ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

• 146 288
  • 359
  •   1
Отговори
# 225
Ето, написана от самата Ваня Щерева Simple Smile
Сега я видях тази рецепта и се оказва ,че прилича почти на моето тесто с което ми стават най -хубавите питки . В момента съм замесила едно тесто / децата сутринта да ядат питка ,като си дойдат от село ,че и гостенче чакам / приятеля на дъщеря ми // .
  Памук погача ще й дам още един шанс ,но няма как да е утре . /Дъщеря ми миналата седмица каза ,че си приличала точно на хляб ./
  В сравнение с това тесто няма как да е по -хубава питките ми винаги имат вид на козунак с конци .
  Не обиждам никой ,изразявам си мнението . Не казвам ,че не е хубава.
Написах просто по -горе моя опит с различните видове теста. Тестото с айрян е най -сполучливо и вкусно .
  Меся понякога с гореща вода и тестото ми втасва за нула време. Не използвам суха мая ,нещо не се сработихме с нея. От пакетче прясна мая може да се замесят 4 нормални питки около кг. От пакетче суха -1. По -скъпо е ,а и с прясна тестото ми харесва повече.
  Ако искате да ускорите втасването може да добавите 1 супена лъжица ракия . Видях го веднъж в някакво кулинарно предаване - народна певици / не помня нито предаването ,нито името й / масеше питка за някакъв празник / Петровден май/. Пробвала съм и действа.

# 226
  • София
А може ли в памук погачата да заместим прясното мляко с айран?

# 227
  • на брега на морето
С кисело мляко май само содените питки се правят.

# 228
  • София

Тестото с айрян е най -сполучливо и вкусно .

Хванах се за този цитат,затова питам.

# 229
  • София
Много хубаво става с кисело мляко. Майка ми прави такава питка понякога - вместо вода слага затоплено кисело мляко и 2-3 яйца. става страхотна Simple Smile

# 230
  • на брега на морето
С кисело мляко съм правила само содена питка, но нищо не ми пречи да направя и такава с мая и кисело мляко Grinning. От опит глава не боли, тъкмо ми се меси още хляб Grinning

# 231
И аз да споделя - много често в сладкиши дори замествам прясното мляко с айрян, на консистенция като прясно, на око слагам мляко и вода, уверявам ви няма разлика, поне в сладкишите, които съм правила. Точно в памук погачата не съм замествала млякото с друго, затова няма да съм категорична, но не мисля, че ще е фатално, имам предвид други теста, при които съм го правила. И всичкото е, защото у нас няма любители на прясното мляко, купувам само, ако ми трябва и, когато е една чаша или няколко лъжици в рецептата, правя айряна, без да се замислям.
И да отбележа, абсолютен лаик съм, т.е. нямам нищо общо с теорията на готвене, хлебоправене и т.н., не съм учила нищо подобно. Просто обичам да пробвам рецепти, така че споделеното в никакъв случай не е от последна инстанция, просто мой опит. Simple Smile   bouquet

# 232
Здравейте мили дами!
Да благодаря и аз за сполучливата рецепта.Аз си я пригодих към 600гр.брашно,че ме беше страх да не натоваря машината.До сега не бях се пробвала с питки.Когато пуснах първата дози и извадих тестото бях очарована от резултата.Меко,еластично тесто,което не лепни.Всички вкъщи я харесахме.Направих и за една компания надъщеря ми,които са на хижа за 8 ми декември.Всички останали възхитени.Благодаря Ви.Придобих самочуствие и аз ,макар и само с два опита за сега. Simple SmileЧестит празник на всички сегашни,бъдещи и вечни студентки. Simple SmileЩе следя темата.

# 233
  • на последния етаж
Страхотна погача! Вече четвърта поредна събота я правя за домочадието - много се харесва.  Heart Eyes
Благодаря за рецептата!

# 234
Зиче, моля те дай малко акъл: Искам да приготвя погачата за Коледното тържество на дъщеря ми в училище. Но тъй като не ми се става в 4 сутринта, за да я правя, се чудя мога ли да я оформя предната вечер и да я прибера в найлонов плик в хладилника, а на сутринта да я извадя, да я сложа на 50 градуса да втаса, и да я изпека?  newsm78

# 235

Това правило къде го пише ?
Аз никога не се придържам към канони .Импровизирам.
  Преди доста години ,когато още не умеех да меся / самото тесто с мая ме плашеше и все мислех ,че е нещо супер сложно ./  бях на гости у роднини и ме почерпиха с питка от преден ден ,беше като току.що изпечена. Жената ,която я беше правила обясни ,че питки замесени само  с мляко/ прясно или кисело / с кисело ми е по -вкусна/  е вкусно за директна консумация и бързо става на трохи и изсъхва бързо . Тестото с айрян си остава меко и на втория ден .
 Пробвах / нямах определена рецепта / пригодих си една и вече  повече от 15г само с него си меся . Пробвам и други ,но се уверявам ,че то си е тестото за мен / и семейството ми / . Питките стават с конци като козунак .
    Не ангажирам никой с моя опит ,просто го споделям.
  /Най -лесно се върви по утъпкани пътеки. /
 Смятам да направя утре лучника с тестото на памук погача и дано се получи добре.

# 236
И на мен ми харесват повече хлебните изделия направени с кисело мляко или айрян, отколкото с прясно мляко. И аз направих кифличките, но на другия ден бяха сухи и моите хора не ги одобриха. Ще дам още един шанс на кифличките, но с айрян.

# 237
  • USA
А моята памук погача с прясно мляко си беше все така мекичка на другия ден.

# 238
  • на брега на морето

Това правило къде го пише ?
Аз никога не се придържам към канони .Импровизирам.
А ти прочете за правила и канони??? Импровизирай, да не съм те вързала.

# 239
Защо го прие като обида и веднага ме нападна !? Зададох ти въпрос просто .

Общи условия

Активация на акаунт