ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 723
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
# 646

Стикита имало в Комсед, но били друга серия. Само за инфо  Twisted Evil

Последна редакция: вт, 30 сеп 2014, 13:16 от Пролетен дъждец

# 647
  • София
Благодаря за инфото   bouquet.
На РС класната ни даде календар с почивните дни и ваканциите през учебната година - за всички ми беше ясно, само за 20.05 си блъсках главата защо почиват, но сега ми се изясни.
Аз пък си мислех, че заради Народните будители ще почиват на 31.10.2014 г.  Embarassed

# 648
При нас нищо не са казвали за екскурзия, явно няма да ги водят на подобни.

Хубав е линка с ваканциите, полезно инфо.
На мен хич не ми харесва БГ тертипа на ваканции, 4 общо за цялата година и това е. Особено за децата до 4ти клас не виждам какво пречи да правят на всеки 3-4седмици по 2-3дни почивка. Децата се преуморяват от сега като започнат и чак след 3м. и половина е първата зимна ваканция. Но....все пак сме в БГ, никой не мисли за децата.

# 649
Особено за децата до 4ти клас не виждам какво пречи да правят на всеки 3-4седмици по 2-3дни почивка. Децата се преуморяват от сега като започнат и чак след 3м. и половина е първата зимна ваканция. Но....все пак сме в БГ, никой не мисли за децата.

Пречи това, че имаме най-дългата лятна ваканция в Европа - 3 месеца и половина.
В Германия например, ваканцията е месец и половина през лятото, в други държави също е по толкова.
Но те сигурно имат повечко ваканции през годината.

# 650
Жасмин, то като цяло много неща пречат....излишна е подобна дълга ваканция, а през учебната година да ги тормозят по близо 4месеца само с учене. И това деца, които голяма част от тях за първи път влизат в училище и свикват с начина и темпото на работа.
Няма полза обаче от дискусии, просто на моменти се дразня от простотията...

# 651
Сега като видях датите за т.нар. есенна ваканция се изумих  Shocked Ваканция от три дни, два от които са почивните дни. За мен това не е нормална ваканция, да ги бяха сложили през седмицата.
Цялата ни държава е сбъркана.
При нас ще се почива на 6.октомври. Тези цени за екскурзии в София са доста. Позната е учителка, миналата година искаше да организира екскурзия на децата, различните фирми дават супер различни цени.

# 652
Една хубава статия по въпроса: http://www.segabg.com/article.php?issueid=439&sectionid=2&id=00020

А дългата лятна ваканция е сигурно най-вече заради климатичните условия, много е горещо през лятото за училище.

Напред питахте за помагалата, ето нашите по математика:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/ … ac23728bbcc419c22
Пропуснала съм да снимам едно - и ето това имаме: http://www.ciela.com/media/catalog/product/cache/3/image/9df78ea … ika_za_1klas.jpeg

# 653
аз да попитам има ли учебна тетрадка по роден край
ние имаме само учебник, но колежката ми твърди , че има и тетрадка  newsm78

# 654
Ние нямаме учебна тетрадка.

# 655
Детето на моя приятелка е във Френския лицей. Те учат изцяло по френската образователна система. Имат три срока с по две седмици ваканция помежду. Сряда учат само до обяд, а през останалото време до 15ч. За децата това е по-щадящо, но в българските условия с работещи родители е трудно постижимо.

# 656
Мисля, че ние имаме, имам някакъв спомен, че подвързвах такава.

# 657
  • София-Младост
Ние нямаме учебна тетрадка.
По принцип има, но и при нас е само учебник.

Жасмин завиждам за помагалата...явно при вас се учи сериозно математиката...  bouquet

# 658
  • София
Ние имаме  Naughty.

# 659
Жасмин завиждам за помагалата...явно при вас се учи сериозно математиката...  bouquet

Ами моят син тръгна на забавна математика, когато беше 5 годишен - беше му любимо занимание поне година; после се отказахме, че тръгна на спортове и пеене, сега пак го записах.
Но не е нещо извънредно, просто аз прекалявам с пазаруването на книги, не че детето е някакъв математически гений.  

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 14:33 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт