ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 559
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • у дома

Скрит текст:
Morena, знам за книгите, нали и аз страдам в темите за детските книги.  Laughing
Особено дойде ли Светлето да пусне някой линк, веднага олеквам с емнайсе лв.

Joy Joy Joy -аз работя вече от тъмно до тъмно,но ако страдаш да пусна линкове,че имаме доста нови,но не съм писала  Embarassed
Иначе препоръчвам  сборниците на Неда Петрова-2 част е само текстови задачи и е хубав,първата също е хубава,но са си сметки...

Обаче съм си го поръчвала само от тук
http://www.hironbooks.com/prod.php?id=91&c=729&sc=842
http://www.hironbooks.com/prod.php?id=92&c=729&sc=842
И да ти подшушна,че от поредицата Разгледай отвътре има нова -       http://www.fiut.bg/book/Prochuti-sgradi  ,не съм писала в темата за книжките,защото се ослушвам и не съм я поръчала,но съм я фиксирала и  ще се поръчва...Аз съм абонирана за каталога на Фют и те ми пращат известия за новите си книги на имейла,та няма пропускане...

Малкият ми син е 2 клас-по околен свят работят с това помагало - на мен ми харесва,видях,че има подобно и за 1 клас по роден край http://www.book.store.bg/p122456/vylshebnoto-kliuche-uprazhnenia … ia-georgieva.html - има и примерни странички.

И чакайте да ви пусна и линк към една Читателска щафета за дечицата,които вече четат http://detskiknigi.com/chitatelska-shtafeta-4-lovtsi-na-priklyucheniya/

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 23:11 от svetlaem

# 691
Ето, за това говоря!  Laughing

Няма начин да не я поръчам сега, имаме цялата поредица. Мерси много!  Hug

# 692
Аз не съм фен на ученето до края на юни, но първи септември звучи чудесно за първи учебен ден.
Мерси на всички за идеите за сборници. Смятам знаете, че Нико няма да ви симпатизира заради нещата на които светвате майка му.
Вчера си загубил шишето за вода. Хубавото новичко шише! Разтревожи се милия и днес когато едно дете му го дало, че го е намерило, Нико и дал 10 ст за благодарност. Money

# 693
ние добре че имаме две баби пенсионерки, иначе не знам как щяхме да се оправяме
днес са правили входни тестове за първи клас-изкарал е максималния брой точки
а защо лятото няма да има лятна занималня по успех-разбрах че миналата година са имали
тази година пак имаме доста кръжоци по успех

# 694
На първи имаме РС, сигурно ще ни сюрпризират с някоя екскурзия.

# 695
  • на Мелмак
Сборниците по математика / тези от линковете / ни ги искат от първият учебен ден , за другите - ще олекнем с емнайсет лв  Joy

Моята госпожица вчера не си е купила нищо от лавката - госпожата не й е позволила  Grinning.
Доволна е от училище , много се радва , когато я "изберат" да отговори на въпрос  Grinning
Днес за първи път ще е на тренировка и много се вълнува .
А относно екскурзиите - още от детската съм я пускала - ходила е винаги . Днес и малчо е екскурзия .
Имам разбира се своите притеснения , не ги пускам обаче сами / с учител , де / на ски и/или на море .

Хубав ден на всички деца  Hug

# 696
При нас екскурзиите са задължително с придружител, та и аз намазвам  Laughing
Нямам търпение да организират някоя!

# 697
Здравейте!
Ние от ранния следобед вчера позакърпихме положението. За всеки случай, обаче, днес го оставих в къщи.
Едната упражнителна тетрадка по БЕЛ, където обикновено му е домашното, е останала в госпожата - взела я е, да му провери предното домашно. Днес баща му ще мине да я вземе и ще трябва да пише две домашни заедно.  Rolling Eyes
Вчера едва наваксахме с материала - много е трудно едновременно да се прави и това, което са взели в час и домашното. Аз уж се стремя да обясня както го разбирам, ама знам ли госпожата как им обяснява.  Thinking Особено задачите. Примерно 1=2-_ - аз обяснявам така: За да се получи 1, колко трябва да извадим от 2? Дали е правилно?  newsm78
И Матей има тетрадка по Роден край - на издателство Просвета.

# 698
ние добре че имаме две баби пенсионерки, иначе не знам как щяхме да се оправяме
днес са правили входни тестове за първи клас

Извинявай, че се смея, но това го прочетох като едно израчение  Joy Joy
Горките баби, учат с внуците, какво да се прави!

Моят син тази сутрин пак беше "носят ме мамо, влчат ме", не може да отлепи от леглото 20 минути. Събуждам ги моите 45 минути преди тръгване; след 15 мин каката вече си е сложила лещите, облякла се е и закусва, докато той се мотае чорлав по пижама да си търси чорапи (аз не го обличам, уча го сам да се оправя)... Накрая на бегом за буса, че сестра му тръгна и каза, че няма да го чака.
Днес ще имат тест по английски, вчера се беше притеснил.
И направил айпада на сол - нещо се ядосал, че не може да мине някакво ниво и бам на земята; после го скрил под възглавниците на дивана, за да не го видя  Joy

# 699
  • София
Жасмин  Shocked Shocked  #Crazy видял му е сметката на таблета.

# 700
  • София
Чета ви, ама нямам нищо интересно за писане...ПОмагалата, които показвате са много полезни...част от тях съм купила, но не всичките...Интересно ми е кога успявате да ги ползвате всичките /аз евентуално съм оставилила някои за ваканциите/ Другите са в у-ще и по тях имат домашни, което означава, че ги носи в къщи и пише....Но мисля, това на този епат, че е достатъчно. Имаме няколко, които самата тя проявява желание и си пише, не я карам. Но ако детете е целодневно на у-ще кога ги ползвате?
Сутрин свикна да си става, тегаво й е обаче...Будя я поне около 45 минути преди тръгването /понякога сама се буди/, тоалет, закуска и обличане...Отдавна не я обличам, нито нея, нито брат й. Вечер се приготвят дрехите и сутрин всеки сам..
Засега екскурзия в у-ще не планирана, но в петък ще имат разходка до парка и вчера попълвахме информирано съгласие....
Не знам как е при вашите класове, но в нашия май дисциплината не е много добра...Има деца, които вече хитреят и си криели тетрадките, по някакви джобове на раниците за да не пишели...Учителката казала, че повече няма да рови по раниците...Все си мислих, че децата много са нахтирели, ама третата седмица в първи клас да се правят такива неща...не знам....Почти всеки ден има наказано дете за лошо дисциплина..Леко съм отчаяна,...Имало дете дето си играело на игрички по телефона по време на час...е учителката му го е взела....ама  Thinking....Друго пък крещяло на учителката и говорело на "бе" и "ти" Още в Дг говореха на г-жите на вие....Надявам се поне първия месец да е така и после да влязат в крачка....амааа не знам...

# 701
 Joy бяха готови бабите да учат, но за доброто на всички изпратих алекс на занималня  Joy

# 702
  • на Мелмак
Joy бяха готови бабите да учат, но за доброто на всички изпратих алекс на занималня  Joy
Joy

# 703

Ох,много са сладки всички истории,на нашите първолачета! Да са ни живи и здрави!  Hug
Моренка,Гушкан на бойното поле ли е от днес?  
Ние сме с  умерени домашни,няма напрежение !Учителката е създала много спокойна и ведра атмосфера!

# 704

Ех, отнели сте им удоволствието на жените!  Laughing

Нашата баба се беше втурнала в неделя да учи малкия как се пишат правилно ченгели, едвам го отървах!  Laughing Малко са му 9 часа всеки ден в училище, та и почивните дни!

Общи условия

Активация на акаунт