ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

• 146 288
  • 359
  •   1
Отговори
# 240
А моята памук погача с прясно мляко си беше все така мекичка на другия ден.

И моята също  Peace Даже единият път имаше 3 малки кифлички забравени във фурната поседяли 3 дена и бяха хубави - не толкова както е когато е топла, но не бяха и сухи  Flutter

# 241
Вкъщи точно затова я харесахме - и на другия ден си беше мека, пухкава и вкусна. На 3-ти ден не е пробвана, трябва да скрия някоя кифличка за проба. Simple Smile И само моята печка ли я пече бързо newsm78, четох за печене от час, час и нещо, при мен се пече като другите ми питки - 30-35 мин, но явно си е до фурна. Peace

# 242
Вкъщи точно затова я харесахме - и на другия ден си беше мека, пухкава и вкусна. На 3-ти ден не е пробвана, трябва да скрия някоя кифличка за проба. Simple Smile И само моята печка ли я пече бързо newsm78, четох за печене от час, час и нещо, при мен се пече като другите ми питки - 30-35 мин, но явно си е до фурна. Peace
И при мен е вкусна и на втория ден,до трети не се е стигало Simple Smile В моята  фурна за 35 мин. се изпича идеално  Peace

# 243
yulmana , предложи ако обичаш примерна рецепта за питка  с айрян. Не съм месила такава ,но бих пробвала.

# 244
  • Пловдив

Тестото с айрян е най -сполучливо и вкусно .

Хванах се за този цитат,затова питам.

Рецептата с айрян вече не е памук погача момичета ..иначе става питка невероятна с айрян правила съм много и с кисело мляко за мен са най хубавите питки. Hug
Зиче, моля те дай малко акъл: Искам да приготвя погачата за Коледното тържество на дъщеря ми в училище. Но тъй като не ми се става в 4 сутринта, за да я правя, се чудя мога ли да я оформя предната вечер и да я прибера в найлонов плик в хладилника, а на сутринта да я извадя, да я сложа на 50 градуса да втаса, и да я изпека?  newsm78

Може предполагам ,защото няма тесто което да не става за хладилник .Тъй че давай смело . Hug Hug

С кисело мляко май само содените питки се правят.

Това правило къде го пише ?
Аз никога не се придържам към канони .Импровизирам.
А ти прочете за правила и канони??? Импровизирай, да не съм те вързала.

newsm10

Благодаря на момичетата които са доволни от питката и са гласували доверие за да я направят. smile3525

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 23:08 от ЗИЧЕ

# 245
Благодаря, Зиче  Hug

# 246
  • В една слънчева къща...
А за трайността да споделя - правих погачата в неделя. В понеделник занесох парче на колежката. Тя обаче го хапна чаааак... в петък. Каза, че е идеална Simple Smile

# 247
  • София
Два пъти правих и така и не остана до другия ден да видим дали е хубава  Simple Smile

# 248
Питка с айрян   
Скрит текст:
,просто да видите резултата ,при все ,че тази не е от сполучливите -фурната ми нещо играе номера тези дни .

# 249
Питка с айрян   
Скрит текст:
,просто да видите резултата ,при все ,че тази не е от сполучливите -фурната ми нещо играе номера тези дни .

А, рецептата може ли? Simple Smile

# 250
Може , но в тази тема - не искам да обидя Зиче и съвсем не пренебрегвам хубавата Памук питка.

# 251
  • Sofia
на мен не ми се получи много добре с пълнозърнестото брашно,очаквах повече да бухне....то и мая не сложих,а квас  Blush  но за Коледа ще спазя всичко точно

# 252
Чисто пълнозърнесто или го смеси с бяло. За тази погача трябва да си спазиш рецептата - с бяло брашно е и мая. Оригиналната май е и с доста лъжици захар.

# 253

Май имаме еднакви печки Laughing 36 мин. при мен. И аз писах на предните страници, че ако я пека на тези градуси за това време, ще я извадя на въглен  Mr. Green

# 254
Аз я пека с вентилатор на 180 градуса горе долу докато се надуе - 10 минути, после слагам на 150-160 градуса и горе долу ми става за 50 минути общо  Flutter Предният път даже ми изглеждаше добре и на 40та минута, но я оставих за по сигурно, въпреки че клечката беше идеално чиста след забождане.  Peace Ако след пробата кората не е достатъчно кафява, пак слагам на 180-200 градуса  Wink  От баба ми знам, че питките и козунаците се дебнат  Mr. Green  

ЗИЧЕ благодарности за споделената рецепта  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт