ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 746
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Чета ви, но нещо нямам муза да пиша Tired.
Бързо оздравяване на дечицата.
Домашните - ми .... малко са им на нашите, аз давам допълнително вкъщи. Когато се старае всичко е ОК, но в училище бърза и е грозно. Вчера я хванах да пише чертичките с линия  newsm78, изтрих й ги и ги писа наново, хитрее на дребно  hahaha.
При тези от вас, които имат еднодневна екскурзия, каква е цената и къде ще бъде?
Нашата е за 31 лева, само със следобедна закуска до Кюстендил! Закуската - вкъщи, обяда в чантичката ние трябва да го осигурим. Който не е записан, ще си стои вкъщи. Датата за това мероприятие е 30 октомври  newsm78, чудя се какво време ще е тогава, но до утре трябва да потвърдим.
Спокойна седмица на вас и дечицата.

# 631

А 31.10 каква ваканция е тази година? Миналата година помня, че празнуваха Хелоуин в училище.

# 632
  • София

А 31.10 каква ваканция е тази година? Миналата година помня, че празнуваха Хелоуин в училище.
По-скоро си взимат почивен ден заради 1 ноември - Ден на народните будители, който тази година се пада в събота.

# 633
  • София-Младост
При тези от вас, които имат еднодневна екскурзия, каква е цената и къде ще бъде?
Нашата е за 31 лева, само със следобедна закуска до Кюстендил!
Организират при нас еднодневна екскурзия на 18.10 събота newsm78, до зоопарка и двореца Враня, зена 21лв...освен транспорт и вход нищо друго не е включено. Сответно и не смятам да го пусна.
Вчера и аз видях да хитрее и да пише чертички с линията...бях му дала да се упражнява десетина реда Simple Smile

По-скоро си взимат почивен ден заради 1 ноември - Ден на народните будители, който тази година се пада в събота.
31.10.2014 г. – 02.11.2014 г. вкл. - есенна ваканция

# 634
  • София
От кога Хелуин е национален празник?  Shocked
Празнува се 1 ноември, Ден на народните будители, неучебен е за учениците по принцип, но тази година нямат късмет и се пада събота.

6 октомври при нас е неучебен по предварителна информация, чакам потвърждение тази седмица все пак.

# 635
  • София-Младост
6.10. е денят след изборите и предполагам за всички ще е неучебен.

# 636
Със сигурност не е национален празник Хелоуин, Явно заради есенната ваканция или будителите  Thinking

6.10 при нас ще се учи.

# 637
Нашата екскурзия на 6.10  е също до Кюстендил-26 лв+3лв. музеи. Включва транспорт, застраховка и представител на фирмата Simple Smile .
Ох ,как ме дразнят тези туроператори с безумните си цени. И сега пак има стотина и повече км, ами предната година 31 лв. до Вятърните мелници като разстоянието от ДГ до там е 30 км. Та те реализират 1000 % печалба.

# 638
  • София
Вероятно няма изборни секции във вашето училище. На над дори ни натвърдиха в петък да ги вземем до 16:00 часа.

# 639
  • София
Нашата екскурзия на 6.10  е също до Кюстендил-26 лв+3лв. музеи. Включва транспорт, застраховка и представител на фирмата Simple Smile .
Ох ,как ме дразнят тези туроператори с безумните си цени. И сега пак има стотина и повече км, ами предната година 31 лв. до Вятърните мелници като разстоянието от ДГ до там е 30 км. Та те реализират 1000 % печалба.

При нас беше даже 32 лв.  Crazy

# 640
  • Sofia
Ms.Gorgeous, вашето домашно оставям без коментар...  #Crazy
Пиши какво става.
Деси, дано е добре детето!
Пък по този повод да ви призная каква фобия имам... докато е на у-ще Гушкан, сърцето ми отива в петите като ми звънне телфона... и с такъв ужас го поглеждам, че не е за разправяне...  Mr. Green
Дъждец,  в ЧУ май няма избори...  Wink

При нас не са споменавали за екскурзия. Но пък 31 лв ми се виждат множко... Thinking
Вече писах, че най-вероятно не бих я пуснала на този етап.
     Гушкан не е зле, но и не мога да я пусна така на у-ще, та сме с и в къщи. Сутринта аз станах последна, тя закусила с татко си и ми сипа и сервира кафето милата... Heart Eyes Още се занимава на бюрото си (задачки по МАТ),  изглежда тихо навън и ще излезем малко... играем игри, четем ( и "Защо и как чуваме"  и други образователни,  освен Карик и Валя Simple Smile ), приготвила съм и' "Дънстън сам в хотела" за гледане днес.

# 641
Хайде открихме и ние учебната година, сутринта заведох и моя син за първи ден на училище.  Grinning
Сложили са го на много място, последния чин до прозореца, хем далече, хем ще го пече слънцето. Нищо, важното е да внимава и да не се разсейва, че има да догонва.
Багажът тежеше над 10 кг. - негова раница препълнена и 1 сак. Поне му оправих чина и шкафчето, че сам не го виждам как щеше да се справи.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 11:58 от Анонимен

# 642
Нашата екскурзия е на 14.10. , маршрут Пловдив- летище Крумово, разглеждане на музея, Араповски манастир, където ще обядват на полянка при топло време, при по- лошо на беседки, после малко игри и обратно- Пловдив. Разстоянието е близко, цена: 12 лв. транспорт, 1 лв.- билет за музея. При нас наблегнаха е , че е желателно детето да присъства, тъй като този ден е учебен , при това е обявен есенен спортен празник, затова и са предвидени леки подвижни игри. Прибирането ще е към 16, 00ч.Обяд под формата на сандвич, сокче, плод осигурен от нас.
На мен ми е малко притеснено, защото до сега от ДГ не са ходили никъде организирано и всичко това му е някак чуждо, но все някога трябва да има първи път.

Относно 31. 10- това е есенната ваканция.

Домашни допълнително не давам, не ходи на занималня,пише само това, което е дала учителката, а то не е много: по3-4 редчета. Допълнителното , което правим е в единия ден да слуша песничките, които учат, в др. ден да нарисува нещо, измисляме си тема , близка до училищното ежедневие/ портрет на госпожата, на съученичка и др. такива/, на третия ден лепим, режем, като правим подобно изделие на това, което са изработили в ДБТ.

# 643
  • София
Мелниците и Кюстендил поне са извън Сф. Ами дъщеря ми имаха екскурзия до Драгалевския манастир за 25 лв., а ние сме на две крачки от там, и градски транспорт минава до училището ни. Не я пуснахме, много се ядосах, и то зимата, заминаха към 9 и към 14 ч. ги върнаха.

Екскурзия и при нас ще има, но момчетата няма да ходят. Единият е много зле с пътуването, миналия месец дори от градски автобус се наложи да слезем след няколко спирки. Целият пребледня, започна да плаче, че му е лошо. Като беше по-малък повръщаше и като че ли това беше по-добрия вариант, сега само му е лошо, но трябва да слезе и да поседи половин час, понякога дори поспива, не знам кой ще го чака, ако е на екскурзия. Лекарства не помагат. Та засега няма да ходят, все се надявам да го израсте.

# 644
  • София
Нашата екскурзия е до Клисурски манастир на 6.10 и цената е 21лв.Дъщеря ми не иска да ходи.За пръв път имахме домашно по БЕЛ 4 стихчета наизуст да научи.
Училището ни е на 5мин от нас,но не бих я пуснала сама,както и не я оставям сама вкъщи.Моето момиче е изобретателна палавница,та засега не съм и гласувала доверие.
Класната им предава по всичко без ИТ.

Общи условия

Активация на акаунт