността, захранването на детето (педагогически при нас, каквото и колкото иска... плодов сок не съм давала - плодовете и зеленчуците ядеше и от малка)... или всичко това и още заедно...  Thinking

А! Днес в у-ще са им дали круши, по-малки били, та изяла 5. Във вторник беше краставица.
За утре си избра да и' сложа грозде.

# 425
  • ГОре на черешата...

И да попитам, вашите деца имат ли вече ученическите лични карти?

Да  Peace!

Андриан днес се е прибрал сам от училище, чакаше ме с нетърпение, че умрял от глад Whistling.
Много съм доволна, че както батко си, се оправя сам. Написа си домашните и сега гледа филмче.
Вчера получил първата си обида от съученик - "очилатко", но не се впечатил/научен е да не обръща внимание на подобни подмятания/ и бързо отвърнал "Знаеш ли като извикам батко - ще те смачка!"/боже, той батко му на мравката път сторва, но пък онова дете откъде да знае  hahaha

# 426
  • В офиса
За зеленчуците, от детето най-вече зависи. Моето едното само плодове и зеленчуци нагъва, ни месо, ни хляб; на другото му дай само пържоли, а на третото тесто, тесто, тесто.
Ние лични карти нямаме. Карта за ГТ можеше и с акт за раждане, нали? Има ли опашки, къде става най-бързо? По веднъж на срок се вади, нали?

# 427
  • Sofia
Карта за ГТ ... По веднъж на срок се вади, нали?
Картите за ГТ са за месец, три,... http://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokumenti/46/tarifa

# 428
За зеленчуците, от детето най-вече зависи. Моето едното само плодове и зеленчуци нагъва, ни месо, ни хляб; на другото му дай само пържоли, а на третото тесто, тесто, тесто.
Ние лични карти нямаме. Карта за ГТ можеше и с акт за раждане, нали? Има ли опашки, къде става най-бързо? По веднъж на срок се вади, нали?

Всеки месец е картата, но май може и на три месеца. Картата се вади еднократно и после само се зарежда.

# 429
  • София
На мен ми казах акта за раждане + ученическа лична карта за семейния пакет, на който още му се чудя.  newsm78

# 430
  • Sofia
И двете пък за какво... само за пакета може би, да видят че е твое детето.  Thinking
Иначе на ЛК си има ЕГН и би тябвало да стига за самостоятелна ученическа карта.

# 431
  • В офиса
Всеки месец е картата, но май може и на три месеца. Картата се вади еднократно и после само се зарежда.

Благодаря ви много за отговорите.
Сори за тъпия въпрос, за пръв път ще вадя. Зареждането пак ли става на пунктовете, където се вади, или може по някакъв по-съвременен начин - смс, интернет...
И не разбрах каква е разликата между "ученици" и "ученици по член намсикойси".

# 432
  • София
Здравейте  Hug
Набързичко ще изкоментирам, че отивам да прибирам ученика.

За храната - не го мисля. Яде в училището, по неговите думи било много вкусно и си изяждал всичко. Пари няма смисъл да му давам, но пък се падаме в другата крайност - няма къде да го науча как се ползват. За него парите са някакво имагинерно понятие; ако ти потрябват, банкоматът ще ти ги даде  Crazy Опитвам се малко по малко да му разяснявам, когато пазаруваме заедно, но той е над тези неща и много, много не се вълнува.
Към вредните храни не проявява почти никакъв интерес - чипсове, снаксове, бонбони. Опитвал е, разбира се, но сам си казва, че не ги иска. Във фаст-фууд ресторант не е стъпвал; знае, че там храната е "лоша". Обича дъвки и тик-так, но рядко се сеща.

В класа има едно дете, което явно ще се окаже проблемно. Всеки ден Тони казва, че госпожата наказва въпросното дете, защото се държало "нагло" и "невъзпитано". Вчера било говорело лоши неща "за теб, мамо!". Попитах го той какво е отговорил, цитирам го "Ако повториш още веднъж това, което каза, ще те прасна по носа!"  Crazy Не го е направил, разбира се; знае, че тези неща са лоши. Класната е реагирала светкавично и е отстранила немирника от часа.
Голяма ще да е лошотията на това дете, че да предизвика подобна ответна реакция у Тони, който всячески избягва каквито и да е прояви на агресия/насилие/конфликти  Thinking
Интересно ми е дали на следващата РС това няма да се окаже точка номер едно за обсъждане.

# 433
Аз вече писах , че извадих карта за ГТ още на 08.09.2014 само с акт за раждане. Аз също съм със семеен пакет-двете деца и аз за 70 лв. Повече се притеснявам, че картите не са готови,  защото не са дали всички, а на 7.10 задължително трябва да се носи, ама както се мотаят нашият клас ще трябва да ги пришпорвам.

# 434

Благодаря ви много за отговорите.
Сори за тъпия въпрос, за пръв път ще вадя. Зареждането пак ли става на пунктовете, където се вади, или може по някакъв по-съвременен начин - смс, интернет...
И не разбрах каква е разликата между "ученици" и "ученици по член намсикойси".

Приятелка всеки месец презарежда на детето и искат и ученическа карта. За пакета не знам. Когато си вадих мин. година карта ми искаха лична карта. Понеже децата нямат лична карта ,предполагам за това искат акт за раждане. След това не се носи, а само се презарежда с ученическата карта.

Аз пък да попитам, понеже от първи октомври ще имам студентска книжка ,ще ползвам намаление и картата ще ми е 23 лв / за цялата градска мрежа/.Обаче ще вадя и на детето, в този случай детето ще ползва ли намаление? Понеже ще ги вадя заедно ,като пакет? newsm78 Или май много искам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт