Студенти в Италия

• 75 586
  • 513
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Дъщеря ми държа и двете. Хубавото на TOLC_E е , че можеш да го караш всеки месец и да дадеш най-добрия резултат.
Не е съвсем така, защото на някои места взимат последния резултат преди кандидатстването, а няма гаранция, че той ще е най-добрият. Иначе, да, може да се явява един път в месеца и не е толкова скъп. Но за тази учебна година доколкото четох, в Болоня приемаха резултати само от TOLC-E положен на място в университета, което доста оскъпява и затруднява полагането на изпита всеки месец.
 В страниците на университетите доста добре е описано какво изискват, лошото е че малко късно качват изискванията за следващата учебна година. Но пък и не се променят особено, така, че ако бъдещият студент се заинтересува навреме, ще има време и да се подготви. Успех!

# 211
  • София
Гледах в Болоня икономика на английски и пишеше, че приемат само SAT. Даже не искат езиков сертификат, а само SAT.

# 212
adventureb, maslinata, разбирам, че вашите деца учат в Италия. Може ли малко информация - плюсове и минуси на обучението там, с какви проблеми се сблъскват децата, какви са впечатленията им и как стои въпросът с настаняването и пр.?
Благодаря!

# 213
  • София
Гледах в Болоня икономика на английски и пишеше, че приемат само SAT. Даже не искат езиков сертификат, а само SAT.
То ако си изкарал достатъчен резултат за прием, няма нужда от езиков сертификат - ясно е, че се оправяш с езика, за да се постигнал резултата.
Не съм проверявала какво искат в Болоня.

На повечето други места в Италия искат и езиков сертификат.

# 214
Някой може ли да ми даде повече информация за изпита TOLC-E - материали за подготовка на английски,  евентуално курсове?
Предварително благодаря!

# 215
adventureb, maslinata, разбирам, че вашите деца учат в Италия. Може ли малко информация - плюсове и минуси на обучението там, с какви проблеми се сблъскват децата, какви са впечатленията им и как стои въпросът с настаняването и пр.?
Благодаря!

И мен ме интересува , особенно проблема с настаняането и квартирите, за които само легенди се носят , че е трудно, скъпо и т.н. Благодаря!

# 216
  • Варна
Най-добре да посочите за кой регион се интересувате, за да може да ви отговорят потребители, които са запознати. Така общо за цяла Италия няма как. Ние например не срещнахме никакви трудности с настаняването, но това не значи, че навсякъде е така. Зависи и бюджетът какъв е - ясно е, че в Рим и Милано е по-скъп животът, отколкото в другите градове. Възможностите за стипендии също са различни и т.н. и т.н.

# 217
Аз се интересувам за Болоня! Simple Smile

# 218
Поне 7-8 познати на дъщеря ми, и тя включително, учат в Милано - проблем не сме имали, много зависи от бюджета - някои живеят в ценнтъра, делят апартаменти, други са надалеко и пътуват доста с метро, има и общежития. От университета ни препоръчаха и няколко агенции, които са проверени и работят с тях. Ако навреме се организирате, не е като в Нидерландия, поне засега Simple Smile. Но определено с всяка година расте интереса към Италия и може и да стане по-трудно.

# 219
  • София
...
От университета ни препоръчаха и няколко агенции, които са проверени и работят с тях.
...
Бихте ли споделили кои са агенциите?

# 220
Честно казано изхвърлих всички брошури, защото дъщеря ми не искаше да живее с някой в апартамент и в момента е в общежитие. Но мога да я помоля да вземе и да снима, на рецепция в университета й имаше отделна секция. Ще разровя и в мейла си, мисля че бяха ми пращали линкове също и ще ги дам.
Ето това открих като линк:  https://www.milanhousing.it/en/milan/apartmentsrooms/1-p2?distan … &price=440%3B1430

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 20:59 от BoeL

# 221
Здравейте! Има ли от потребителите няой с опит от специалности биология или биохимия в италиански университети?

# 222
Здравейте студентка съм в Милано в Католика първа година.Исках да попитам ако на  някой детето му е почнало да работи къде мога и аз и ще ме вземат ли само с английски или едва ли? Благодаря предварително Simple Smile

# 223
Здравейте. Имам нужда от съвет относно  подготовката за приемния изпит за специалност архитектура в Политехническия университет в Милано. Хубави ли са курсовете на Lingua Viva, а също има ли друг  препоръчителен вариант за  подготовка за приемния изпит?

# 224
Bellisima 11 споделям информация с уговорката, че е получена след проучване за моя син. Има специалност Архитектура в Политехниката в Милано и в Торино. В МИлано е повече с насоченост дизайн според мен, докато в Торино е по класически план с възможност по-късно за специализация Дизайн. Има изпит само с една дата и в Милано и в Торино. Изпита е няколко части - математика, логика, физика, история на изкуството. Най-трудна се оказва частта с история на изкуството за българчетата, другите части явно са по базови и не затрудняват толкова.
Детето на моя колежка се справи сама без да ползват услугите на Lingua Viva, за съжаление не членуват тук за връзка. Преди време се бях свързала и с една майка на друго дете, което е използвало углугите з аподготовка чрез Скай Лайнс и е имало резултат - в смисъл детето е прието.

Общи условия

Активация на акаунт