ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 899
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ох, приключи тази седмица.

Днес се прибра с дъвка на блузата, не разбрал как е станало. От моето детство помня, че се чистеше с лакочистител. Днешните обаче са "витамини" и какво ли не, но пробвах и стана, ако на някой му се наложи да знае.

Иначе и днес доволен и днес без домашни. Погледнах му теткрадката, днес ми харесаха ченгелчетата, явно и на учителката, има усмихната шестица.

Днес са рисували, какво виждам през прозореца. (Някой също се похвали, явно е същия учебник) Нашия нарисувал завод за ток.  Joy

Сетил се да даде заявлението за баскетбола, не се е сетил да си остави учебниците, за които говорехме. Като не помни ще си ги носи.

На екскурзия и аз не съм го пускала, защото му ставаше лошо при пътуване (мамо, не се казва, че повръщам не е въпитано). Мисля, че вече е израснал проблема и ако има нещо ще го пускам. Децата имат нужда да свикват на самостоятелност, да трупат самочувствие, че се справят с разните му там проблемчета и т.н.

След училище пожела да се разходим, да пием фреш на Витошка  Laughing и да знаеш мамо много ми харесва в центъра на София, някак ми е у дома. Laughing

Приятен уикенд на всички и не прекалявайте с домашните.

# 121
  • София
Леле, нова тема и цели 9 страници!  Crazy
Момичета, вие май не сте изтощени колкото мен, щом имате сили да четете и пишете по форуми.  Wink

Първата учебна седмица е зад гърба ни. Моят синковец продължава да не познава съучениците си, общува с две-три деца и това е, въпреки, че им направих баджове, уж да им е по-лесно, но май всичко е в ръцете на учителката. Вероятно не работи в насока да сплоти колектива/класа, а си гони ДОИ-та.  Tired Другата седмица щяла да отсъства три дни, щяла да е в чужбина, не знам дали е служебно или не, както и не съм сигурна дали учителят от занималнята ще я замества.  Thinking
Вчера се прибра без кутията си за сандвичи, днес я потърсил, но не я намерил. Беше решил, че едната му папка, в която му стои и музиката, също е изчезнала, но днес я открил в друго шкафче.  Mr. Green Ще влезе в ритъм, няма накъде.

Жасмин, прегръдки на юнака.  Hug

# 122
  • София
И ние се прибрахме. След 11ч, когато приключиха, половината клас се изсипа в Докторската градина и вилняха доста. Едва си тръгнахме. Обядвахме и отидохме до Борисовата градина. Аз искам само да спя, но и колело ще се кара  Tired
На екскурзия сега - по-скоро не бих пуснала. Като поопозная учителката, ще мисля.

Тъкмо да подскоча за лекарствата в клас и видях, че сте уточнили. Май изброеното е достатъчно. Лекарства само лекар дава. Даже сестрата не може.
Джиджа, не съм ходила още при нашата относно спешната помощ.
А как само 15мин. ви отпускат за обяд? И никой не е изразил несъгласие?

Ronique, аз бих говорила с учителката по английски относно наказанието, особено всички на общо основание. Сега е моментът децата да заобичат училището, а не някой да ги отблъсне и стресира. Иначе да, за глезотии, агресия, пречене на другите, след 1-2 забележки е желателно да има наказание.

Узи, статията ме потресе. Логиката на човек без деца... нямам думи.
Аз някак съм се научила да боравя с всичко изброено, без да ми го навират от 2-годишна  ooooh!
На тая възраст трябва да се обяснява само и единствено как да се пазят.
Дете от квартала е обезобразено след неправилно боравене с огън от бащата. То било до него  Sad
За бебетата и ножа - това е въпрос на начин на живот. Когато от люлката всеки момент наблюдаваш действието, вероятно е различно. Ама да си клъцне пръста, 'щото да се научи?!
Хвърлен камък от дете беше разкъсал пръста на брат ми. Детето явно не е било научено да пази другите, а са му давали да мята камъни  Crazy
А карането на кола от деца води до тайно вземане на колата преди придобита книжка в почти всички случаи. И до излишна увереност.
Това е субективно мнение, разбира се. Но според мен е важно родителят да учи детето си едновременно и да се пази (примерно от размахващи остри моливи), и да пази околните. Не знам как бих се чувствала, ако моето дете нарани друго.
А моливите - опасни са си. Задължително е всеки да е наясно с предназначението им. Като дете бях настъпила молив. Гадничко си е - стърчеше ми от меката част под кокалчето  #Crazy
Та, статиите са едно, ама сакатлък веднъж става. Моля за прием в клуба на изперкалите майки  Laughing

# 123
Оцеляхме след първата седмица Simple Smile
Морена, Simantro, благодаря за отговорите. Днес учителката по английски е била "много мила", така че ще задържа малко с разговорите. Но ако се повтори грубото отношение, няма да се замисля. Съгласна съм, че трябва да има дисциплина, но не това е начинът според мен.
За тези, които ходят на занималня - към колко часа ги взимате? При нас казаха, че не може преди 16.00 часа. Днес взех дъщеря ми в 15.40 и бяха останали само 4-5 деца, а тя беше кръвно обидена, че я взимам последна   newsm78 newsm78 

# 124
  • Sofia
Ей ни домашното:          

А това са две от помагалата ни

Подробно не съм ги разгледала още, но поне са вестникарска хартия и по този повод по-леки от учебниците.  Wink

И като съм започнала... да ви покажа какви... сборници/помагала имам купени и ви ги препоръчвам, ако можете да си ги намерите.

клик

автори Бонка Василева и Евелина Динева.

Сборниците на Динева купувах още за големите си деца.
За Бонка Василва научих преди време и имам и тези нейни ценни книжки (те за за 3-4-5клас):

клик

Ох... пускам, че ако се затрие това...  newsm61

Рони,  Hug

# 125
  • София
.. да ви покажа какви... сборници/помагала

Ха, това помагало по математика си го спомням, като че ли съм го решавала. Макар че 90-а година, когато е издадено, съм била къде 15-тина годишна Simple Smile
Ейй, тез пиленца от асамблеята... така завиждах на всички, които ходеха по разни кръжоци и ги канеха да участват.

От домашните, които си показала, нищо не разбрах. Дано нашите са различни  Rolling Eyes

Симантро, права си. Статията е крайна, но това ми е целта да я чета - като ме връхлети лудостта, да ме върне някъде по средата  Laughing
Общо взето си мисля, че твърде много им треперим на децата, което ако не се владеем, само може да им навреди. Но времето е такова - имаме твърде много информация и по-често тя е лоша, така че вероятно донякъде е оправдано.

# 126
При нас занималнята след обяд е също с часове. Могат да си играят само в междучасията. Не е позволено да го вземам по-рано от 16.30ч. Сутрин започват в 7.40ч. Не ги извеждат навън, освен след 16.15ч.
Не мисля, че този режим би се отразил положително на едно 7-годишно дете.
В занималнята са по 27-30деца.
Родители не пускат в коридора, а само във фоайето.
Не мога да видя лично учителката от занималянат. Звъня й по телефона, за да пусне детето.
Нещо не ми харесва режимът никак.

# 127
Нашата програма си е сериозна - всеки ден по 2 часа английски, 2 часа математика и 2 часа БЕЛ
Имат и музика, тенис, физическо, танци, театър, рисуване, ДБТ, роден край и работа с психолог (под формата на игри).
Притеснявам се, че моят син доста ще изпусне, като отсъства 10 дни, но какво да се прави...

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 14:30 от Анонимен

# 128
Жас, откога имаш програмата? Получваш ли менюто всеки ден?
Понеделнишката ви програма е направо Shocked
Няма да изпусне много детето. Сега преговарят. По мат.смятат 1+2,по Бел лулички.

# 129
Жас, откога имаш програмата? Получваш ли менюто всеки ден?

Днес ни я бяха пуснали в ел. дневник. Меню обаче няма.

# 130
  • София
При нас няма и днес домашни, което ме изненада  newsm78 Очаквах да има, все пак са три почивни дни. Дали са ни учебниците за подвързване. Събра ми се погледа от учебника по математика (Jump Math), дебел като тухла  Crazy Още не са започнали по него. Видях учебната тетрадка с чертичките и ченгелчетата, които са упражнявали в клас. Моето момче има два пъти отличен и три пъти добър, оставено e поле за подпис от родител  Rolling Eyes
Пак се върна с нови думички по английски. Разказва, че много му харесва в училище, но сега се радва, че има почивни дни  Laughing
Програма ще имаме другата седмица. Във вторник ще пропусне първите часове, защото ще се водим за Манту рано сутринта. Реално в училище ще отиде към 10:30ч. - казаха, че няма проблем.

Пролетен дъждец, на нас ни изпращат менюто за цялата седмица. Днес получих за следващата.
Нашата програма още не е готова, но и при нас има всеки ден английски по 2 часа.

# 131
Събра ми се погледа от учебника по математика (Jump Math), дебел като тухла  Crazy

О, браво, че ще учите по тази новаторска система!  Peace
(аз ги следя във фейсбук от поне година)
И за английския също!
Май нямаш причина да съжаляваш вече за нищо!  Simple Smile Hug

# 132
При мен няма още програма.
И аз харесвам Джъмп Мат.

# 133

А, всъщност, пратили са ни и менюто, ето го: http://dox.bg/files/dw?a=b48035c837

# 134
  • София
Дайте идея за забавна книга, от типа на "Чук и Пук" или " Емил от Льонеберя", но да е по - момчешка. Simple Smile
"Малкият Никола", "Чичо Фьодор, кучето и котаракът", "Крокодилът Гена", поредицата за Дръндьото, "Манолито очилатко"
Жасмин, благодаря! Сега ще ги разгледам подробно.
Морена, аз ги гледам в библиотеката, но понеже исках да са подобни на тези за които съм питала, а от заглавията няма как да разбера, та затова питам.

При нас занималнята е до  16 и след това вече могат да се взимат децата.

Общи условия

Активация на акаунт