Студенти в Италия

• 72 843
  • 499
  •   2
Отговори
# 480
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, браво и честито. Не съм имала никакви съмнения.

# 481
Браво и честито!

# 482
Здравейте, моят син не е приет на ранното класиране заради ниската диплома (учи в IB програма в чужбина и 10-ти клас започна с доста неглижиращо отношение). На Бокони теста има 39.2, SAT 1450, GPA му е точно 8. Има ли според Вашия опит изобщо шанс за прием в Winter session или да се насочваме към алтернативни варианти...Все още не доумявам защо дипломата оказва такова влияние, при положение, че има приемен изпит. Да беше си седял в БГ (излезе от тук с успех 5.60), нямаше да имаме главоболия. А като чета как и другите университети дават превес на Grades - 75% и просто се чудя дали да не запиша малкия си син в някое селско училище, толкова съм бясна Simple Smile)

# 483
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хм, нисък му се получава балът, въпреки добрият резултат на САТ. Тежестта на дипломата е по-голяма. Пробвайте все пак и на другите сесии, но най-добре да имате и други варианти.
Дипломата има значение, защото в западна Европа не пишат 6-ци на килограм. Примерно знам за французите, че е много трудно да влезнат в Бокони  защото пробват с диплома 16/17 от 20, а 17 диплома е супер трудна за изкарване, но ги спъва за Бокони.

# 484
  • София
А какво гледат, когато изчисляват общ успех от дипломата - само 11/12 клас, както е при нас или гледат също и от предходните години и кои?

# 485
  • Отвъд алеята зад шкафа
10 и 11 клас гледат. 12 клас няма значение, няма условен прием като в Англия с изискване за успех и матури. На дъщеря ми 10 клас беше по амер.система с 4 от 4, а 11 клас по българската.

# 486
Еднаква ли е системата за прием в различните университети по отношение на дипломата?

# 487
Не са еднакви, разбира се. Това което по-горе се обясни е за Бокони.
Всеки университет си има изисквания относно справката за оценките, обикновено е за 9,10 и 11 клас, вида на сертификата и точките над, които се признава, в повечето има и изпит за прием, който е решаващия....
По принцип италианските университети имат чудесни сайтове на английски език и кандидатстването е лесно, не е нужен посредник дори.
Кажете за каква специалност Ви интересува, ако можем да помогнем.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 22:13 от StefiZ

# 488
  • София
Огромни са разликите, както за различните университети, така и за различните специалности. За медицина например в държавните университети има централизиран изпит на национално ниво /IMAT/ и кандидатстването е само по резултатите от него. Дипломата от училище изобщо не ги интересува, само трябва да имаш такава.
Не съм проучвала Бокони и затови питането ми беше конкретно за него. Мерси за отговора!

# 489
да, да, аз отговарях на gato.

# 490
  • София
Да, разбрах и аз на нея отговарям. Simple Smile

# 491
Още е рано за конкретна специалност, ще си смени желанието до 11ти клас предполагам, но идеята за Италия го е обзела от известно време. Полезно ми е споделеното, благодаря.

# 492
  • София
Здравейте, моят син не е приет на ранното класиране заради ниската диплома (учи в IB програма в чужбина и 10-ти клас започна с доста неглижиращо отношение). На Бокони теста има 39.2, SAT 1450, GPA му е точно 8. Има ли според Вашия опит изобщо шанс за прием в Winter session или да се насочваме към алтернативни варианти...Все още не доумявам защо дипломата оказва такова влияние, при положение, че има приемен изпит. Да беше си седял в БГ (излезе от тук с успех 5.60), нямаше да имаме главоболия. А като чета как и другите университети дават превес на Grades - 75% и просто се чудя дали да не запиша малкия си син в някое селско училище, толкова съм бясна Simple Smile)

В университетът на Болоня има специалност финанси на английски. Приемът е само САТ, дипломата не участва. Не съм гледала за другите специалности. Разгледайте го, като резервен вариант, не пречи и отново да кандидатствате в Бокони.

# 493
Здравейте, може ли някой да ми каже с каква карта и на коя банка сте направили плащане на такса към Бокони. Използват система pagoPA и има проблем. Превода се отхвърля непрекъснато и не зная причината. Моля, ако някой се е сблъсквал с този проблем да ми даде съвет. Много благодаря.

# 494
Ох, и при нас имаше подобна драма лятото за плащане на вноска чрез тази система за друг университет, всички карти се отхвърляха, накрая платихме мисля чрез e-pay. Също пробвайте да платите с банкова карта в работни часове.

Общи условия

Активация на акаунт