ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 719
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Според мен и да има пиша, все тая...  Понеже не им дреме.
И друго според мен, ама пак все тая, 'щото кой ли би обърнал внимание... в МОН трябва да има родителско настоятелство, защото в днешно време само ние мислим за децата си...

# 676
  • София
Учебните помагала са ни - по математика:
СИП Математика

По БЕЛ - "На Букварчето другарче" и На Читанката другарче" (още не знам как изглежда)  на издателство Булвест".

Както и на изд "Даниела Убенова" "Браво" 1 и 2 част -

Упражнителна тетрадка по Писане пак на Даниела Убенова

По Роден край нямат учебна тетрадка (На "Просвета").

На мен най - голямата мъка с тези ваканции ми е, че няма кога да отидем на ски. Зимната ваканция е  4 дни и то началото на февруари Sad

# 677
  • София
Според мен и да има пиша, все тая...  Понеже не им дреме.
Аз мисля, че е по- скоро въпрос на компетентност.
А гледайки, разни материали по телевизията, с участие на експерти, директори и т.н. от въпросната институция си затвърждавам мнението, че освен некомпетентни са и твърдоглави, кой пък си ти господин родител, да ми кажеш на мен, как да организирам (дезорганизирам) дейността си.
И че файда няма на този етап е вярно, но няма да ги оставя, най- малкото ще трябва да ми пишат отговори. А знам ли, може и да се появят експерти, които да мислят и да искат да работят.

# 678
  • София
Жасмин можеш ли да споделиш каква е таксата за "Забавната математика"?
Гледах гледах и в сайта и в страницата им във Фейсбук, не виждам да пише. Благодаря ти   bouquet.

# 679
За 1 клас мисля, че е 15 лв. на занимание, но имаше и карти, тогава излизаше по-евтино.

# 680
За 1 клас мисля, че е 15 лв. на занимание, но имаше и карти, тогава излизаше по-евтино.
Да 15 лв. е на 70 мин. урок, а за целия първи срок е 180 лв. Пише си всичко на сайта. Hug
http://zabavnamatematika.com/ProgramFirstTerm2014.pdf

# 681
  • София
Кати, да, за работещите (и двамата) родители и двата варианта са трудни.
Но за децата е по-добър вариантът с повече почивки през учебната година. Simple Smile

Тъй де, аз не го отричам, но е параграф 22.
Обазователната система не е реформирана, също като здравната, стара и закостеняла. МОН идея нямат от къде да я подхванат (да не говорим, че МОН е изпълнителя на идеолигията на някой висш държавник, т.е. трябва да имаме държавници с воля за промяна, вкл. здравната такава). Аз вярвам в неправителствените родителски организации, че ако се включат в обсъждането на едни такива реформи ще има само ползи. Но... за 25 г. нищо съществено, няма воля, няма желание. А и едни такива реформи могат да бъдат постигнати само при адекватно икономическо развитие.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 17:06 от catty m

# 682
  • Sofia
Тъй де, аз не го отричам, но е параграф 22.
Обазователната система не е реформирана, също като здравната, стараи закостеняла. МОН идея нямам от къде да я подхванат (да не говорим, че МОН е изпълнителя на идеолигията на някой виш държавник, т.е. трябва да имаме вържавници с воля за промяна, вкл. здравнвата такава). Аз вярвам в неправителствените родителски организации, че ако се включат в обсъждането на едни такива реформи ще има само ползи. Но... за 25 г. нищо съществено, няма воля, няма желание. А и едни такива реформи могат да бъдат постигнати само при адекватно икономическо развитие.
Абсолютно моето мнение.

# 683
  • София
Да 15 лв. е на 70 мин. урок, а за целия първи срок е 180 лв. Пише си всичко на сайта. Hug
http://zabavnamatematika.com/ProgramFirstTerm2014.pdf
Благодаря много. Това така и не успях да го открия.

# 684
  • София
Момичета, извинявам се за многото грешки, които допускам при писане, но често пиша през малката, която ми виси буквално на главата или през ръцете  Crazy

# 685
Ние имаме по Роден край и учебник, и тетрадка, но са на друго издателство - Анибус -
http://media.snimka.bg/s1/3906/034055445.jpg?r=0
За ваканциите, за мен проблем е лятната, това са почти 4 месеца. Тази година взимахме отпуски поотделно и пак се наложи да ходи на лятно училище. За съжаление от тази година проект "Успех" няма да уплътни началото на юни, както предни години, а ще е в съботите, което е голяма глупост. Можеха поне до 15 юни да имат занимания по половин ден.
При нас днес са правили снимки на децата, обща на класа и на всеки поотделно с букварче.
Иначе девойката сополите ги пребори за два дни, още в неделя си беше ок, ама доста чай, инхалации, Стеримар и хомеопатия. От днес си е на училище.

# 686
  • София
А моя син от днес ще си е вкъщи и то до края на седмицата. Не мога да го пусна бухащ, да ми се разболее повече, че да зарази и другите деца.  Tired

Понеже и аз съм в системата на образованието и виждам всичките ѝ недостатъци, жалкото е, че все по-зле става. Образованието никога не е било приоритет на никое правителство, не знам дали това някога ще се промени. Крачката към промяната трябва да се направи от родителите, няма кой друг!!!  ooooh!

# 687
  • Sofia
Понеже и аз съм в системата на образованието и виждам всичките ѝ недостатъци, жалкото е, че все по-зле става. Образованието никога не е било приоритет на никое правителство, не знам дали това някога ще се промени. Крачката към промяната трябва да се направи от родителите, няма кой друг!!!  ooooh!
  202uu  Споделям.

Мире, браво на вас, радвам се, че е добре девойката!  Grinning

Чух се днес със класната и по МАТ са си още на двойката (кога ли ще ги спешат  Wink) по БЕЛ има да пише 2 страници с елементи - О и ченгелче - голямо и малко, в тетрадката към помагалото. Гушкан отсъства в петък и днес.
Казах и' на госпожата, че се упражнява детето в къщи и тя ми казва: "Да съм я щадяла"  Crazy  Подробно се поинтересува как е и предаде поздрави, пожелания и целувки за щерката.

Аз поръчах още един сборник, да си допълня (допълних и с един пъзел за себе си и нямам търпение  smile3508 ) поръчката.  Sunglasses
Ей това:

клик, ако ви се ще  Laughing

И пъзела:  Grinning

Скрит текст:
2000ч.

# 688
  • София
Момичета,детенцето на моя приятелка има нужда от логопед.Имам спомен,че някоя от Вас препоръчваше такъв за района на Иван Вазов в София.Надявам се,тя да прочете поста ми и да ми пише.

# 689
Имаме учебна тетрадка по РК- на Булвест сме.
Вече побяснавам с този лична карта-абе няма ли срок ,в който директора да ги иска за подпис? Ми то родителите на които не им трябва може за Нова година да я дадат. Аз не мога да ги чакам, а само моята отделно не ставало да се носи за подпис. Ей, как ме нервират!
А относно ваканциите-и аз и ММ сме с големи отпуски и пак ако не е майка ми , да е жива и здрава не знам как ще се справяме. По-рано нямаше ли ваканция само за първокласниците-или това е  тази есенна и май вече е за всички?

Общи условия

Активация на акаунт