Студенти в Италия

• 95 027
  • 717
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
M@ria останала си с грешно впечатление.

# 661
За теста на Бокони се твърди, че е по-труден от SAT, но не знам дали е така.
Така или иначе е по-добре да се държи SAT, защото важи за прием в повече университети и има безкрайно много материали за подготовка.

Здравейте!
Синът ми държа теста на Бокони за международно право. Не е лесен и се провежда при много стриктни мерки онлайн. Каза, че за икономическите специалности е още по-труден, само математика.

# 662
Здравейте и от мен с още едно попълнение в редиците за Италия. Следя темата, но не съм писала, поради липса на време. Преди да продължа, искам да благодаря на всички, които споделят информация, както и на майките, на които писах на лични и ме ориентираха в обстановката с изпитите!!!
Моята дъщеря държа два различни изпита, като имаше и едно интервю. Първоначално се беше ориентирала за университета в Падуа за специалности с обучение на английски език. Там се яви на изпита към Cisia и по-конкретно на Cent-s. За изпитите към Cisia не е писано много потемата.
При нас проблемът беше с резервинето на дата, почти месец се борихме със системата, за да успеем да запазим дата за изпит онлайн, след което пък имахме проблем в деня на изпита и беше отложен /изпита беше в края на м.април/ за средата на месец юни. Това от своя страна подтикна дъщеря ми да се пробва на изпита САТ за университета в Болоня. Беше приета и на двете места, но избра Болоня.
За САТ е писано доста, за мен беше изненада, че градовете, в които се провежда изпита на територията на страната са малко.
За университета в Болоня за специалността, която беше избрала имаше и интервю. То също беше онлайн, кандидатите бяха разпределени в групи по 5 човека, проведе се в два последователни дни, като всеки кандидат имаше около 10  мин. време с комисията. Резултатите от интервюто излязоха седмица след  провеждането му.
Ще бъда благодарна, ако някой, който учи вече там и има опит с администрацията, ако може да се свърже с мен на лични.

# 663
За теста на Бокони се твърди, че е по-труден от SAT, но не знам дали е така.
Така или иначе е по-добре да се държи SAT, защото важи за прием в повече университети и има безкрайно много материали за подготовка.

Здравейте!
Синът ми държа теста на Бокони за международно право. Не е лесен и се провежда при много стриктни мерки онлайн. Каза, че за икономическите специалности е още по-труден, само математика.

В продължение на темата за тежката процедура при кандидатстване за финансова стипендия в Бокони.
Може ли да ми напишете какви точно документи изискват по принцип, как да вземем апостил за всеки и дали можем да се доверим на агенция в тази връзка, като например "Метафраси-преводи и легализация"?
А, да, не е без значение, че сме от Търговище.
Благодаря!

# 664
Искам да попитам от носно документите за ISSE - ако детето е получавало стипендия в училище, вадите ли бележка от училището, тъй като в справката от банката по неговата сметка ще се виждат постъпления и наличности или прилагате само справката от НАП?

# 665
Доколкото имам информация - за Бокони ще искат справка за ученическата стипендия. Само не е ясно за какъв период назад

# 666
Искам да попитам от носно документите за ISSE - ако детето е получавало стипендия в училище, вадите ли бележка от училището, тъй като в справката от банката по неговата сметка ще се виждат постъпления и наличности или прилагате само справката от НАП?

Вади се справка за банкови наличности към 31.12.2025 в нашия случай - каквото има има. Никой не се интересува от какво са приходите.

# 667

Вади се справка за банкови наличности към 31.12.2025 в нашия случай - каквото има има. Никой не се интересува от какво са приходите.
Благодаря!

# 668
Здравейте! Дъщеря ми ще учи в Милано от тази есен, но е някакъв ужас с намирането на квартира. Има ли някаква платформа или нещо, чрез което деца от България, които ще учат в Италия да си търсят другарче от тук за съвместно споделяне на квартира там? Самостоятелните са доста скъпи.

# 669
Дали някой може да ми изпрати на ЛС (разбира се, без лични данни и адреси) копие на договор за наем, който е сключвал, за да го сравня, защото агенция ни предлага един? Благодаря ви предварително! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 670
  • София
Дали някой може да ми изпрати на ЛС (разбира се, без лични данни и адреси) копие на договор за наем, който е сключвал, за да го сравня, защото агенция ни предлага един? Благодаря ви предварително! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Коя е агенцията?

# 671
Коя е агенцията?
Става дума за местна агенция за недвижими имоти.

# 672
Здравейте, един въпрос за Бокони - има ли нужда от апостил или легализация на превода на оценките от последите 2 години, които се изискават в процеса за кандидатстване? На сайта е записано, че дори документ на английски от училището се приема и за това си мисля, че на този етап и обикновен превод ще свърши работа?

# 673
  • София
При кандидатстването не ни искаха нищо, само оценките от училището. При сина ми бяха на английски, иначе трябва да са преведени, предполагам.
За записването качихме дипломата, преведена от заклет преводач. Не са искали легализация.

# 674
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт