ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 773
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
При нас всичко води класната, без ФВС. Вие споменавате че имате 3 часа, а при нас са 2. По програма имаше сложен още един като 5-ти час, но май няма да го карат. Не получихме точен отговор защо, а уж казаха че от министерството са увеличели часовете с цел да се спортува повече. Онзи ден имаха последен час ФВС, бяха да двора и търчаха, но после разбрах че г-на им е показвал гимнастика за загряване.

Днес за първи път се отчая при писане на домашната за 2-ката. Тя си е свикнала от долу да е права чертичка, а сега с тази вълничка и идва трудно. Даже и плака, че пишела най-грозните двойки. После като се успокои написа ДР и даже писа в упражнителната за вкъщи. Вчера са учили за гласните и съгласните звуци и само ми издаваше разни звучи. Също така за определяна на сричките в думата като пляска с ръце.

Тази седмица нямаха занималня, че г-на бил болен. Тя беше много разочарована.

Стикита, гривни и при нас са хит. Но не носи в у-ще.

Два дена е ужасно времето. Дано утре вече да се оправи да сме навън.

# 571
  • на Мелмак
При нас гривните вече отминаха - лятото беше хита имаме голяма кутия - вече ги подаряваме  Laughing
Сега започнахме стикита - това им е първото събиране на каквото и да е  Laughing
Вчера всичко си е написала като домашни , утре ще разгледаме заедно учебниците .
Ние днес докупихме някой дрешки за сезона , които ни изскочиха като належащи в момента  Grinning
Ще и поръчам още едно зимно яке от Джордж.
Моето дете и то като не стане нещо хубаво -плаче , успокояваме се , започваме всичко отначако и после заедно се радваме

# 572
Радвам се, че по останалите предмети е с класната си. Не знам колко е хубаво да си имат различни учители по предметите на този етап.  newsm78
Точно същото щях да пиша... колкото по малко различни учители, по-добре и според мен за сега, та и за целия начален етап.
Да, и аз споделям мнението ви, но уви... Това не го знаехме и не ни го казаха в началото. Сега дъщеря ми има общо пет различни учителки по различните неща, на една от тях още не й е запомнила името. Пък  и затова май още не са се опознали децата, то класната рядко е с тях в междучасието, за да подпомогне процеса и да ги насърчи да са сплотени.
Донсита, става за парка, само да се оправи времето, и на щерката да й минат сополките. Имаме за размяна една крава и едно лилаво чудовище. Днес детето вече е значително по-добре, и инхалации правихме. Надявам се, че в понеделник ще е здрава и на училище.
Мимка, при нас третото физическо се води някакъв модул, като шести час им е и правят същото - тичат по двора, ако позволява времето.
Редактирам поради въпроса на Мария- ходи на пиано, таекуондо и английски. Обмисляме и плуване, ама не сме се организирали още.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2014, 17:18 от Mira_p

# 573
Записали ли сте децата на допълнителни занимания и ако 'да' какви?
Моите имат три пъти седмично карате, сега един зумба и искат да ги запиша да ходят два пъти седмично на пинг-понг, но аз се притеснявам, че ще им дойде нагорно  newsm78

# 574
  • София
Днес за първи път се отчая при писане на домашната за 2-ката.
Вълничката на двойката е отчаяла много ученици. Още я помня как ревах.. И буквата Д ръкописно, все на осмица приличаше и за нея що зор видях.
Явно вашите ученици са по- напред. При нас още чертички правят.

Записала съм само на баскет бол в училице и плуване извън. Повече не мога да моля дядовците да го водят.

# 575
  • Sofia
Сега показах на Гушкан сборниците, реши задачките от сканираните странички и няма търпение да ги получим.  Simple Smile

И при нас физическото е 2 часа седмично + един модул. Във вторник е последен час и тогава е удобно да се прилага модула понякога. На РС каза, че щели да ходят на разходки в рамките на 3 часа.  Пък и един час седмично хореография имат, та се ядва положението.
Според мен и ИТ да беше ФВС, а Английския- Хореография прекрасно би било!

Нашите в четвъртък (когато последно беше щерката) писаха частите на ръкоп. буква Х.
Двойката и при нас е тегава работа, та ще я поупражнява за сметка на 3ката например.  Simple Smile

# 576
  • sf
Но защо,защо непременно трябва двойката да се пише с вълничка  ooooh! Сякаш ако не е с вълничка, няма да е двойка  Rolling Eyes

Моят ходи на плуване два пъти в седмично чак в Младост 1. И го записах на футбол в училището, пък два пъти седмично. Това ще му е засега.

# 577
При нас Домашният бит и техника се води от друг учител- дама пред пенсиониране, мила, обясняваща много подробно всеки детайл, децата много я харесват. ЗИП Английски език също се води от друг учител- мъж, това ми допада, нека детето усети три различни подхода и същевременно с това да чувства сигурността от своята учителка ,с която са през повечето време.
ФВС е 2 ч. седмично+ т. нар. Допълнителен час по ФВС, който също се води от класната му.

Към момента не е записан на нищо допълнително, не е проявил интерес, водих го на демонстративна тренировка по карате- не му допадна. На пролет ще опитаме плуване.

Обсъждахте отсъствията на децата- това, което ни обясниха на нас: 3 дена по семейни причини, които се дават от класен р-л и 7 дена/ това е по наредба и важи за всяко у-ще/ от директор. Всичко друго само с мед. бележка, при голям брой извинени отсъствия / не помня точно цифрата, върти ми се  136 изв. отсъствия/ ,кл. р-л трябва да отброи колко часа БЕЛ, МАт. и др. предмети е пропуснал и ако надвишава нужния хорариум по предмета може да остане на лятна работа, а в крайни случаи  и да повтаря годината / независимо, че в начален етап не се повтаря клас/

# 578
И при нас ФВС го води госпожата, а тениса е при треньор.  Но и за двата изискването да са с анцуг, бяла тениска и спортни обувки. Съгласна съм да е така,  както каза госпожата не може с дрехите от фитнеса след това да отидете в офиса. Но онзи ден последен час ФВС и са навън и аз отивам по-рано. Ами госпожата по пола и с тясна риза едвам се разкрачва да показва упражненията  Grinning

# 579
Записали ли сте децата на допълнителни занимания и ако 'да' какви?

Математика, футбол, пеене, шах и евентуално плуване. В училище и пиано.

Ето как проверява тази сутрин, преди математиката, дали не вали: https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/147579 … 1&oe=5487FD0A

Laughing

# 580
Имаме отделен учител по физическо, много строга и държи на предмета си вк. пише оценки и забележки в тефтерчето ни каза, и един модул при госпожата води се подвижни игри последен пети час. Имат два салона и двор. Имаме екип шорти, бели тениски и чорапи, анцуг и гуменки за вътре и маратонки за вън. Вътре в салона никога не се допускат деца по маратонки, защото имало много хубаво, скъпо дюшеме и се разваляло. Който няма екип стои на скамейка и получава забележка. Екипа стои затова в клас по цяла седмица. Преобличат се в класната стая засега, защото в съблекалните са големи ученици и не иска да става смесване.

Ходи на английски в Британика и продължава да си ходи. В училище все още не съм я записала на нищо, но ще запиша на народни танци 2 пъти седмично и на рисуване един път може би. Повече дни няма за запълване.

# 581
  • София
Според цитирания член прибирането сам от училище не създава "опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие."
Да не говорим, че много родители сами създават опасност за нравственото развитие на децата си.  Tired

За оставането сами - пращала съм ги няколко пъти до магазина, който е в съседната кооперация. И няколко пъти сме ги оставяли за по половин-един час. Като почнем много да ги навиваме да излизаме, те блеят в телевизора и навиването се проточи много, с баща им ги оставяме и излизаме двамата. Ходим да пазаруваме, обикаляме градинката и се прибираме. Всичко е мирно и кротко - гледат си телевизия. Единият път бяха пускали компютъра и следващият път го изключих от контакта, нямат достъп до него.
По принцип не драматизирам особено, надявам се по-бързо да свикнат да са самостоятелни, а и аз да не се превърна в майка орлица - за никой няма да е добре.

Интересна случка имахме онзи ден в училище. Госпожата от занималнята много ми се оплаква - говорят, разходжат се, острят моливите, абе дисциплината - нула. И аз много се притесних,  много мразя да ми мрънкат госпожите, и вечерта яко конско, писахме по едни листа какво е позволено и какво не е позволено да се прави в училище, стигнахме дотам, че единият каза "Мамо, нямам търпение утре да ида на училище и да съм послушен." И с баща им си поговорихме какво да правим.
И отивам на другия ден, трепери ми под лъжичката, и чакам да видя какво ще каже госпожата. Тя обаче доволна, похвали ги - всичко точно. Разказах й, че сме имали тежък разговор и я помолих да ги наблюдава 1 седмица и ако не се подобрят нещата й казах, че ще предриема стъпки да ги разделя в различни класове. Таз жена така се изненада, като се притесни... Еее, казва, не е чак толкова тежко положението, ще свикнат. Еми като не е чак толкова тежко, защо е необходимо да се мрънка час по час, не мога да разбера....

Последна редакция: сб, 27 сеп 2014, 18:14 от Узи

# 582
  • София
Нашите допълнителни дейности са плуване от училището и карате извън него. Ако слушам постоянно променящите се желания на сина, трябвало е да го запиша и на катерене, пиано и солфеж, керамика, театрална школа и още 5-6 неща  Crazy искам да видя как ще се справя с ученето през първия срок и от втория вече ако преценя ще го запиша на още нещо. Ако му идва нанагоре, ще си остане само с плуването и каратето.

# 583
И аз се чудя допълнителните занимания от кога да ги включвам. Записах я на карате от училище, когато не е много студено я водя на плуване. Последните две години ходи на пиано, но него мисля след една-две седмици да го подновя, та да свикне малко с уроците. Ходеше и на модерен балет, но школата е в ремонт, та като се стегнат, ще ходим и там. Ако й идва в повече, ще спрем нещо Simple Smile

# 584
При нас по всички предмети госпожата е една.
Само по физическо възпитание имат още един учител, който е с тях.
Калина казва, че децата не се преобличат, ходят както са си на двора. Simple Smile
Като стане студено не знам какво ще правят.

За оставането сама в къщи, абсурд. Дори за 10мин. да сляза до колата, или магазина не ми дава, страх я е и дори се е разплаквала.
Така или иначе рядко се налага и търся някакви варианти.

Общи условия

Активация на акаунт