Студенти в Италия

• 82 631
  • 593
  •   3
Отговори
# 540
Да, да на английски ще учи.
Съвсем скоро ще е там, започват на 3.09.

Здравейте! Моя син е 11 клас и също се е насочил към медицина на английски в Италия. Мен ме притеснява късната дата на изпитите - през септември. Ако нещо не стане, ще е изтървал всички други варианти. Има ли предварителни по-ранни изпити? Вашата дъщеря как започва на 03.09 ако изпитите са в началото на септември?

Благодаря предварително Simple Smile

# 541
  • София
Частните университети са с отделен прием. Приемътт Медицина в държавните е регулиран на национално ниво и изпитът е само един, няма предварителни, ранен приием и подобни.

# 542
Ние също се интересуваме потенциално и в бъдеще от IMAT изпита и медицина на английски език, като гледахме университета в Болоня, медицинския университет в Милано, а и други. Изпитът е един,  на една дата през септември, има обща ранглиста и се кандидаства общо за държавните университети според посочените желания на кандидата. Учебната година започва вероятно през октомври? На този сайт видях доста полезна информация, сигурно има и други https://medschool.it/
 Прочетох някъде, че може да се явиш и в началото на 12 клас - септември месец, но този резултат няма да важи за следващата учебна година, нито можеш да се запишеш, защото няма да имаш диплома. Като опит мисля, че е много полезно обаче - минаваш изпита при реални условия, време, форма на въпросите и т.н. Така на следващата година ще си по-спокоен и уверен.
Съфорумката StefiZ по напред в постовете беше споделила много полезни линкове, за което й благодаря.

За частните медицински университети всеки има собствен изпит, по-рано през годината, някои посочват и повече от една дата.

# 543

Здравейте! Моя син е 11 клас и също се е насочил към медицина на английски в Италия. Мен ме притеснява късната дата на изпитите - през септември. Ако нещо не стане, ще е изтървал всички други варианти. Има ли предварителни по-ранни изпити? Вашата дъщеря как започва на 03.09 ако изпитите са в началото на септември?

Здравейте,моята дъщеря кандидатства миналата година медицина в Италия
Подготвя се за изпита с курс към университета в Милано,който беше онлайн
Смея да твърдя,че тя е отговорно дете и това ,че беше с профил биология и химия и помогна много
Както знаете в този тест има и математика и физика,които според нея са били на елементарно ниво
Но......на изпита имаше 20 въпроса ,които според преподвателя водещ курса -италианеца,са отпаднали от конспекта,но ги дадоха.....и така се разделихме с мечтата за Италия
Тя беше решила да участва в класирането за доста мед.университети и в крайна сметка я приеха в Неапол,за където ние с баща и категорично отказахме да я пуснем,ако сте ходили там ще ме разберете защо
Класиране има почти всяка седмица,приеха я някъде октомври мисля беше,и да наистина беше късно за другаде ,а и ние нямахме резервен вариант така че тази година си остана вкъщи
Отделно хаоса на самия изпит,ние бяхме в Милано,не ми се коментира даже
Мисля че за кандидатстване на италиански се иска Б2 ниво на езика,а няма изпит ако се кандидатства с италиански
Има но е в края на първата година ,а се предполага че за него ще си ги подготвят там  на място
До колкото зная след третата година се преминава на обучение само на италиански,така че не е лошо да се помисли и за този вариант
Аз уж за всичко бях помислила,но младите са много твърдоглави за съжаление,поне моята дъщеря
За мен медицина трябва да се учи на родния език-голямата ми дъщеря учи във Варна,но това малкото се тръшна с тази Италия,и аз нали съм добра майка......
Дано съм Ви била полезна ,ако имате въпроси с удоволствие ще Ви помогна с информация доколкото мога

# 544
Пожелавам тази година да се справи и където желае там да учи.
Иначе да,  медицина трябва да се учи на език, който наистина знаеш. Дъщеря ми сега разказва за състуденти, на които очевидно английския не е толкова добър (защото нали всички си мислим, че е елементарен и го знаем) и им е доста трудно. 2/3 от изпитите им са писмени, устни и практически, та си трябва доста добро ниво на владеене на език.

# 545

Здравейте,моята дъщеря кандидатства миналата година медицина в Италия
Подготвя се за изпита с курс към университета в Милано,който беше онлайн
Смея да твърдя,че тя е отговорно дете и това ,че беше с профил биология и химия и помогна много
Както знаете в този тест има и математика и физика,които според нея са били на елементарно ниво
Но......на изпита имаше 20 въпроса ,които според преподвателя водещ курса -италианеца,са отпаднали от конспекта,но ги дадоха.....и така се разделихме с мечтата за Италия
Тя беше решила да участва в класирането за доста мед.университети и в крайна сметка я приеха в Неапол,за където ние с баща и категорично отказахме да я пуснем,ако сте ходили там ще ме разберете защо
Класиране има почти всяка седмица,приеха я някъде октомври мисля беше,и да наистина беше късно за другаде ,а и ние нямахме резервен вариант така че тази година си остана вкъщи
Отделно хаоса на самия изпит,ние бяхме в Милано,не ми се коментира даже
Мисля че за кандидатстване на италиански се иска Б2 ниво на езика,а няма изпит ако се кандидатства с италиански
Има но е в края на първата година ,а се предполага че за него ще си ги подготвят там  на място
До колкото зная след третата година се преминава на обучение само на италиански,така че не е лошо да се помисли и за този вариант
Аз уж за всичко бях помислила,но младите са много твърдоглави за съжаление,поне моята дъщеря
За мен медицина трябва да се учи на родния език-голямата ми дъщеря учи във Варна,но това малкото се тръшна с тази Италия,и аз нали съм добра майка......
Дано съм Ви била полезна ,ако имате въпроси с удоволствие ще Ви помогна с информация доколкото мога

Благодаря много за изчерпателния отговор и дано тази година детето успее да учи където желае!
Моя син е с С1 както по английски, така и по испански език. Ние сме от Варна, но той по същия начин се е тръшнал да учи медицина в чужбина. Испания също е опция, но той смята, че с медицицината на английски ще му е една идея по-лесно и така измисли Италия. Но ако след третата година наистина преминават на обучение само на италиански предполагам, че ще загуби ентусиазъм, защото да учи медицина + език едновременно на достатъчно високо ниво, че да разбира какво му се преподава в 3 курс незнам как ще се получи....

# 546
В Италия обучението е на английски за целия 6 г. период.

# 547
В Италия обучението е на английски за целия 6 г. период.

Какви са Вашите наблюдения, добро ли е нивото на английски при преподаване на медицина? Питам, тъй като за Испания бях чувала за специалности обявени на английски, но когато на преподавателя му е по-лесно да обясни се случва да мине на испански, което аналогично няма да е много удачно в случай, че детето не знае италиански в началото.

# 548
До момента всичко е само и единствено на английски.

# 549
Въпросът с италианския език е важен и е хубаво човек да е наясно с тези въпроси при кандидастването. Децата, които вече учат специалността, а и техните родители са най-добре запознати със ситуацията разбира се. Университети в Милано и Болоня, за които търсихме инфромация също обявяват, че целият курс на обучение е на английски език. Но за клиничните практики, може би след трети курс според мен ще искат и познания по италиански език заради пациентите. То така е в почти всички държави. Италианските университети предлагат обучение по италиански език на чуждестраните студенти. Наблюденията ми са от Полит. университет в Торино. Макар че обучението на дъщеря ми е изцяло на англ. език от първи курс се преподава и италиански език, като очакването е до бакалавър да са покрили B1.

# 550
Да, и при дъщеря ми се преподава италиански, даже е задължителен предмет и държат изпит всеки семестър.

# 551
  • София
В държавните медицински университети искат ниво В1 по италински, което се тества в края на първата година. Обучението до края е на английски, но се иска това ниво по италиански заради клиничната част и общуването с пациенти. Не са извънземни изискванията обаче. Студенти от цял свят учат медицина там и се справят с италианския.

# 552
В държавните медицински университети искат ниво В1 по италински, което се тества в края на първата година. Обучението до края е на английски, но се иска това ниво по италиански заради клиничната част и общуването с пациенти. Не са извънземни изискванията обаче. Студенти от цял свят учат медицина там и се справят с италианския.
Не всички държавни. Някои изискват след втори, трети и т.н, затова е добре да се види конкретния план на конкретния университет към, който сте се насочили.

# 553
Аз имам финансов въпрос - вече разбрах как се формира таксата и горе долу какво се гледа. Но... има ли някакакъв начин да се ориентирам колко би била таксата? Вие как процедирахте - ако ги приемат чак тогава ли разбирате колко ще бъде на година? Мислех да събирям документи и да подам за този коефициент както там се казваше, но всъщност трябва всичко да преведа и ми се струва безумно да го правя просто за информация. Та с две думи как и кога се ориентирахте по този въпрос?

# 554
Може би трябва да поясните за кой университет е финансовият въпрос, за да са полезни отговорите

Общи условия

Активация на акаунт