ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

• 146 288
  • 359
  •   1
Отговори
# 90
Човече, а ти ще действаш ли? Grinning

Абсолютно! Съботата.
Няма да й се дам Naughty
Аз не обичам особено да готвя, освен тестени. И винаги са ми се получавали, от първата питка, просто всичко само става. Тази е толкова лесна и хубава и имам чувството, че нещо ми вързва ръцете като я започна.
Не писах тук, но я правиих още веднъж  Blush всичко на 6 вървеше. Сложих я във фурната, пуснах на 50 гадуса и... я забравих  Joy усетих се след 15 мин., беше се удвоила, реших да я пусна да се пече, за да не превтаса. Повече не мръдна, една такава малка стана. Но и предния път, и този беше много вкусна.

Третият ще е успешен!  Crossing Arms

# 91
  • на брега на морето
Опитът ми сочи, че 50 градуса са много за едното втасване, или поне за моята печка.
Като включа само фурната, без градусите, има една осезаема топлинка и го практикувам в редки случаи, когато е студено в кухнята.
Стискам палци за събота babydust7

# 92
На 7.10 правих погачата и днес все още е много мекичка.Тавата ми е с диаметър 30 см,тестото втаса за почти час, след изпичане /сега измерих кифличка/ се надигна около 7 см .Трябва ли да очаквам да стане по висока, ще има повторение.

# 93
Здравейте днес съм решила да правя кифличките и искам да ви попитам от маята на д-р.Йоткер слагате 1 пакетче за 1кг брашно нали правилно съм разбрала ?Не за друго ,а защото по принцип едно пакетче е за 0,500 г брашно.Питам ,защото има разлики в марките .

# 94
Преди няколко страници има отговор на този въпрос  Peace

# 95
  • на брега на морето
ЗИЧЕ и другите момичета, които ползват суха мая, са писали, че слагат 1 пакетче за кгр брашно. Peace

# 96
Благодаря за отговорите .Дано да се получи . Heart Eyes

# 97
  • на брега на морето
Ключовите моменти са: втасването - към 50 минути, както е в рецептата и изпичането - непременно пробвай с дървен шиш, защото моите питки бяха идеално зачервени, но когато мушнах тук-там  ooooh!

# 98
Много интересна рецепта , че се пробва тези дни ...

# 99
  • на брега на морето
Пробвай, нЕма да сбъркаш. Аз ще меся довечера 2 кг брашно.

# 100
Някой слагал ли е плънка от кашкавал? Как се понася по-добре от това тесто- парче кашкавал, настърган кашкавал или кашкавал с яйце?

# 101
Някой слагал ли е плънка от кашкавал? Как се понася по-добре от това тесто- парче кашкавал, настърган кашкавал или кашкавал с яйце?

Вчера правих тази погача с плънка от сирене,настърган кашкавал и яйце-еми... стана вкусна ,с хрупкава коричка и памук отвътре.Много се хареса на домочадието. Peace

Поздравления за хубавата рецепта   bouquet

# 102
Аз сложих по едно парче кашкавал във всяка кифличка и се опасявах да не стане глетава, но се изпече много добре. За кифлички- това е тестото! Типичен вкус на турските печива.
Но си иска здраво втасване и сериозно печене. При мен за един час почти не втаса, а бях пуснала климатика в стаята. Довтасах на 50 градуса във фурната.
На какъв режим печете? Аз започнах само на долен реотан, както при питите и накрая довърших на два реотана. С вентилатор не посмях да рискувам. Но тестото е доста по-различно от стандартното и може да има тънкости и в режима на печене.
Благодаря за рецептата  bouquet! Много е сполучлива!

# 103
Във ФБ видях много снимки на тази погача. Копирах си рецептата от блога на Зиче. И... още отлежава в тефтера. Днес видях темата във форума, времето при нас е мъгливо, така че ще си стоим явно в къщи и ще пробвам рецептата.
Зиче, благодаря за темата и споделената рецепта!  Hug

# 104
  • на брега на морето
Снощи тестото докъм 45-тата минута не беше втасало напълно, та довърших процеса в слабо затоплена фурна. Направих го на кифлички; изпекоха се много по-бързо от топчиците. За съжаление така прекалих, че долната коричка стана на въглен (много съм зле с печенето).
Шайн, докато нареждам в тавата и мажа с яйцето включвам горен и долен реотан на 180 градуса и слагам. Като бухнат и се зачервят намалявам и покривам с фолио.

Общи условия

Активация на акаунт