ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 722
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София-Младост
При нас също има занимания по "забавна математика", 96лв. за цялата година, веднъж седмично, петък. Не знам на какъв принцип това училище е избрало допълнителните занимания, но определено никой не е поставил изисквания поне две три неща да не са в един и същи ден. И в петък в 17-18ч. на първолаци да им се предава математика, колкото и да е забавна... Как никой не ги мисли тези неща...чак се дразня.

# 661
аз да попитам има ли учебна тетрадка по роден край
ние имаме само учебник, но колежката ми твърди , че има и тетрадка  newsm78
Имаме. Peace

# 662
По Роден край и ние имаме учебна тетрадка.

# 663
  • София

"Тези проблеми трябва да се обсъдят, но за целта е нужен много сериозен анализ, защото традициите са дългогодишни и няма достатъчно проучвания как влияе на учениците организацията на учебното време, коментираха от МОН"...

Това е пълна глупост - всяко семейство, в което има ученици, може да направи анализ за 5 минути  Tired

# 664
И в комплекта на дъщеря ми има учебна тетрадка за "Роден край" - странно ми е това,че някъде няма.

Всъщност май не бива да се учудвам - все още нямат учебниците по английски - само тетрадките при това не са им ги раздали, учебниците още се "правели" /това обяснява малката/. Thinking

# 665
При нас също има занимания по "забавна математика", 96лв. за цялата година, веднъж седмично, петък.  

Аз го водех всяка събота тук: https://www.facebook.com/CenterFunMathematics

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 16:47 от Анонимен

# 666
  • Sofia
За тетрадка по РК, може би не всички издателства имат.  Нашите на Просвета имат.
Аз като разглеждах вчера сборници за 1ви клас в стор бг. имаше тетрадка по РК с добра оценка на различно от нашето издателство и на твое място, The Invisible, бих си я взела, ако нямаме в у-ще.

Жас, някои от вашите си набелязах и аз, само ме възпира това, че няма да ги използваме всички, иначе ми се иска... нали съм 'болна' на тема книжки (и образователни разбира се).   Crazy
Добре, че финасите са ми спирачка и купувам приоритетните, иначе...  ooooh!

Темата с вканциите е поредната брънка...  Sad
Не е толкова горещо, та да не е по-къса лятната ваканция за сметка на повечко през учебната година.  Поне целия юни и от началото на септември може да се учи у нас... особенно с тенденцията да се размиват сезоните...
Но нали Образоването не вълнува никого...

# 667
за тетрадката за роден край-може би има значение на кое издателство е
знам ли и аз
виждам че в учебника има неща за оцветяване-дали пък не е 2в 1
мен също ми се иска сина ми да го запиша на допълнителни занимания по математика- в училището ни обаче няма
в пловдив къде мога да го запиша

# 668
Ами той юни си е учебен за по-големите ученици (8-11 клас са до 30 юни).
Виж септември наистина могат да започват по-рано, примерно на 5, вместо на 15-ти и тези 10 дни да се дадат като ваканция в края на орктомври, но...

Скрит текст:
Morena, знам за книгите, нали и аз страдам в темите за детските книги.  Laughing
Особено дойде ли Светлето да пусне някой линк, веднага олеквам с емнайсе лв.

# 669
  • Sofia
Ами той юни си е учебен за по-големите ученици (8-11 клас са до 30 юни).
Виж септември наистина могат да започват по-рано, примерно на 5, вместо на 15-ти и тези 10 дни да се дадат като ваканция в края на орктомври, но...
Тъй де, ама до 8 клас колко мегдан има...  Simple Smile

Край на втория учебен срок на учебната 2014/2015 година:

21.05.2015 г. – I клас
29.05.2015 г. – II-IV клас
15.06.2015 г. – V-VIII клас
30.06.2015 г. – VIII-XI клас  - тук дори 1-15 септември ако се добавят към уебната година и вканции през нея е нещо.

Ама каквото и да си говорим.... глас в пустиня...

# 670
  • sf
Уф, ама ден имах  Tired Един паяк похити колата, та олекнах с 62 кинта за откупа й, сърцето ме заболя. Мислех да ходя до Лидл за ботуши, ама днес ми се отщя да харча пари.
Първокласникът сега цъка на компа и след малко започва с домашните. Госпожата забравя,че не е на занималня и в петък не му върнала тетрадките по математика, та днес двойно домашно ще пише  hahaha
Намести се програмата му, та във вторник и четвъртък ще остава на занималня и ще го взимам в 17ч след футбола. Понеделник и сряда ще го водя на плуване. Това ще му е тази година. Аа и логопеда , ама той си е в училище.
По Роден край има учебна тетрадка.
Нямам търпение да дадат учебниците по немски и да ги разгледам.

# 671
  • София
Имаме тетрадка по Роден край.

Според мен за нашите условия ваканциите, такива каквито са на запад ще са много трудни за двама работещи родители. Вкл. и ако някой ден децата са до обяд. Вкл. и за 3-дневни ваканции през седмицата. Нали осъзнавате, че в нашата родна действителност, където се налага и двамаат родители да работят поне на една работа с 20 дни годишен платен отпуск, това изглежда малко нереалистично.

Не че не е трудно да гледаш децата 3,5 месеца лятото.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 16:33 от catty m

# 672
  • Sofia
Кати, да, за работещите (и двамата) родители и двата варианта са трудни.
Но за децата е по-добър вариантът с повече почивки през учебната година. Simple Smile

# 673
  • София
[Край на втория учебен срок на учебната 2014/2015 година:

30.06.2015 г. – VIII-XI клас  - тук дори 1-15 септември ако се добавят към уебната година и вканции през нея е нещо.

Само да припомня, че до 30.06. се учи от времето, когато имаше бригади и поне две учебни седмици се приспадаха.

С други думи много неща не са променени, съобразно с действителността.

Аз също считам, че за всяко дори и незначително нещо трябва да се говори и да се пише в Министерството или където там трябва.

Както ви казах по- рано писах за ученическите карти за първи клас да могат дасе издават по- рано, за да може навреме да се вземат карти за градски транспорт и т.н. Има и други документи от училище, които е добре да се дават на родителите, за да послужат пред социални и т.н.
Отговорът беше по всички други въпроси, но не и за този. А някой от вас още нямат ученически карти, което за мен е безобразие.

# 674
  • София
Госпожата забравя,че не е на занималня и в петък не му върнала тетрадките по математика, та днес двойно домашно ще пише  hahaha

И при нас това стана ежедневие, тя госпожата не може всичко да помни. Laughing Нищо де, така от рано ще се научат, защо на вълкът му е здрав врата.

Тетрадка по роден край нямат, оцветяват разни неща в убедника. Не помня издатеството.

Общи условия

Активация на акаунт